llengua

200 advocats del Col·legi de Barcelona s'oposen al comunicat «ultra» contra la immersió

La comissió de Dret Constitucional havia criticat l'actitud d'"extrema gravetat" del Govern per no donar compliment a la sentència del 25% de castellà

per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 26 de desembre de 2021 a les 17:11 |
L'escola de Canet de Mar on una família ha demanat que el 25% de classes siguin en castellà | Europa Press
Resposta de 218 advocats de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB) al polèmic comunicat de la comissió de Dret Constitucional. Aquest òrgan depenent de l'ICAB havia emès un comunicat en què donava suport a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) en el cas del 25% de castellà a les aules de les escoles catalanes.

Els més de 200 advocats signants mostren el seu rebuig a un comunicat "estrictament polític alineat amb les tesis ultranacionalistes espanyoles" i mostren la seva "sorpresa" per la "manca de contingut jurídic" i el "trencament" de la presumpció d'innocència que consideren que ha fet el comunicat de la secció de Dret Constitucional. 


Els signants, entre els quals es troben personalitats com Gonzalo Boye, Andreu Van den Eynde, Jaume Alonso-Cuevillas, Olga Arderiu o Jordi Pina, reclamen "respecte" i el "rebuig immediat" per part de la degana i de la junta de l'ICAB. Tot i això, segons fonts consultades per NacióDigital, la junta de govern es manté en la posició de no fer pronunciaments sobre comunicats de les seves seccions.

200 advocats s'oposen al comunicat «ultra» de la secció de Dret Constitucional de l'ICAB by Naciodigital on Scribd



Precisament el posicionament de la secció de Dret Constituncional havia estat criticat per l'advocat, actual diputat de Junts, i exdegà de l'ICAB, Jaume Alonso-Cuevillas, que afirmava sentir-se "profundament avergonyit" i demanava que la junta de govern demostri el "rebuig" davant la decisió de la secció de Dret Constitucional.


La secció de Dret Constitucional de l'ICAB criticava l'actitud d'"extrema gravetat" del Govern per negar-se a donar compliment a la decisió del tribunal. En concret, feien referència al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d'educació, Josep Gonzàlez Cambray, no només perquè s'hagin "negat" a donar compliment a la sentència, sinó que a més s'hagin posicionat a favor de la direcció de l'escola de Canet de Mar.

A la vegada, també denunciaven que els dos membres de l'executiu català "no hagin mencionat" que a les xarxes socials s'hagi demanat "aïllar el nen" de classe o "tirar-li pedres a casa seva". El comunicat concloïa mostrant la seva "més profunda" preocupació per la "gravetat dels fets", que segons explicava, atempten contra l'estat de dret, però també contra la protecció integral dels menors contra la violència i la victimització secundària.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació