Solsona

​Ajuntament solsoní de vermell contra la sida i de taronja per la diversitat funcional

Aquest dimecres s’afegeix al Dia mundial de la sida i divendres al Dia internacional de les persones amb discapacitat

per Redacció, Solsona | 1 de desembre de 2021 a les 10:36 |
Avui, dimecres, l’eixida del consistori solsoní des tenyirà de vermell amb motiu del Dia mundial de la sida. Enguany fa quaranta anys del primer cas diagnosticat d’aquesta malaltia a Catalunya, on actualment hi ha unes 33.000 persones afectades pel VIH. I divendres l’edifici tornarà a il·luminar-se, en aquest cas de color taronja, per afegir-se al Dia internacional de les persones amb diversitat funcional, una commemoració pensada per promoure els drets i el benestar dels col·lectius amb discapacitats en tots els àmbits de la societat.

El Dia mundial de la sida ha de servir per donar suport a les persones que han de viure amb el VIH i recordar les que han mort per malalties relacionades amb la sida. També cal reivindicar la seva priorització en l’agenda de salut global per evitar que la pandèmia de la COVID-19 agreugi la situació, ja vulnerable, dels malalts. Igualment, en la dimensió social, s’ha de continuar treballant contra l’estigma i la discriminació associada a l’epidèmia del VIH.


D’altra banda, la jornada de divendres vol fer reflexionar sobre els drets de les persones amb diversitat funcional, recollits en la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat , aprovada el 2006 per les Nacions Unides. És una ocasió a Solsona per posar en valor la tasca de l’associació Amisol, amb la qual l’Ajuntament té vigents diversos convenis per promoure la integració social i laboral del col·lectiu, i fer una crida a la societat a col·laborar-hi.

 

Participació