successos

Mor un home a Badalona després de la descàrrega d'una pistola Taser dels Mossos

Els fets van ocórrer el passat 26 de novembre quan l'individu estava amenaçant la seva família amb ganivets

per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 1 de desembre de 2021 a les 21:56 |
La pistola Taser dels Mossos | Europa Press
Un home ha mort a Badalona després de la descàrrega d'una pistola Taser per part dels Mossos d'Esquadra, segons diferents mitjans. Els fets van ocórrer el passat 26 de novembre, quan la policia catalana va rebre l'avís d'una família perquè suposadament el seu fill els estava amenaçant amb ganivets. L'autor dels fets també hauria bloquejat les portes d'entrada i els agents van entrar per l'habitatge d'un veí.

Va ser llavors quan els mossos presents en els fets van decidir immobilitzar l'individu amb una Pistola Taser pel "bé de la família i de tots els mossos presents". L'home va ser traslladat a l'hospital, on finalment ha perdut la vida. El cas es manté pendent d'una autòpsia que determini les causes de la mort.


Fonts d'Interior expliquen a NacióDigital que l'ús de la pistola Taser es va fer seguint els protocols establerts -es va avisar l'home de què s'utilitzaria i aquest es va mantenir en l'ús dels ganivets- i detallen que l'home va ser traslladat a l'hospital en condició d'estable, però que va morir dos dies després.

Avui dia, les pistoles Taser només estan permeses a Catalunya en casos de reduccions complexes, en què hi hagi risc per als agents i pels mateixos afectats, i porten, a més, incorporats uns sistemes de gravació. Fonts policials també indiquen que els agents del cos van haver d'utilitzar la pistola davant l'estat d'alteració de l'home, que estava molt agressiu, i asseguren que es van seguir els protocols establerts.


Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació