coronavirus

La predicció de Bill Gates sobre el futur de la pandèmia pel 2022

El fundador de Microsoft "no preveia que aparegués una variant tan contagiosa i vaig subestimar com seria de difícil convèncer les persones perquè es vacunessin"

per Victor Rodrigo, Barcelona, Catalunya | 16 de desembre de 2021 a les 18:35 |
Bill Gates, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Un dels principals gurús de la tecnologia i el fundador de Microsoft, Bill Gates, ha tornat a elucubrar al voltant del futur de la pandèmia pel pròxim any. En unes previsions anteriors, el gegant de la tecnologia va considerar que la crisi sanitària del coronavirus minvaria a nivell mundial a principis del 2022. Davant l'onada de contagis massius a tot el planeta per la variant òmicron i l'augment de la variant delta, Gates ha considerat que el seu pronòstic no s'acosta a la realitat i ha determinat quin serà el futur de la pandèmia.

En un article que ha escrit al seu blog, Gates Notes, ha considerat que "encara queda bastant temps perquè la Covid-19 desaparegui de les nostres vides", encara que augura que la fase més problemàtica finalitzarà en els últims mesos del 2022. Gates assegura que el desafiament que suposa vacunar a la immensa majoria de la població, sobretot de les zones on no pot arribar l'antídot.

 

"Amb l'aparició de les variants delta i òmicron, i el desafiament per integrar la vacuna a la societat provoca que no estiguem tan a prop del final de la pandèmia com pensàvem", explica Gates. "No preveia que aparegués una variant tan contagiosa i vaig subestimar com seria de difícil convèncer les persones perquè es vacunessin i fessin servir la mascareta", admet, dolgut, el que va ser fundador de Microsoft.


"Pot ser una ximpleria fer una altra predicció, però crec que la fase aguda de la pandèmia arribarà al final en algun moment del 2022". A més, Gates admet que "és força possible que el 2022 la Covid-19 sigui una malaltia endèmica com la grip". També assegura que la letalitat serà semblant al virus que ja coneixem.

Altres notícies que et poden interessar


​ 
​​



 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació