El millor panettone de l'Estat porta segell català. Concretament, d'un forn de Nou Barris, a
Barcelona. L'encarregat d'elaborar aquesta exquisidesa nadalenca és
Daniel Jordà i el seu equip de Panes Creativos. Tot i que van guanyar el guardó el maig d'aquest any, l'Ajuntament de Barcelona ha recuperat l'efemèride i ha entrevistat el propietari de Panes Creativos.
En l'entrevista al web de l'Ajuntament, Jordà explica que és un dolç que com a mínim cal dedicar-li 48 hores i
l'elaboració pot allargar-se fins a tres dies. Per això és un producte que "no es pot fer sol", es necessita un equip. Panes Creativos fa uns quinze 15 anys que fa
panettones quan encara no s'havia estès aquesta tradició italiana a Catalunya. Aquest dolç és
provinent de Milà i del que se'n té constància des de mitjans del segle XV.
Aquest guardó forma part de la classificació espanyola del
Panettone World Championship que es va celebrar a l'octubre a Itàlia.
D'altra banda, cal destacar que el
Gremi de Pastissers de l'Escola de Pastisseria de Barcelona també concedeix uns guardons pels millors panettones de l'estat que enguany
també han estat per a dos pastissers catalans.
Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.
Fes-te subscriptor