successos

Detinguts cinc homes per extorsionar una empresària de Cambrils

Demanaven a l'administradora d'un hotel una transferència de 50 bitcoins a canvi de no difondre documentació privada

per NacióDigital, 8 de desembre de 2021 a les 19:12 |
L'arma de foc simulada localitzada a l'interior d'una paperera del pàrquing de l'hotel | Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Reus van detenir el passat dijous 2 de desembre a cinc homes d'entre 19 i 40 anys com a presumptes autors d'un delicte d'extorsió contra una empresària de Cambrils (Baix Camp). 

La investigació va començar a finals del passat mes de novembre quan l'administradora d'un hotel ubicat a Cambrils va explicar als Mossos que feia dos mesos uns individus  s'havien intentat posar en contacte amb els responsables de l'empresa per fer-los arribar una documentació on suposadament es mostraven irregularitats comeses per la companyia. A canvi de no fer-la pública, els demanaven una transferència de 50 bitcoins -a dia d'avui, cada bitcoin val prop de 44.000 euros-.


Malgrat que els responsables de l'empresa no van fer cas de les amenaces, passades unes setmanes van rebre un missatge amb fotografies del personal del complex hoteler extretes de les xarxes socials. Ara però, demanaven un únic bitcoin a canvi de no difondre la informació. Cas omís.

Tot i això, ja fa només uns dies, tres homes van presentar-se a les instal·lacions de l'hotel de Cambrils en qüestió i van intentar trobar-se amb la víctima. No van aconseguir-ho però si els van facilitar un número de telèfon perquè contactessin amb ells i poder negociar. En aquesta ocasió avisaven que si no feien el pagament, el proper pas seria segrestar un dels treballadors. 


Mentre els Mossos investigaven els fets, el passat 2 de desembre cinc homes es van presentar a les portes de l'hotel demanant pels responsables de l'empresa sense voler-se identificar. El vigilant de seguretat va alertar a la policia i ràpidament agents del cos van personar-se i van identificar als sospitosos. Poc després van comprovar que es tractava de les mateixes persones que havien intentat extorsionar l'administradora de l'hotel i van ser detinguts. 

A més a més, posteriorment un dels vigilants de l'hotel va localitzar una arma de foc a l'interior d'una paperera situada al pàrquing. Segons les primeres comprovacions, tot i semblar real es tractava d’una rèplica que en realitat era d’aire comprimit.


Els cinc detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus el passat 5 de desembre i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs.

 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació