logo
Imprimir
26-04-2023 | 16:17hs
•LA SELVA

El Consell Comarcal de la Selva inicia el projecte “Cultura i transformació digital”

L’acte de presentació anirà a càrrec de la tècnica del projecte, Anna Rocasalva; el responsable de l’empresa Alisis Cultural, Taïna López; i el director de l’empresa Playmodes Studio, Santiago Vilanova

El Consell Comarcal de la Selva presentarà el projecte “Cultura i transformació digital”, Eines i recursos per al sector cultural -creatiu, el pròxim divendres, dia 28 d’abril, a les 10 h del matí a la biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners. Es farà en el marc de la primera jornada de connexió amb el món digital que porta per títol "Connectem - al núvol". 

 L’acte de presentació anirà a càrrec de la tècnica del projecte, Anna Rocasalva; el responsable de l’empresa Alisis Cultural, Taïna López; i el director de l’empresa Playmodes Studio, Santiago Vilanova. En aquesta primera jornada de connexió amb el món digital que porta per títol "Connectem - al núvol" és un espai dissenyat per afavorir la coneixença mútua entre persones curioses que volen incorporar en la seva pràctica nocions i eines del món digital, en un ambient lúdic, creatiu i innovador: un espai que posi en contacte perfils d’assistents diversos, de l’àmbit de les arts, la gestió cultural i el desenvolupament de productes, eines i serveis tecnològics.

Una possibilitat per connectar amb els conceptes bàsics per sobreviure en el mon digital Aquesta és una oportunitat per millorar la competitivitat del sector i per afavorir el talent existent, que té en aquest territori un elevat potencial en l’àmbit de la creació i l’experimentació contemporània. El programa vol incorporar eines que donin resposta a les dificultats de transformació digital a les que s’enfronta el sector cultural-creatiu, sobretot als territoris rurals fora del circuit habitual d’espais formals d’innovació digital i tecnològica. El programa inclou un itinerari formatiu que posarà a l’abast diferents recursos per facilitar la digitalització del sector a través d’un programa de tallers, jornades, sessions tècniques, visites a projectes i institucions, etc., per dotar d’eines d’integració de l’àmbit digital en les diferents fases del procés cultural (creació, comunicació i gestió).

El projecte també impulsa tres laboratoris d’innovació basats prioritàriament en l’ús i aplicació d’algorismes d’intel·ligència artificial amb finalitats creatives, dirigits a la creació d’espectacles de mapping de gran format. Durant tot el programa, d’abril a juny, es comptarà amb professorat amb una àmplia trajectòria acadèmica i professional pel que fa la transformació digital, la creació de continguts, la innovació en la narració dels llenguatges escènics i la recerca de nous formats per la creació artística. A més, al llarg de tot el programa es fomentaran les relacions entre els agents culturals i altres sectors estratègics i responsables d’iniciatives de referència en l’àmbit territorial i internacional per fomentar diàleg i creació de xarxa. Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals i s’ha impulsat en el marc del programa SelvaCultura, la línia de treball en l’àmbit cultural-creatiu del Consell Comarcal de la Selva per la millora en la professionalització i competitivitat del sector cultural-creatiu




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/203731_elcon-ellcomarcaldela-elvainiciaelprojecteculturaitran-formaciodigital-1.htm