Coronavirus

Arrenca la vacunació infantil a Vic per «no contagiar els més vulnerables»

"O ens vacunem tots o ho allargarem en el temps" explica en Josep, un pare que ha portat a vacunar el seu fill Oriol

per Carles Fiter, Vic, Catalunya | 22 de desembre de 2021 a les 09:55 |
En Ferran, de 10 anys, de vacunació infantil a Osona | Adrià Costa
L'Oriol ha estat un dels primers infants que s'han vacunat aquest dimarts al punt de la UVic, on ha arrencat la vacunació pediàtrica. "M'ha fet una mica de mal, però és important vacunar-se per no contagiar". De fet, va perdre el seu avi de Covid. Tal com ens explica el seu pare Josep, han decidit vacunar els seus fills "per responsabilitat col·lectiva, per acabar amb tot això i intentar frenar les variants que van sortint". "O ens hi fiquem tots o ho allargarem en el temps", avisa, remarcant que "tothom té avis i persones vulnerables al seu voltant" que cal protegir.

Qui també ha estat dels primers a vacunar-se ha estat en Ferran, de 10 anys. "No em fa por. Crec que és important perquè no hi hagi tant virus", explica. La seva mare Núria apunta que a casa només faltava vacunar-lo a ell. Per això, no va dubtar apuntar-lo el primer dia de vacunació. "S'havia de fer i millor ara que a mitges festes. Si fa reacció, almenys encara som a temps de salvar el Nadal", explica.


A la sala d'espera, els germans Gerard i Abel expliquen que la punxada els ha fet "una mica de mal". "Tenia ganes de vacunar-me per si agafo la Covid algun dia, no agafar-la tan fort", explica en Gerard. La mare de les criatures, la Marta, exposa que era una cosa que tenia molt clara i no va costar convèncer els més petits de casa per fer-ho.
 

Un dels germans rebent la primera pauta. Foto: Adrià Costa


Als infants se'ls vacuna amb Pfizer, però amb una dosi inferior, que vindria a ser un terç de la dels adults. La segona pauta s'aplica al cap de vuit setmanes. Per vacunar els infants, cal demanar cita prèvia a vacunacovid.catsalut.gencat.cat.

La directora del SAP Osona, Anna Moreta, apunta que l'atenció també és diferent a la dels adults. "S'ha diferenciat el circuit per posar-los més fàcil i se'ls dedica més temps per poder resoldre temors o dubtes", afegeix.


Bona acollida de la vacunació


A més de l'Oriol, en Ferran, en Gerard i l'Abel, aquesta tarda de dimarts hi havia cita per a uns 300 infants de 5 a 11 anys. Moreta remarca que estan "contents i sorpresos" per la bona acollida que ha tingut la vacunació infantil. Pensaven que la població tindria "més dubtes", però està "pràcticament tot ple". I han hagut de fer més oferta.

Fins al gener, s'ofereixen unes 2.500 places de vacunació al punt de la UVic. De moment, ja n'hi ha d'agafades unes 2.000. Tot i això, la directora del SAP Osona anima a la població a vacunar-se. En aquest sentit, Pere Martí, un dels coordinadors de vacunació a la Catalunya Central, remarca que les famílies aprofitin al màxim els dies de festes de Nadal per vacunar-se.
 

L'Oriol mirant com la infermera el vacuna. Foto: Adrià Costa.


"El grau de transmissió és molt elevat", explica Martí, destacant que "és una franja transmissora i si no es vacunessin podria acabar afectant generacions més grans". Per això, com qualsevol altre col·lectiu, "és molt important accelerar la vacunació".

Alguns dels infants van acabar vessant alguna llàgrima. Sigui com sigui, tal com recorda Anna Moreta, "és un acte de generositat per protegir la població més vulnerable d'edats més avançades".

Altres notícies que et poden interessar

​​​

​ 



 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació