coronavirus

És la variant òmicron tan dolenta com pensàvem?

El viròleg Albert Bosch explica que les dades confirmen que la nova variant del coronavirus és més ràpida, però no més greu que les anteriors

per I.M., Barcelona, Catalunya | 6 de desembre de 2021 a les 17:09 |
És la variant òmicron tan dolenta com pensàvem? | Europa Press
La variant òmicron "potser no és tan dolenta" com es pensaven. Ho ha dit el president de la Societat Espanyola de Virologia, Albert Bosch, aquest dilluns als micròfons de RAC1. I és que tot i que els primers dies es parlava de moltes mutacions de la variant, que van espantar el món sencer, les noves dades que arriben des de Sud-àfrica confirmen que no és tan greu com es pensava.

"Per al virus no és cap avantatge que la variant causi una malaltia més greu a l'hoste. En canvi, sí que ho és que sigui més ràpida i s'esquivi millor les defenses", ha explicat el viròleg. Segons ha detallat, l'òmicron és més ràpida i "té un cert escapament", però "en principi" no ha de ser més greu.


Tot i que Bosch ha explicat que l'evolució natural dels virus és que la infecció es vagi atenuant sempre que hi hagi transmissió entre humans, es preveu que la variant òmicron desplaci la delta, que ara representa el 90% d'infeccions. El desplaçament, però, no serà immediat.

Tal com ja va apuntar el cap d'epidemiologia del Clínic, Antoni Trilla, aquest cap de setmana, Bosch creu que la legislació hauria de permetre fer obligatòria la vacunació en casos de salut pública. "Si més no, algunes feines determinades, com els cuidadors de geriàtrics o els sanitaris", ha defensat el president de la Societat Espanyola de Virologia.


Davant de les mutacions d'aquesta nova variant, la preocupació global era l'eficàcia de la vacuna. Bosch ha explicat que les vacunes actuals segueixen sent eficaces: "Potser en lloc d'un 80%, serà un 70%, però conferirà una immunitat suficient". El viròleg ha apuntat, però, que cal seguir completant pautes de vacunació durant els pròxims dies.

Altres notícies que et poden interessar

​ 


​​



 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació