política

El govern espanyol proposa Isabel Celaá com a nova ambaixadora al Vaticà

L'exministra va sortir de l'executiu en la remodelació del juliol

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 8 de desembre de 2021 a les 08:53 |
Celaá, en una imatge d'arxiu | ACN
El govern espanyol ha proposat a l'exministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, com a nova ambaixadora del Vaticà. La Santa Seu ha de donar llum verda a l'elecció abans d'accedir al càrrec, segons informa elDiario.es i han confirmat a Europa Press fonts governamentals.

Celaá substituiria així Carmen de la Peña Corcuera, que des de novembre del 2018 ocupa el càrrec diplomàtic al Vaticà. L'exministra va sortir de l'executiu a l'última remodelació del juliol i va deixar la cartera d'Educació i Formació Professional a Pilar Alegría. També va ser portaveu del Govern a la primera legislatura de Pedro Sánchez, un lloc que va cedir a l'actual titular d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero.


D'aquesta manera, Celaá segueix els passos de l'exministre de Cultura i Esport José Manuel Rodríguez Uribes, que va ser nomenat pel Consell de Ministres com a nou ambaixador davant la UNESCO després de sortir de l'executiu. Segons l'Associació de Diplomàtics Espanyols (ADE), hi ha cinc ambaixadors polítics: a Andorra, Angel Ros Domingo; el de Cuba, Ángel Martín Peccis; la de l'OEA, Carmen Montón, i el de l'OCDE, Manuel María Escudero.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació