política catalana

Aragonès rebutja la Constitució Espanyola: «No volem cap reforma, volem una Constitució Catalana»

El president de la Generalitat assegura que la carta magna "limita les aspiracions" catalanes i que suposa un "pany" pel futur del país

per Victor Rodrigo, Barcelona, Catalunya | 6 de desembre de 2021 a les 12:47 |
Pere Aragonès, aquest matí a la Bisbal d'Empordà | ACN
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, considera que la Constitució Espanyola "està obsoleta" i que no cal cap reforma de la Carta Magna. "El Govern no vol cap reforma de la Constitució Espanyola, el que vol és una Constitució Catalana, que és el que ens cal pel nostre país", ha remarcat en declaracions a la premsa des de la Bisbal d'Empordà. Aragonès ha afirmat que la Constitució "limita les aspiracions de Catalunya" i ha dit que la legislació constitucional "suposa un pany per tancar el futur del país".

Aragonès ha assegurat que el que cal és "culminar amb èxit" el procés d'independència a través d'un referèndum d'autodeterminació "que sigui reconegut i en el que es pugui aplicar el resultat". "En això estem treballant, perquè és la manera de resoldre el conflicte que tenim amb l'Estat", ha assenyalat. A més, ha reblat que la Constitució Espanyola "l'única cosa que fa és reafirmar les posicions independentistes".


El president de la Generalitat ha remarcat que aquest 6 de desembre "no hi ha res a celebrar" i aposta per "reforçar les majories internes" a Catalunya que estiguin a favor d'una solució política. "Avui recordem més que mai que el que ens cal és una constitució pròpia pel nostre país", ha conclòs. Aragonès ha visitat el museu Terracota de ceràmica i ha passejat per les botigues del carrer l'Aigüeta, que venen productes d'aquest material.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació