coronavirus

L'Agència Europea del Medicament autoritza l'ús de la pastilla de Pfizer contra la Covid

Segons la farmacèutica, el medicament evita els casos greus en un 89% i és resistent també contra la variant òmicron

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 16 de desembre de 2021 a les 20:54 |
El fàrmac de Pfizer | Getty
L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha aprovat aquest dijous l'ús d'emergència de la píndola de Pfizer contra la Covid-19. Segons els resultats publicats per la farmacèutica nord-americana, el medicament ofereix un 89% d'eficàcia contra casos greus i morts per la malaltia. Combinat amb la vacuna, podria ser la fi de la pandèmia.

L'EMA ha decidit que l'edat mínima per prendre la pastilla sigui de 19 anys. El tractament, anomenat Paxlovid, també seria eficaç contra la variant òmicron, segons els experts. Als Estats Units, Joe Biden ja n'ha encarregat 10 milions d'unitats. A Europa, cada país ha de sol·licitar-ne l'ús per separat.


Aquests resultats, encara sense publicar en cap revista científica, són superiors als que va anunciar Merck, que des tenia fins ara l'única pastilla anticovid aprovada per l'Agència Europea del Medicament. Aquesta píndola té una eficàcia del 50% per evitar hospitalitzacions, segons l'empresa que la fabrica.

El tractament de Pfizer s'ha d'administrar "tan aviat com sigui possible" després del diagnòstic, en els primers cinc dies posteriors a l'inici dels símptomes, apunta l'EMA. En total, el tractament ha de durar deu dies, en els quals el pacient ha d'ingerir 30 comprimits.


Altres notícies que et poden interessar


​ 

​​



 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació