coronavirus

El viròleg més prestigiós dels EUA suavitza l'alarma sobre l'òmicron

Anthony Fauci explica que "fins ara, els senyals són encoratjadors", ja que les taxes d'hospitalització no han augmentat de forma alarmant

per I.M., Barcelona, Catalunya | 6 de desembre de 2021 a les 19:54 |
La variant òmicron pot no ser tan preocupant | Alex Arenas
"Hem d'anar en compte abans de concloure que [òmicron] sigui menys greu, però fins ara els senyals són encoratjadors". Ho ha dit el viròleg Anthony Fauci, un dels màxims responsables del control de la pandèmia als Estats Units i assessor mèdic del president Joe Biden, en una entrevista a la CNN.

El doctor Fauci, que també és director de l'Institut Nacional d'Alèrgies i Malalties Infeccioses dels Estats Units, ha suavitzat l'alarma que s'ha generat a escala mundial sobre la nova variant de la Covid, l'òmicron. "No sembla que hi hagi un gran grau de severitat", ha dit. 


Tot i això, el metge ha advertit que els científics necessiten més dades abans d'extreure conclusions i que, per ara, tot són dades preliminars. Amb tot, però, Fauci ha explicat que les taxes d'hospitalització no han augmentat de forma alarmant, com sí que ho han fet els nous contagis.


I és que l'òmicron va ser catalogada com a "variant de preocupació" per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) hores després de la seva identificació perquè es generen un nombre de mutacions que no és usual i poden significar que és de més fàcil transmissió. 

El govern de Biden, i també la Unió Europea en bloc, van decidir limitar el trànsit aeri amb el sud d'Àfrica per evitar l'expansió ràpida del virus, tot i que només uns dies després Europa ja identificava els primers casos. El govern de Biden, tal com ha explicat el prestigiós metge, avalua a diari les restriccions imposades sobre el con d'Àfrica, i espera que es puguin aixecar "en un període de temps bastant raonable". 


Altres notícies que et poden interessar

​ 

​​



 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació