coronavirus

Un any de la vacunació contra la Covid a Sabadell

Pràcticament un 90% dels majors de 12 anys tenen la pauta completa i per sobre del 20% reben la tercera dosi o de record

per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 27 de desembre de 2021 a les 08:00 |
La vacunació a la residència Sabadell Gent Gran | Juanma Peláez
El 27 de desembre de 2020 és una de les dates més assenyalades dels últims anys a Sabadell, o com a mínim en els ja gairebé tres anys de convivència amb la Covid. Va ser el dia en què Marina Benavent, de 84 anys, va rebre la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus a la ciutat. Una usuària de Sabadell Gent Gran, la residència de gent gran de l'Hospital Parc Taulí. Amb ella també van rebre la punxada la resta, així com els professionals de l'equipament.

En total, aquella jornada després de Nadal i Sant Esteve, 124 dels 135 residents van començar el procés per immunitzar-se. Era un dels vuit punts de distribució del vaccí que havia escollit el Departament de Salut per arrencar la campanya. I es va començar amb Pfizer/BioNTech.


FOTOS La vacunació a la residència Sabadell Gent Gran


Un any després, la majoria de la població de Sabadell -major de 12 anys- ja ha estat vacunada. Segons dades de Salut, un 87,9% dels majors de 12 anys i un 88,4 les persones que tenen 16 o més anys. Unes xifres tan altes que han estat possibles per l'ampli desplegament de mitjans com el vacunòdrom a les Pista Coberta d'atletisme, que va injectar 168.000 vacunes.


Tot i la bona cobertura de la ciutadania, passat un any, el virus segueix estenent-se i, en gran part, és per la nova variant òmicron, cosa que ha multiplicat els casos a la ciutat i això s'ha acabat traduint en les hospitalitzacions a l'Hospital Parc Taulí.

Més del 20% amb tercera dosi


L'explosió d'infectats ha motivat l'acceleració de la tercera dosi i igual que amb la campanya d'immunitzar la població, s'ha començat a punxar per franges d'edat. A més, també s'ha optat per fer-ho entre els menors de 12 anys. En aquestes poques setmanes, un 21,6% l'ha rebut i 23,2% la de record.

Altres notícies que et poden interessar

​​​

​ 



 

Participació