Un asteroide de la mida del Colosseu de Roma ha estat detectat pel telescopi espacial James Webb

José Vicente Díaz

Un asteroide de la grandària aproximada del Colosseu de Roma , situat al cinturó principal d'asteroides, ha estat detectat pel telescopi espacial James Webb. És un petit asteroide d'uns 200 metres de llargada, un dels més petits detectats en aquesta zona del sistema solar.

 

L'equip d'astrònoms que l'han detectat van utilitzar dades de calibratge de l' Instrument d'infraroig mitjà (MIRI) , en què l'equip va detectar per casualitat un asteroide. Els mesuraments són alguns dels primers mesuraments MIRI dirigits al pla de l'eclíptica i precisament en aquesta zona de l'espai hi ha molts asteroides. L'asteroide ocupa una òrbita de molt baixa inclinació i està ubicat a la regió interior del cinturó principal.

 

Petit asteroidecoliseu
Crèdits: OBRA: N. Bartmann (ESA/Webb), ESO/M. Kornmesser i S. Brunier, N. Risinger (skysurvey.org)

 

L'objecte és probablement el més petit observat fins avui per Webb i pot ser un exemple d'un objecte que mesura menys d'1 quilòmetre de longitud dins del cinturó principal d'asteroides, ubicat entre Mart i Júpiter. Es necessitaran més observacions per caracteritzar millor la natura i les propietats d'aquest objecte.

 

Els models actuals prediuen l'existència segura d'asteroides de mides molt petites, de fet hi ha milions al cinturó principal d'asteroides, però els asteroides petits s'han estudiat amb menys detall ja que són molt complicats d'observar a distàncies tan grans (més de 100 milions de quilòmetres). Les futures observacions de Webb permetran als astrònoms estudiar asteroides de menys d'1 quilòmetre de mida i comprendre encara millor la formació d'aquests tipus d'objectes i la pròpia del sistema solar.

 

Per saber-ne més:

 

Pàgina del telescopi James Webb

Cinturó principal d'asteroides

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.