coronavirus

Els elements imprescindibles a la teva farmaciola en un cas de Covid

L'augment dels contagis i l'arribada del fred pot suposar un risc de contagi de coronavirus

per Victor Rodrigo, Barcelona, Catalunya | 6 de desembre de 2021 a les 13:57 |
Elements indispensables en una farmaciola | Europa Press
L'arribada dels mesos de l'hivern i del repunt de casos de coronavirus per culpa de la nova variant òmicron han encès les alarmes a la majoria de llars de Catalunya pel que fa al risc de contagiar-se. En el cas que això passi, i sempre seguint les indicacions del Departament de Salut i del 061 en una situació greu, la majoria dels experts recomanen tenir una farmaciola amb elements bàsics per poder passar de la millor manera possible la malaltia en un cas lleu o menys greu.

Cal tenir en compte que, en el cas de tenir la sospita d'estar contagiat de coronavirus, cal trucar al 061 i aïllar-se al domicili. També s'ha de notificar a les autoritats sanitàries els contactes estrets dels últims dies per a poder determinar fins a quin punt s'ha estès el contagi. En tot cas, aquests són diversos elements que cal tenir a casa en una farmaciola per alleugerir els símptomes de coronavirus:


- Elements com un termòmetre són imprescindibles en un cas de coronavirus. Mesurar la febre de manera regular pot determinar la gravetat dels símptomes de la malaltia. Altres objectes indispensables són les mascaretes FFP2, guants en el cas de no ser capaç d'evitar tocar-se la cara, i gel hidroalcohòlic per desinfectar.

- Pel que fa als medicaments, els experts recomanen diversos de fàcil accés per alleugerir els símptomes. En tot cas, sempre cal consultar amb el metge de capçalera, el personal sanitari que ens atengui per trucada, als metges del CAP i als farmacèutics. Els més recomanables són: antitussígens per alleugerir la tos, antiinflamatoris -no es pot excedir la ingesta superior a 3 grams diaris- i el paracetamol, per la febre.


- També es recomana descongestius nasals, i sèrum per a rentades oculars, per intentar alleugerir els efectes de la congestió que pot provocar un cas d'una variant com la delta o l'òmicron. Els oxímetres poden ser opcionals, però en el supòsit que es pot accedir a un, sempre és adequat mesurar els nivells d'oxigen en sang en persones propenses a tenir problemes respiratoris o amb casos d'asma o derivats.

Altres notícies que et poden interessar

​ 


​​



 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació