monarquia

Qui i per què portava corbata verda a l'acte del rei a Barcelona?

El color verd és un color que va més enllà del seu significat estètic

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 30 de novembre de 2021 a les 07:49 |
Felip VI, al lliurament dels despatxos als nous magistrats | Europa Press

Rep El Despertador cada matí al teu correu

Centenars de persones van assistir ahir a l'Auditori de Barcelona a l'entrega dels despatxos als nous magistrats formats a l'Escola Judicial de Vallvidrera. Els gairebé 200 llicenciats, el personal de l'escola, nombroses autoritats, membres de la cúpula judicial i també familiars dels que rebien el seu despatx.


De republicans, ben pocs a la vista. Felip VI, que presidia l'acte, va ser victorejat i aplaudit. La indumentària d'alguns també el volia homenatjar. I és que la corbata verda era una de les més lluïdes. El president de la sala segona del Suprem, la del judici de l'1-O, Manuel Marchena, també la portava d'aquest color.

Però, què vol dir la corbata verda? És un símbol monàrquic perquè verd en castellà és verde, que són també l'acrònim de "Viva el Rey de Espanya". Les peces de roba de color verd es van posar de moda entre els monàrquics als anys 30, en els anys de la segona república. Ahir van ser molt presents a l'Auditori.


Al vespre, al 250 aniversari de Foment entre els que, amb orgull, duien corbata verda hi havia el president de Vox al Parlament, Ignacio Garriga.
Vols que t'arribi El Despertador de NacióDigital cada matí al teu correu electrònic? I podràs rebre notícies com aquesta 
Fes clic aquí per rebre'l

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació