1 2 3 4
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7


Diumenge II d'Advent
«Jo us batejo només amb aigua perquè us convertiu»

L’Advent ens recorda que el camí cristià s’inicia amb la primera vinguda del Senyor i avança, travessant muntanyes, valls i moltes planes, cap a la trobada amb Ell en el seu retorn definitiu. Per això, com millor coneguem i celebrem la primera, més centrats estarem en el camí de la segona, al costat de Crist i de la humanitat que el segueix i s'ha deixat redimir i conduir al Regne. Llegir

Advent en germanor

El dissabte 26 de novembre, vam tenir una trobada al convent de Barcelona, per posar-li un nom, diguem de la zona nord-est de la Província Ibèrica, amb presència de religiosos del Carmel descalç i de religioses de les dues congregacions fundades pel P. Palau (CM i CMT) i alguns laics. Pel que fa als religiosos, van venir un frare de Benicàssim, tres de Saragossa, tres de Tarragona, un de Lleida, quatre de Badalona, entre els quals el P. Joaquim que està a una residència de gent gran d’Igualada, i els tres de la comunitat que va acollir l’encontre.
Va ser una trobada de germanor per preparar l’Advent, per això la jornada tingué com a eix central una xerrada del P. Varghese, de la comunitat de Tarragona, titulada “Com viure l’Advent i el Nadal, a la llum de sant Joan de la Creu”.
Després de celebrar l’Eucaristia i de la pregària de Sexta, els frares vam dinar plegats en un ambient d’alegria per la retrobada de molts de nosaltres. A la tarda, alguns religiosos que no hi havien estat, van poder visitar el temple Sagrada Família gràcies als contactes que ens va facilitar l’arquebisbe de Barcelona.
Una jornada que va deixar a tots plegats amb ganes de repetir-la en altres ocasions i llocs.


Retir online - ADVENT 2022

Durant l'Advent, se'ns convida a reunir-nos a l'entorn de l'escola d'espiritualitat del Carmel per acollir la presència de Déu en les nostres vides. Cada divendres es publica una meditació basada en textos bíblics de la litúrgia de la Missa del següent Diumenge d'Advent. Cada una d'aquestes meditacions estarà il·luminada per l'ensenyament d'un sant carmelita, i inclourà vies per posar-les en pràctica durant la setmana.
Introducció
Primera setmana
Segona setmana


Duruelo, primer convent de frares fundat per santa Teresa

El dia 28 de novembre de 1568 un petit grup de frares carmelites, entre els quals fra Joan de Sant Maties (sant Joan de la Creu) van iniciar en el “llogaret” de Duruelo, com diu santa Teresa, una aventura espiritual que encara perdura en els carmelites descalços. Era un lloc inhòspit, perdut en l'ampla i profunda estepa castellana, que van haver d'abandonar aviat per insalubre i refugiar-se a Mancera (Àvila), un altre poblet proper. Duruelo, per al Carmel descalç, ha estat com un mirall llunyà en el qual mirar-se, una mesura de la seva raó de ser, una petita llavor que, enterrada en terra fèrtil, va germinar, com en la paràbola de l'evangelista Marc, sense que sapiguem com.
Llegir tot l'article del P. Daniel de Pablo Maroto, carmelita descalç del convent de 'La Santa' d'Àvila, publicat a 'Teresa, de la rueca a la pluma'.











Revista del Santuari
de Santa Teresina de Lleida

Fra Abel de Jesús
Evangelitzar en el continent digital



Reproducció del Web del V Centenari del naixement de santa Teresa a Catalunya i Balears

La historiadora catalana Mercè Gras localitza l’únic andorrà que va professar a l’orde de santa Teresa

El passat dia 19, la historiadora i arxivera del Carmel Descalç Mercè Gras, acompanyada pel pare Jesús, es va desplaçar a Andorra per participar en un col·loqui científic. Així ho explica el diari andorrà "Bon dia": "No podia resultar més fructífera la jornada científica sota el lema Manuals de poder històrics convocada per Andorra Recerca i Innovació per posar el Manual Digest en l’òrbita de la historiografia catalana. El fruit més inesperat va arribar a la sessió pública amb què es va clausurar la cita, quan la historiadora catalana Mercè Gras, que s’ha especialitzat en la trajectòria dels carmelites descalços de Catalunya i Balears, va donar una brevíssima però suculenta notícia sobre l’únic andorrà que va professar a l’orde de Santa Teresa entre la fundació, el 1586, i l’exclaustració forçada, el 1835. “No vol dir que no n’hi pugui haver d’altres, adverteix, però de moment és l’únic que he trobat entre els més de 3.000 carmelites descalços que he catalogat”, diu Gras." seguir

"Sereu els meus testimonis"

Octubre és el mes missioner. Va començar amb la festa de santa Teresina de l'Infant Jesús, patrona de les Missions, i el diumenge 23 se celebra la Jornada del Domund, amb el lema proposat pel papa Francesc : “Sereu els meus testimonis” (Fets 1,8). Ser testimoni, com proposa el papa, vol dir que no ens podem guardar per a nosaltres mateixos el que veiem, escoltem, preguem, compartim i, sobretot, rebem com a cristians, com a deixebles de Jesús. Des dels seus inicis, el Carmel Descalç és missioner. Aquesta va ser una de les principals preocupacions de santa Teresa de Jesús i forma part del carisma teresià.
A Badalona, abans de la col·lecta de les misses, el germà Jordi donarà un breu testimoniatge de la seva vocació missionera.


Visita del provincial

El pare provincial de la nostra Província Ibèrica, Antonio Àngel Sánchez Cabezas, de retorn d’un viatge per Àfrica, on ha pogut valorar la bona efervescència vocacional, i abans de tornar a agafar les maletes per anar al continent americà, ha estat tres dies de visita pastoral fraterna per animar la vitalitat de les comunitats de la nostra zona de Catalunya. Ha visitat els frares de Barcelona, Badalona i Lleida (no li ha donat temps de passar per Tarragona) i també els monestirs de monges de Mataró, Terrassa, Barcelona i Tiana, així com també la Casa d’Espiritualitat de la Carmelites Missioneres de Barcelona.

més notícies

disseny: e.masdeu - badalona