estafa

Nova estafa bancària: l'SMS fals apareix a la mateixa llista que els verdaders

Els estafadors ajunten remitents amb el mateix nom per transmetre la sensació que es tracta d'un missatge del banc

per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 10 de desembre de 2021 a les 17:01 |
L'SMS fals apareix a la mateixa llista que els verdaders | Europa Press
Nova estafa per SMS en què enganyar l'usuari perquè cregui que és realment el banc qui el contacta és molt més fàcil. De moment, el mètode afecta els clients de BBVA i consisteix que es rep el missatge fals a través d'un remitent que apareix dins la llista de missatges que sí que són del banc. És a dir, en la mateixa llista apareixen missatges oficials del banc i el que és fals.

Una usuària que ha pogut esquivar l'estafa explica a NacióDigital que ha rebut el missatge fals que parlava d'un dispositiu no autoritzat que havia entrat al seu compte en la mateixa llista en què el BBVA envia les claus per fer les operacions. Com que no se n'ha refiat, ha revisat l'aplicació del banc i no hi ha trobat cap avís.

 

Missatge de l'estafa rebut per una usuària Foto: ND


Davant el dubte, ha contactat directament amb el servei d'atenció al client del BBVA i li han confirmat que es tracta d'una estafa molt activa en els últims dies, i en què els estafadors ajunten remitents amb el mateix nom per transmetre la sensació que es tracta d'un missatge oficial.

 
Precisament, els Mossos d'Esquadra han advertit aquest divendres de l'arribada d'una nova tongada d'SMS que suplanten CaixaBank amb l'excusa que el compte de la víctima ha estat suspès. La policia catalana recorda que no cal clicar enllaços dels quals se'n desconegui el seu origen o la seva oficialitat.


Altres notícies que et poden interessar





 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació