successos

Els Mossos, sobre el cas de l'home mort a Badalona per una Taser: «Es va seguir el protocol»

Pere Ferrer, director del cos policial català, afirma que la víctima estava conscient després de rebre la descàrrega

per Victor Rodrigo, Barcelona, Catalunya | 2 de desembre de 2021 a les 08:59 |
Una pistola Taser dels Mossos d'Esquadra | Europa Press
Pere Ferrer, director general dels Mossos d'Esquadra, ha afirmat aquest matí que el cos policial "va seguir el protocol en tot moment" en el cas de la persona morta per la descàrrega d'una pistola Taser ahir a Badalona. En una entrevista a Els Matins de TV3, Ferrer ha assegurat que la víctima, després de rebre la descàrrega, "estava conscient i seguir verbalitzant algunes amenaces, en referència a les armes blanques que duia". Ara per ara, els Mossos segueixen pendents del resultat de l'autòpsia.

En ser preguntat sobre què passaria si l'autòpsia veu relació entre la Taser i l'aturada cardíaca, Ferrer ha valorat que no es pot avançar el resultat de l'informe i que, en tot cas, l'actuació es va "ajustar" al que diu el protocol. En tot cas, ha afirmat que el cos policial "sempre està obert a revisions".

 

L'associació Irídia ha exigit una investigació sobre la mort d'un home el divendres a Badalona (Barcelona) després de rebre la descàrrega d'una Taser mentre era reduït per part dels Mossos d'Esquadra i ha demanat a la Conselleria d'Interior que revisi els seus protocols d'ús. "Les actuacions amb tàser han de gravar-se sempre. Confiem que les imatges puguin esclarir els fets davant el jutjat d'instrucció que investigui la mort", ha afirmat l'associació.
  Els fets van ocórrer el passat divendres, 26 de novembre, quan la policia catalana va rebre l'avís d'una família perquè suposadament el seu fill els estava amenaçant amb ganivets. L'autor dels fets també hauria bloquejat les portes d'entrada i els agents van entrar per l'habitatge d'un veí.

Ferrer ha reconegut que la víctima era una persona reincident, amb un llarg historial d'incidències amb l'actuació dels Mossos d'Esquadra. Va ser llavors quan els mossos presents en els fets van decidir immobilitzar l'individu amb una Pistola Taser pel "bé de la família i de tots els mossos presents". L'home va ser traslladat a l'hospital, on finalment ha perdut la vida.

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació