Plans
Estils 10/02/2023

Santa Eulàlia, arròs i molta novel·la negra. Quins plans teniu aquest cap de setmana?

Us proposem algunes activitats per gaudir al màxim d'aquests dies

ARA
3 min
Els Falcons de Barcelona a les festes de Santa Eulàlia

BarcelonaL'ARA us selecciona plans per fer arreu del país aquest cap de setmana.

1.

BCNegra

Barcelona. Dissabte 11 i diumenge 12 de febrer

La BCNegra arriba a la majoria d'edat posant el focus en les dobles vides i amb la visita d'autors com Tahar Ben Jelloun, Claudia Piñeiro i Dror Mishani. Aquesta edició parlarà de monstres, els que tenim més a prop, fins i tot dins nostre, i de les dobles vides. "És el leitmotiv que hem escollit per vertebrar el festival, perquè les dobles vides les trobes en moltes narracions. En tenen espies, gàngsters, veïns amables i educats que quan tanquen la porta de casa maltracten la família, psicòpates, adúlters...", detalla l'escriptor i comissari de la BCNegra Carlos Zanón.

2.

Fira del Fajol

Batet de la Serra (Olot). Diumenge 12 de febrer

Torna la Fira del Fajol de Batet de la Serra, a Olot, amb una edició que aplega un munt d'activitats a més de les parades d'artesania: actuacions musicals, missa a l'església de la Santíssima Trinitat, cercavila i ball d'en Batoies i les Perdius, concurs de dibuix infantil, mostra d'animals de pagès, demostració de l'art de batre, ventar i moldre el fajol a càrrec de la gent del poble... El pregó de la fira, que aquest any celebra la setzena edició, anirà a càrrec de Carme Simón, editora de Llibres de Batet i veïna del poble.

3.

Festa del Brut i la Bruta

Torà. Dissabte 11 de febrer

Nova edició de la Festa del Brut i la Bruta de Torà, que torna amb un programa farcit de propostes entre les quals es destaquen la festa del Sant Constantins, la Rua de Carnestoltes i la Nit de Disfresses, entre altres. La festa té l'origen en l'antiga festa de la Llordera, una celebració popular de Torà que es duia a terme el Dijous Gras, anomenat també Llarder o Llorder. Aquesta antiga celebració està documentada, almenys, des de mitjans del segle XVIII. La festa manté els trets més característics del seu origen.

4.

Sex Education Festival

Terrassa. Fins al dissabte 11 de febrer

Tercera edició del Sex Education Festival, una trobada que vol educar, difondre i divulgar entre la societat la importància de la sexualitat humana amb l'objectiu que les persones aprenguin a conèixer-se, acceptar-se i ser felices. El Sex Education Festival, que aquest aquest any suma 40 curtmetratges del 6 a l'11 de febrer al Cinema Catalunya i al Teatre Principal de Terrassa, compta amb un gran equip de professionals de l'educació, comunicació, audiovisual i sexualitat que faran que sigui tot un èxit, a més que tots els públics gaudeixin i aprenguin sobre educació sexual.

5.

Fira del col·leccionisme de Playmobil

Barcelona. Dissabte 11 de febrer

Primera fira de col·leccionisme de Playmobil a l'escola Concepcionistes del barri del Farró de Barcelona. Una exhibició de diorames de diverses temàtiques, a càrrec dels creadors més significatius del moment, a més de parades de venda de productes Playmobil -tant últimes novetats com material de col·leccionisme-, tallers de manualitats, atraccions infantils i concursos.

6.

La Dona i la Nena en la Ciència

Girona. Dissabte 11 de febrer

Aquest dissabte és el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència i a Girona se celebrarà amb un programa farcit de propostes. S'han organitzat taules rodones, conferències i tallers que volen fomentar la participació més gran de les dones i les nenes i reconèixer-ne els èxits i la contribució al llarg de la història.

7.

Festa de l'Arròs

Bagà. Diumenge 12 de febrer

Torna la Festa de l'Arròs de Bagà, històric àpat de pobres que torna al seu escenari natural després de dos anys amb restriccions a causa de la pandèmia. L'acte principal de la jornada és el repartiment d'arròs a la plaça Porxada, però també s'hi podrà seguir la cercavila amb el Cavall Alat de Vila-seca i els Geganters de Bagà, a més dels ballets amb l'Esbart Cadí.

8.

Festes de Santa Eulàlia

Barcelona. Dissabte 11 de febrer

La copatrona de Barcelona torna a fer acte de presència amb la festa major d'hivern de la ciutat. Entre les nombroses activitats, hi ha programada una passejada de gegantes i gegants de les escoles de tota la ciutat. Serà el dissabte, 11 de febrer, d'11.30 a 13.00 h: la desfilada començarà a la plaça dels Àngels i s'acabarà a la plaça Sant Jaume.

Gegants a la plaça Sant Jaume per les festes de Santa Eulàlia
9.

Concert de Maria Jaume

Tàrrega. Diumenge 12 de febrer

La cantautora mallorquina Maria Jaume presentarà el seu segon disc, Voltes i voltes, al teatre Ateneu de Tàrrega. Produït per Lluís Cabot (Da Souza), al nou treball es pot reconèixer la proximitat de cantautores indie contemporànies com l’australiana Julia Jackin i la nord-americana Angel Olsen, sense renunciar a la influència mediterrània. Un dels millors noms de l'escena pop catalana.

stats