coronavirus

​Sanitat recomana limitar el nombre de persones en les trobades de Nadal

El ministeri espanyol recorda l'ús de la mascareta, la ventilació dels espais tancats i la higiene de mans per frenar la Covid

per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 30 de novembre de 2021 a les 20:42 |
Clients en una terrassa | Helena Margarit
El Ministeri de Sanitat del govern espanyol ha recomanat aquest dilluns establir límits al nombre de participants en esdeveniments socials i públics i socials, "especialment durant les celebracions de les festes nadalenques".

En la nova actualització del document sobre el risc de les variants de la Covid, el departament dirigit per Carolina Darias ha assenyalat que a causa del context epidemiològic actual i a les incerteses de la variant òmicron, a més d'una "possible disminució de l'efectivitat vacunal amb el temps", es recomana "mantenir i emfatitzar" el compliment de les mesures.


Entre elles, Sanitat ha citat "l'ús adequat de mascareta, la distància interpersonal, la ventilació adequada als espais tancats i la higiene de mans", a més de la limitació en el nombre de participants en esdeveniments públics i socials de Nadal. "La implementació precoç de les mesures de prevenció és fonamental", ha recordat.

L'estat espanyol ha registrat 10.261 positius i 44 defuncions des de dilluns. D'aquesta manera, la xifra d'infectats des de l'inici de la pandèmia és de 5.164.184 i la de víctimes és de 88.052, amb una incidència acumulada a 14 dies de 208,5 infeccions per cada 100.000 habitants, 9,48 punts més que en l'últim recompte.


Catalunya encapçala els contagis en els últims 7 dies amb 11.436 casos, seguida pel País Basc (6.484) i el País Valencià (6.348). Des de l'inici de la pandèmia, Madrid encapçala el rànquing dels territoris amb més víctimes mortals causades per la Covid, amb 16.295. Després se situa Catalunya amb 16.015 i Andalusia amb 11.338, segons dades de Sanitat.

Altres notícies que et poden interessar

​ 


​​



 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació