Descobreixen un penis de pedra que es feia servir fa 500 anys per esmolar armes a Espanya

Helena Celma

Catalunya press penis
Twitter @Arbore_A

Els arqueòlegs han descobert un artefacte fàl·lic amb possibles implicacions bèl·liques. Aquest enigmàtic objecte de 15 centímetres en forma de penis va ser desenterrat a la Torre medieval de Meira, ubicada a la Ria de Vigo (Espanya) per un equip d'experts que estima la seva antiguitat en uns 500 anys.

 

Tot i que al principi els investigadors d'Arbore Arqueoloxía no entenien el propòsit de l'objecte, ara creuen que el penis podria tenir una funció molt més brutal del que hom esperaria. Resulta que aquest artefacte podria haver estat utilitzat com una pedra d'esmolar armes durant un aixecament al segle XIV.

 

"Podem trobar aquest tipus de representacions ja a la prehistòria més antiga, però no són habituals en contextos medievals", explica un portaveu d'Arbore Arqueoloxía. "El significat varia en cada cultura i depèn del context. Lluny de ser un element ofensiu o obscè, a l'època romana aquestes representacions no tenien la connotació exclusivament eròtica que alguns els atribueixen erròniament actualment".

 

Al llarg de la història, s'han descobert representacions fàl·liques en una àmplia varietat d'objectes, des d'ornaments decoratius a llars fins a gravats a les parets. "El fal·lus era objecte de veneració i se li donava un culte màgic-religiós", va prosseguir el portaveu.


Segons la història relacionada amb la Torre de Meira, els experts creuen que aquest objecte fàl·lic en particular va ser utilitzat per esmolar armes . El lloc va patir danys significatius al segle XV, quan els ciutadans es van rebel·lar contra la classe dominant.