Regió7

Regió7

Comencen les obres per fer 98 pisos a l’antiga Alcoholera, al costat de l’estació d’autobusos de Manresa

Enderroquen el que quedava de la façana original de la destil·leria, que es tornarà a reconstruir de forma idèntica

Obres a l'antiga Alcoholera que canviaran la fesomia de l'inici de la carretera de Santpedor J.M.G.

Aquesta setmana s’han iniciat els preparatius per començar les obres de pràcticament un centenar d’habitatges a la carretera de Santpedor, a l’antiga Alcoholera Manresana. És la tercera promoció d’habitatges que l’empresa Metrovacesa impulsa a Manresa. Les dues anteriors són al sector Concòrdia, tocant a la zona universitària de Manresa, darrera la FUB, l’institut Lacetània i la UPC i suposen un total de 134 habitatges. L’obra a la carretera de Santpedor suposarà posar al mercat 98 pisos pràcticament al centre de la ciutat.

Màquines piconadores i excavadores màquines piconadores han entrat al recinte, on a a més a més han tirat a terra el que quedava de la façana de la nau original, un element que estava protegit. Segons la promotora de ls obres, s’ha aterrat per motius de seguretat. Es tornarà a refer i serà idèntica a l'original, segons l'empresa.

Quant a l’estiu passat es van fer obres d’enderroc de l’antiga fàbrica Alcoholera, de principis del segle XX, i tots els elements que s’hi van anar afegint al llarg dels anys, la façana es va conservar. Es va col·locoar al seu voltant una estructura metàl·lica per sustentar-la tenint en compte que s’havia quedat sense el suport de les parets i la teulada. Finalment, però, s’ha tirat a terra tot i ser un element protegit. També ho és la xemeneia que presideix tota la zona, que s’ha de preserva i formarà part del conjunt de la nova urbanització. En aquest cas es va restaurar perquè tenia problemes d’estabilitat.

Vint milions d'inversió

Metrovacesa invertirà 20 milions d’euros per alçar 98 pisos en aquesta zona, a la confluència de la carretera de Santpedor, el carrer Sant Antoni Maria Claret i l’accés a l’estació d’autobusos. Hi haurà dos edificis amb habitatges de 2, 3 i 4 dormitoairs, amb preus que van des dels 166.000 euros fins els 310.00.

Hi haurà aparcament soterrani i espai per a locals comercials als baixos. Així mateix s’alliberaran més de 3.500 metres quadrats de sòl que es convertirà en espai públic. El que ara està envoltat de tanques.

La promoció immobiliària ocuparà la meitat de l’actual aparcament de l’estació d’autobusos, equipament que depèn de la Generalitat. L’estació, però, es podria redefinir quan es tiri endavant el soterrament de la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat, els Catalans, entre Manresa Alta i el Baixador.

A la segona meitat de l’any passat es va dur a terme l’enderroc de tot els edificis que quedaven encara dempeus. De l’antiga fàbrica de licors de principis del segle XX només en va quedar, literalment, dues parets de la façana de la nau principal de la destil·leria.

Abans, a l’estiu del 2021, també hi van entrar operaris per rehabilitar la xemeneia, que tenia problemes d’estabilitat i deficiències estructurals a causa del pas del temps. La xemeneia servia per expulsar els fums de la combustió de les calderes de vapor de la fàbrica de licors.

Metrovacesa està en plena construcció de la promoció d’habitatges que ha batejat amb el nom Llum de Manresa, al sector Concòrdia. En aquest cas són 72 pisos. Els 62 de l’anomenat Mirador de Montserrat ja estan acabats i en la majoria ja hi viuen.

Compartir l'article

stats