barcelona

La llum de l'estel de la Sagrada Família ja il·lumina Barcelona

La inauguració de la torre s'ha celebrat aquest dimecres amb una missa i benedicció a càrrec del cardenal Joan Josep Omella

per Redacció, Barcelona, Catalunya | 8 de desembre de 2021 a les 19:54 |
Llum a la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família | EP

Ja és aquí. L'estel que corona la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família il·lumina Barcelona des de les 19.40 h d'avui dimecres 8 de desembre. L'última peça de la torre es va col·locar el passat 29 de novembre i aquesta tarda, després d'un matí de cultura popular i una tarda de missa litúrgica, l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, l'ha beneït amb molta expectació abans de donar pas a l'encesa oficial. "Un signe de protecció que brillarà per sempre", ha afirmat el cardenal.
  "Neix com un nou estel en el firmament de Barcelona, il·luminant el camí que porta a la il·lusió i l'esperança, tot sortint d'un espai que hem viscut pel pas de la pandèmia", ha afirmat el president delegat del Patronat de la Sagrada Família, Esteve Camps. Un esdeveniment històric de la basílica d'Antoni Gaudí que ha rebut els honors durant el dia d'avui de diverses colles de la cultura popular de la capital catalana.


Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha parlat d'un "nou pas endavant" de la Sagrada Família i ha destacat que la presència de la cultura popular dins del temple és una mostra que la història de la basílica i de la ciutat van "entrelligades". 

L'última peça de l'estrella de la torre de la Mare de Déu es va col·locar el 29 de novembre en una estructura d'un diàmetre de 7,5 metres i pes de 5,5 tones. Feta de vidre texturitzat amb una estructura d'acer inoxidable a les arestes, els vidres es veuran il·luminats pel sol durant el dia i, durant la nit, la llum sorgirà de l'interior, des dels focus instal·lats a les bases de les puntes. La Torre de la Verge Maria no serà visitable, ja que és buida per dins perquè entri la llum per les 800 finestres que té i vagi sobre l'altar del temple.


El programa d'activitats per celebrar la inauguració de la torre no acabarà aquest dimecres i s'allargarà fins al 4 de gener. Destaquen conferències, concursos escolars i literaris, cantada de nadales, cercaviles de gegants, exhibició de castellers, jocs infantils i danses populars, entre altres actes, que tindran lloc tant a l'interior com a l'exterior de la basílica.


El Consell per al Foment i la Difusió de l'obra de Gaudí -conegut també com a Consell Gaudí-, creat per la Generalitat, ha celebrat la culminació de la torre amb un vídeo musical en què es mostren les diferents obres de l'arquitecte a Catalunya.



El vídeo mostra, mitjançant 13 obres d'Antoni Gaudí, "la seva pluralitat i complexitat" juntament amb la música i la llum: 21 artistes interpreten "Els set gotxs" del Llibre Vermell de Montserrat, una dansa circular que mostra l'enllaç de Gaudí amb Montserrat.

Alhora, la llum -referida a l'estrella lluminosa que corona la torre del temple- és el principal fil conductor del vídeo, que representa un element de l'arquitectura gaudiniana i simbolitza l'espiritualitat.




Altres notícies que et poden interessar


​​​

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació