Gastronomia

El millor panettone de l'Estat es fa a Barcelona

Daniel Jordà explica que és un dolç que no es pot fer sol i es necessita un equip

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 18 de desembre de 2021 a les 19:13 |
Daniel Jordà, de Panes Creativos. | Aj. de Barcelona
El millor panettone de l'Estat porta segell català. Concretament, d'un forn de Nou Barris, a Barcelona. L'encarregat d'elaborar aquesta exquisidesa nadalenca és Daniel Jordà i el seu equip de Panes Creativos. Tot i que van guanyar el guardó el maig d'aquest any, l'Ajuntament de Barcelona ha recuperat l'efemèride i ha entrevistat el propietari de Panes Creativos.

En l'entrevista al web de l'Ajuntament, Jordà explica que és un dolç que com a mínim cal dedicar-li 48 hores i l'elaboració pot allargar-se fins a tres dies. Per això és un producte que "no es pot fer sol", es necessita un equip. Panes Creativos fa uns quinze 15 anys que fa panettones quan encara no s'havia estès aquesta tradició italiana a Catalunya. Aquest dolç és provinent de Milà i del que se'n té constància des de mitjans del segle XV.


Aquest guardó forma part de la classificació espanyola del Panettone World Championship que es va celebrar a l'octubre a Itàlia.

D'altra banda, cal destacar que el Gremi de Pastissers de l'Escola de Pastisseria de Barcelona també concedeix uns guardons pels millors panettones de l'estat que enguany també han estat per a dos pastissers catalans.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Arxivat a:
Societat, Nadal, panettone
Participació