escumosos catalans

Tres vins escumosos d'alta gamma que valen més del que costen

Amb les festes a tocar, us proposem dos caves i un corpinnat que no poden faltar a la taula

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 18 de desembre de 2021 a les 17:24 |
Persones brindant | Pixabay
Us proposem tres escumosos d'alta gamma a preus molt assequibles pel tipus de producte i la criança que tenen. Tots 3 tenen molts mesos de criança i, per tant, són molt complexos. Recomanem beure'ls no excessivament freds (a 8-10 graus) i si pot ser amb una bona copa de tall llarg i estret o, encara millor, més ample, de vi (tipus Bordeus).

Gran Torelló 2014


Celler: Torelló
Corpinnat

Varietats: Xarel·lo, macabeu i parellada
Preu aproximat: 30 €


Els documents més antics de la Finca de Torelló, Can Martí (135 hectàrees a l'Alt Penedès), daten del 1395. L'actual família Torelló és la 23a generació que conserva la propietat. 
Gran Torelló Brut Nature 2014 és un gran escumós amb segell corpinnat, brut nature, elaborat amb les varietats tradicionals xarel·lo, macabeu i parellada de la finca Can Martí, ecològica i pròpia del celler. Segona fermentació i criança amb tap de suro natural.

Els vuitanta mesos de criança en ampolla el converteixen en un escumós complex, potent i adequat per tot un àpat com el de Nadal. Té de tot: notes làctiques, florals, cítriques, de mantega i de brioixeria. Bombolla fina i cruixent i final molt agradable lleugerament amargant.

 

Per què el recomanem?
Perquè considerem el celler com un dels grans elaboradors d'escumosos catalans i perquè aquest Gran Torelló té una relació qualitat preu boníssima.

 

Microtiratge 6 Parellada 2016


Celler: Maria Rigol Ordi
DO Cava
Varietats: 70% parellada 30% xarel·lo
Preu aproximat: 21,90 €

Maria Rigol Ordi és un celler situat al bell mig de Sant Sadurní d'Anoia que neix a la dècada dels 80. A part dels seus caves més habituals, el Brut Nature, el Reserva, el Rosat o el Mil·leni, elaboren, des del 2013, petites produccions experimentals, els Microtiratges. Són produccions de poques ampolles amb cupatges de collites excepcionals. Com diuen des del celler, "efímeres i irrepetibles".
El Microtiratge número 6 surt al mercat amb un mínim de 60 mesos -amb tap de suro natural-, i destaca per les seves notes cítriques i la fruita blanca (pera i poma) de la parellada. Herbes mediterrànies, brioix i pa torrat molt subtil. Molt bona acidesa. Un cava elegant, rodó i harmònic, pels amants dels escumosos fins. Aneu de pressa perquè només hi ha 2.060 ampolles.


Per què el recomanem?
Perquè les Microvinificacions de Maria Rigol Ordi ens encanten, i perquè aquesta, la 6, és un cava amb majúscules. I perquè més elegants i refinats no en coneixem masses. 

Bertha sXXI 2009


Celler: Josep Torres Sibill
DO Cava
Varietats: Macabeu, parellada, xarel·lo i un 15% de chardonnay
Preu aproximat: 24 €

Bertha neix el 1989 a Sant Sadurní tot i que ara el celler està situat a Subirats. Té un Wine Bar a l'exterior del celler d'obligada visita, "la Terrassa de Bertha", un espai gastronòmic on podeu anar a gaudir dels caves i els vins del celler sense l'obligació de fer-ne la visita. Un luxe tant per les vistes com pels seus productes.
El cava que us proposem avui és de l'anyada 2009 i té 60 mesos mínims de criança en ampolla. Destaca per la fruita amb compota, el codony, els fumats i torrats. Notes de pastisseria i de fruits secs. Bona acidesa encara per la seva edat. Un cava amb una bombolla molt fina i amb un postgust llarg. Us anirà bé amb qualsevol plat potent de Nadal.


Per què el recomanem?
El recomanem molt a tothom a qui li agradin els escumosos secs, vinosos i amb una punta d'oxidació. L'heu de tastar si us agraden els caves envellits potents i ben elaborats. Gran relació qualitat preu.


Altres notícies que et poden interessar




 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació