coronavirus

La comissió estatal de Salut Pública contradiu el Govern sobre les quarantenes de vacunats

L'òrgan en què hi ha representats el govern espanyol i les comunitats autònomes no obliga a confinar els contactes estrets vacunats de positius de Covid

per L.G., Barcelona, Catalunya | 21 de desembre de 2021 a les 21:22 |
Una infermera vacuna contra la Covid a una dona | Josep M Montaner
La Comissió de Salut Pública -en què hi ha representats el govern espanyol i les comunitats autònomes- ha acordat aquest dimarts "per majoria" que els vacunats contactes estrets de positius de Covid no facin quarantena, una decisió que s'oposa a la que prenia Protecció Civil de la Generalitat a finals de la setmana passada segons la qual els vacunats amb pauta completa també havien de quedar-se a casa.

L'acord es pren, a més, hores abans de la cimera de presidents autonòmics que aquest dimecres preveu encapçalar el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, per analitzar l'estat de la pandèmia. La mesura que exclou els vacunats de fer quarantena sí que estableix, però, que durant deu dies hauran de limitar les activitats "a les essencials", reduint "tot el possible" les interaccions socials.


La decisió d'aquesta comissió no s'aplica i haurà de ser ratificada pel Consell Interterritorial de Salut. D'altra banda, la mateixa comissió ha insistit en la "importància" d'accelerar la vacunació de les persones de més de 12 anys no vacunades, d'inocular les dosis de record als grups autoritzats, especialment els més vulnerables, i de vaccinar els nens d'entre 5 i 11 anys.

Altres notícies que et poden interessar

​​​


​ 




 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació