llei de l'audiovisual

El PSC colla ERC perquè augmenti el pressupost de la Generalitat per a l'audiovisual català

Reclamen que s'apugi un 40% la partida dels pressupostos que es destina a a l’Institut Català de les Empreses Culturals

per Sara González, Barcelona, Catalunya | 10 de desembre de 2021 a les 12:21 |
Salvador Illa, presidint la reunió de la cúpula parlamentària del PSC | ACN
El PSC i ERC estan embrancats en un joc de pressions als pressupostos de la Generalitat i als de l'Estat per les negociacions amb la llei de l'audiovisual. Just després que ERC hagi amenaçat amb entorpir l'aprovació definitiva dels de Pedro Sánchez via esmenes, el PSC colla els republicans utilitzant les esmenes als pressupostos de la Generalitat per reclamar un increment del 40% de la partida que es destina a la producció audiovisual en català. 

"Tant que es parla de la llei de l’audiovisual i resulta que aquí hem sigut molt tebis amb la producció catalana", ha denunciat la portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero. Entre les 327 esmenes que han registrat com a principal grup de l'oposició al Parlament i que representen 587milions d'euros, els socialistes han registrat una en la qual demanen que s'apugi un 40% la partida de 84,6 milions que es destina a a l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) per donar suport al sector del cinema català. 


El PSC també ha anunciat que iniciarà una ronda de contactes amb la resta de grups parlamentaris per afrontar la reforma del reglament del Parlament, una de les patates calentes que tenen sobre la taula tots els partits catalans. Els socialistes volen obrir el meló per canviar l'estructura de les esmenes que es presenten als pressupostos, ja que consideren que "limita" la capacitat de fer aportacions al compte. La portaveu socialista ha assegurat que si la resta de grups volen tractar altres qüestions més enllà de les que plantegen seran benvingudes. La incorporació del pla d'igualtat o bé la situació de la presidenta de la cambra, Laura Borràs, en cas de ser condemnada són algunes de les qüestions candents que estan sobre la taula. 

Romero també ha insistit que el seu partit ha estat "clar" a l'hora de defensar el català com a llengua vehicular a l'escola. En tot cas, ha dit, cal "revisar i adaptar" el model a la realitat de cada centre en base a la seva autonomia i amb criteris pedagògics. "S'està instrumentalitzant la llengua i retroalimentant el frontisme", ha denunciat. No ha aclarit, però, si el seu partit participarà a la manifestació convocada per la plataforma Som Escola el 18 de desembre en defensa del model d'immersió: "No sé si el PSC hi serà, tenim el congrés del partit i no sé si hi podrem anar".







 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació