coronavirus

Un estudi de l'institut d'investigació del Taulí preveu l'evolució d'un pacient amb Covid

El treball permet avançar-se al tractament i a la unitat hospitalària que es pot destinar

per NacióDigital, Sabadell, Catalunya | 28 de desembre de 2021 a les 08:00 |
Llits de l'Hospital Parc Taulí | Hospital Parc Taulí
Investigadors de l'Institut de Recerca i Innovació Parc Taulí (I3PT) han elaborat un treball, que s'ha publicat a la revista Scientific Reports, que pot preveure l'evolució d'un pacient amb pneumònia bilateral per Covid-19 en el moment de l'ingrés i així, es pot determinar a quina unitat es pot destinar i avançar-se al tractament.

Una estimació que és gràcies a una analítica de sang, amb la identificació d'algunes proteïnes en aquests malalts, perquè s'ha pogut demostrar que aquestes en pacients amb coronavirus s'expressen diferent segons si han tingut una evolució favorable i no han necessitat medicació específica, o si n'han tingut greu i han requerit tractament immunomodulador amb corticoides i Tocilizumab.


"Això és important perquè en aquests moments encara no hi ha cap tractament específic per al Covid-19 i als hospitals ens ajudaria a discriminar quin tipus de pacient està ingressant", ha explicat el líder del treball, Joan Calvet. Ha precisat que, en funció de l'anàlisi, es podria decidir dur l'usuari a una sala convencional d'hospitalització perquè no requerirà més suport, o si cal preparar un llit d'UCI, UCRI o semicrítics.

Així mateix, el cribratge serviria per fer una selecció més precisa dels pacients candidats a rebre els fàrmacs per al Covid que actualment estan en vies d'aprovació. Aquesta investigació ha guanyat un beca de La Marató per ampliar la recerca i es pugui engegar una altra fase de validació d'aquestes proteïnes amb nous grups d'individus asimptomàtics i amb símptomes molt lleus.


Altres notícies que et poden interessar

​​​


​ 


 

Participació