La trobada de gegants i bestiari, la nit dels museus i l’homenatge als avis de 90 anys eixos centrals de les Festes de Sant Maties de Montblanc

Els actes es desenvoluparan el cap de setmana del 12 al 14 de maig

04/05/2023

El Seguici Popular, la trobada de gegants i bestiari i també l’homenatge als avis i les àvies de 90 anys capitalitzaran la programació de les Festes de Sant Maties, organitzades des de la regidoria de Festes i que s’han presentat avui a Montblanc. Els actes, que tindran lloc del 12 al 14 de maig, arrenquen oficialment amb la tradicional salve solemne que es celebrarà divendres 12 de maig a partir de les vuit del vespre a l’església de Santa Maria i que serà seguida per la sortida del Seguici Popular. La nit de divendres tindrà lloc, a la plaça Major, una festa amb els èxits dels 80 i 90.

Les matines protagonitzades pels grups de grallers de la vila, despertaran el dissabte 13 de maig. Al matí, Santa Maria acollirà l’ofici solemne en honor a Sant Maties, seguit de la sortida del Seguici Popular. A la tarda, a partir de les cinc, tindrà lloc la trobada de gegants i bestiari que enguany arriba a la 28a edició. També a la tarda, però a les set, al cinema Casal Montblanquí es farà la projecció d’ “Un Cel de Plom” i en acabar tindrà lloc col·loqui amb la participació de Miquel Romans i l’escriptora montblanquina, Carme Martí.

La nit de dissabte serà la Nit dels Museus amb una proposta que esdevé una fusió entre dansa, música i Art als Museus de la Vila i a la plaça 1 d’octubre tindrà lloc, a la mitjanit, la Nit de Jove amb Banda Neon i La Proleband.

Diumenge 14 de maig, festivitat de Sant Maties, tindrà lloc la trobada del Seguici Petit a les deu del matí a la plaça Sant Francesc; que finalitzarà amb l’actuació de lluïment a la plaça Major. Aquesta trobada compta amb la col·laboració dels elements del seguici infantil de Lilla, la Guàrdia dels Prats i Montblanc i esdevé un punt de trobada de continuïtat.

Així mateix a les dotze del migdia es presentaran els llibres guanyadors del III Certàmen Literari Vila de Montblanc; la plaça Major acollirà la tradicional ballada de sardanes i també l’actuació dels Torraires, els Xiquets de Vila-seca i la Muixeranga de Segària.

A la tarda, la plaça Major acollirà l’espectacle infantil “STOP. Escoltem el planeta”; el pavelló del Casal acollirà el Ball de Sant Maties i l’església de Sant Francesc, a partir de les set de la tarda, serà l’escenari de l’homenatge als avis de 90 anys.

El programa complert dels actes es pot consultar a la pàgina web Montblanc.cat i compta amb la il·lustració del Seguici Popular de Montblanc, a càrrec de la montblanquina Natàlia Vallés López.

 

Accions del document