coronavirus

Israel estudia un contagi massiu de la població i eliminar totes les restriccions

Suècia va implementar aquesta mesura no restrictiva a l'inici de la pandèmia i es va considerar "un fracàs"

per Victor Rodrigo, Barcelona, Catalunya | 30 de desembre de 2021 a les 14:11 |
Naftali Bennett afirma que el país està a l'abisme "d'una tempesta de contagis massius" | Europa Press
Israel estudia un canvi radical de la seva estratègia contra la pandèmia i, sobretot, contra la variant òmicron. Les autoritats del país valoren una propagació massiva entre la població, propiciant "un contagi massiu". Una decisió que radica en el principi que aquesta mutació de la Covid-19 provoca casos molt lleus. Així, eliminarien les restriccions, que tornen a perjudicar l'economia israeliana.

Els membres del ministeri de salut d'Israel consideren que aquesta mesura pot significar "una immunitat col·lectiva", una mesura suposadament viable quan el país afronta per segon dia consecutiu uns 3.000 contagis en només un dia. La situació d'una de les nacions amb millor taxa de vacunació torna a ser preocupant, més pels casos diaris que no pas per la saturació màxima dels hospitals.


Només hi ha 88 pacients a les UCI del país, que ha augmentat la ràtio d'infecció i el promig de les persones infectades per cada portador del virus en només 48 hores. A diferència de Catalunya, els casos d'Israel encara no han assolit un 100% de contagis per òmicron, situació que la Generalitat ja va notificar ahir que sí havia passat en terres catalanes.

Una estratègia de casos massius a través del contagi de tota la població per així assolir "immunitat de grup" ja s'ha utilitzat durant la pandèmia. Va ser el cas de Suècia, l'any passat, quan es va decidir imposar aquesta mesura no restrictiva per a persones que no eren de risc. L'estratègia, però, es va considerar "un fracàs", i el govern suec va decidir canviar el rumb de la seva política sanitària.


Naftali Bennett, primer ministre d'Israel, explicava ahir en roda de premsa que el país està a l'abisme "d'una tempesta de contagis massius". "No ho podrem evitar", va afirmar. És per això que aquesta mesura d'aixecar les limitacions s'ha tornat a posar sobre la taula, en plenes festes nadalenques. El mateix Bennett es troba confinat, després que les seves filles fossin positives per coronavirus.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​ 


 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació