coronavirus

Si faltes a la feina per por a contagiar-te de Covid, et poden acomiadar

Una empresa madrilenya fa fora una treballadora que no es presenta físicament al lloc de treball i el Tribunal Superior de Justícia s'hi posiciona a favor

per I.M., Barcelona, Catalunya | 6 de desembre de 2021 a les 22:12 |
Faltar a la feina per por a contagiar-se de Covid és motiu d'acomiadament | Arxiu ND
Sí, si faltes a la feina per por a contagiar-te de Covid, et poden acomiadar. Així ho ha afirmat una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que ha donat la raó a una empresea madrilenya a qui una treballadora ha denunciat per acomiadar-la durant la pandèmia.

Iuris Corporate, l'empresa en qüestió, va establir el teletreball com a model prioritari des del març del 2020, però cada dia hi havia un treballador que havia de fer treball presencial. El 25 de març, la treballadora convocada no es va presentar a la seu, després d'avisar dos dies abans via mail. Segons va detallar, tenia por de contagiar-se i transmetre el virus als seus pares.


Cinc dies després de faltar al lloc de treball, la treballadora va rebre la carta d'acomiadament disciplinari per falta molt greu d'inassistència. Ella va portar el cas a la justícia i ha estat el TSJM qui s'ha posicionat a favor de l'empresa. Els magistrats han afirmat que la por de contagiar-se de coronavirus no justifica l'absència física a la feina.

Altres notícies que et poden interessar

​ 


​​




 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació