Riner

Riner incrementa un 50% la taxa per la recollida d'escombraries

En el cas d'habitatges particulars passa de 60 a 90 euros anuals

per Ramon Estany, Riner | 24 de desembre de 2021 a les 07:44 |
L'ajuntament de Riner ha aprovat definitivament la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de les taxes per la prestació del servei de recollida domiciliària d’escombraries o residus sòlids urbans, per a l’any 2022 i següents.
Havent-se publicat al BOP núm. 216 de 09 de novembre de 2021 i transcorregut el període d’exposició pública de l’expedient, sense que s’hagin presentat reclamacions a l’acord d’aprovació provisional de l’ordenança fiscal que tot seguit es relaciona, aquests ha esdevingut definitiu.


El més destacat d'aquesta taxa és l'increment que s'ha aplicat, condicionat per l'increment de costos que tindran els municipis rurals del Solsonès ja que la capital, Solsona, ha començat a aplicar el porta a porta i deixarà d'assumir, per tant, les despeses de l'abocador. També, s'afegeixen els costos que els municipis rurals com Riner, han d'assumir per adaptar i reformar les illletes de contenidors rurals.

El fet imposable d'aquesta taxa ve determinat per la prestació del servei de recollida; pels de conducció, transvasament, abocament, manipulació o eliminació de les escombraries; de deixalles industrials o comercials, i d’altres de similars.

Queden dins de l’àmbit d’aplicació d’aquesta ordenança els drets i residus sòlids com a conseqüència de les següents activitats i situacions: Domiciliàries i Serveis

L’obligació de contribuir neix amb la prestació de serveis per tenir la condició d’obligatòria i general entenent-se utilitzat pels titulars i locals existents a la zona que cobreixi l’organització del servei municipal, no essent admissible l’al·legació del fet que pisos i locals romanguin tancats o no utilitzats per a eximir-se del pagament de la taxa present.


Les bases de percepció i tipus de gravamen, quedaran determinats a la següent tarifa:
Tarifa

A) Habitatges particulars, cases de turisme rural i habitatges d’ús turístic: Passen de pagar 60 euros a 90 euros anuals
B) Activitats de restauració ( bars i restaurants): Passen d'una taxa de 250 euros a una de 350 euros anuals
C) Resta d’Activitats que facin ús del servei de recollida de residus: Passen de 110 a 150 euros anuals

La taxa per prestació del servei de recollida d’escombraries s’acreditarà per anys complerts, el primer dia de cada exercici, sense perjudici que dins d’aquesta unitat puguin ser dividides de la següent manera:
- Tarifa A es cobrarà en un únic rebut a l’any.
- Tarifa de B i C corresponent als Serveis es dividirà en dos rebuts a l’any.

Les quotes liquidades i no satisfetes en el període voluntari i la seva pròrroga, es faran efectives per la via de recàrrec, d’acord amb les normes del Reglament General de Recaptació vigent.

 

Arxivat a:
Economia, escombraries, taxes
Participació