meteorologia

Els Bombers reben més d'un centenar d'avisos pel fort vent

Ratxes que superen els 80 km/h a localitats de comarques de l'Anoia, el Penedès i el Baix Llobregat

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 5 de desembre de 2021 a les 16:47 |
Un cotxe danyat per la caiguda de branques a Sant Julià de Cerdanyola | Bombers
Els Bombers de la Generalitat ha rebut més d'un centenar d'avisos relacionats amb el fort vent que bufa aquest diumenge pràcticament arreu de Catalunya. Unes trucades que s'han produït fins a les dues del migdia, una setantena de les quals han arribat entre les 10 i les 14 hores, repartides, la majoria entre el Camp de Tarragona i la regió Metropolitana Sud.

Tant en un com en altre punt hi ha hagut una quarantena de comunicacions d'incidents, que s'han reduït, en general, a la retirada de branques de la via pública i arbres caiguts per les ventades, en alguns coses a sobre de vehicles. Així com, treure cartells i plaques solars inestables.


Les ratxes de mestral han superat els 80 km/h en localitats de les comarques de l'Anoia, el Penedès i el Baix Llobregat amb registres de 85,7 km/h a Font-rubí, 82,1 km/h als Hostalets de Pierola i els 87 km/h a Castelldefels. Tot i que en menor mesura, des de la regió Metropolitana Nord també hi hagut avisos, un total de 18 fins aquest migdia.

L'Ajuntament de Barcelona ha activat en fase d'alerta el Pla Bàsic d'Emergència municipal per ventades. Fins a les 11.15 hores, els Bombers de Barcelona ha dut a terme 23 serveis, encara que cap de gravetat. Les ratxes de mestral/ponent a la capital catalana han arribat als 69 km/h a la plaça de Sants, els 66,2 km/h al Raval, els 59,4 km/h a l'Observatori Fabra i els 57,2 km/h a la Zona Universitària, segons les dades de les estacions automàtiques de Meteocat i Meteoclimatic.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació