1 de 10
Guerra a Ucraïna

L'ONU aprova exigir la retirada de les tropes russes d'Ucraïna

La resolució no vinculant, amb l'abstensió de la Xina, crida el règim de Vladímir Putin a aturar les hostilitats

Sergei Lavrov, ministre d'Exteriors de Rússia, parla davant el Consell de Drets Humans de l'ONU, en una imatge d'arxiu | Jean Marc Ferré, Europa Press
per Nació, Barcelona | 23 de febrer de 2023 a les 22:26 |

L'Organització de les Nacions Unides (ONU) ha aprovat la nit d'aquest dijous una resolució que demana a Rússia que retiri les tropes d'Ucraïna, amb l'abstenció de la Xina i de 31 països més. El text s'ha aprovat després d'una jornada de debat en què els països que donen suport al govern de Volodímir Zelenski han intentat convèncer els equidistants i als més pròxims als interessos de Rússia, com ara la Xina.

La mesura no és vinculant, però en el marc del debat hi ha hagut discussions intenses i enfrontaments entre els representants d'alguns països, com per exemple, entre el delegat alemany i el xinès. El primer li ha retret al segon que digués que armar Ucraïna era atiar el foc.




Finalment, la resolució presentada per Ucraïna ha estat aprovada amb 141 vots a favor, 32 abstencions i set vots en contra, entre els quals hi ha Nicaragua, Bielorússia, Rússia, Corea del Nord, Mali, Eritrea i Síria. A més a més, la Xina s'ha abstingut. La decisió arriba en un moment molt simbòlic, ja que fa un any el president rus, Vladímir Putin, va declarar la guerra a Ucraïna mentre l'Assemblea General de Nacions Unides estava reunida en sessió d'emergència.


Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació