GIRONANOTICIES.COM - Logo

El mitjà valent! Apostem per la llibertat d'expressió


12/10/2023


::



Notícies més llegides



La Selva


Brunyola

Èxit rotund a la 29a Fira de l'Avellana de la Selva: Més d'un miler de visitants celebren la tradició a Brunyola

La Selva  -  09/10/2023  -  16:49

La presència d'experts en temes com l'anellament d'ocells, exposicions locals i caminades per les explotacions d'avellaners va enriquir l'experiència dels visitants


 29a Fira de l'Avellana de la Selva

29a Fira de l'Avellana de la Selva



La localitat de Brunyola s'ha vestit de festa per acollir la 29a edició de la Fira de l'Avellana de la Selva, convertint-se, un cop més, en la capital catalana d'aquest apreciat fruit sec. Des del 6 fins al 8 d'octubre, més d'un miler de persones han omplert els carrers per gaudir d'aquesta celebració tan arrelada a la comarca.

La inauguració oficial, avançada a divendres al vespre, va reunir autoritats locals i comarcals, incloent-hi el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals. Amb discursos i agraïments, es va donar inici a una festa que va destacar els valors de l'avellana de la Selva i de Brunyola com a element fonamental en la gastronomia local i com a part intrínseca del paisatge i la riquesa de la comarca.

Amb el tret de sortida donat, els més joves van prendre protagonisme amb el Sopar i concert de música tradicional, així com una visita nocturna al castell amb acompanyament musical. La jornada del dissabte va donar pas a l'obertura de la Fira, amb degustació i venda d'avellanes i productes derivats. Parades d'artesania, tallers infantils, exposicions i activitats per a tots els gustos van omplir els carrers i places de Brunyola.

La presència d'experts en temes com l'anellament d'ocells, exposicions locals i caminades per les explotacions d'avellaners va enriquir l'experiència dels visitants. El dissabte va culminar amb el concert de l'Avellana Jove, amb artistes com Masko, Pelukas i Dj. Calvins.

El tercer dia de la Fira va comptar amb la participació del conseller d'Acció Climàtica, Agricultura i Agenda Rural, David Mascort, que va inaugurar conferències sobre la cooperativa de ratafia i el paper transformador de l'avellana en el territori. Amb activitats infantils, una audició de sardanes i concursos tradicionals, la jornada va viure moments d'emoció i destresa.

Els concursos d'esclovellar i collir avellanes, així com el de sac a l'esquena, van atorgar reconeixement als participants, destacant la destresa i habilitat en aquestes tasques tradicionals. El grup d'Els Pescadors de l'Escala va posar el punt final amb una emotiva cantada d'havaneres acompanyada de rom cremat.

Amb una participació massiva i l'èxit dels concursos, la Fira de l'Avellana de la Selva es consolida com una tradició en què la comunitat celebra la riquesa local i els vincles amb aquest apreciat fruit sec.


Autor: Redacció


#brunyola #firaavellana


#brunyola #firaavellana





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - comprensió lectora

Jesús Domingo Martínez

Desigualtat i comprensió lectora

Les desigualtats d'origen es comencen a manifestar escolarment amb contundència als 9-10 anys...


alt - Robert Fàbregas i Ripoll

Robert Fàbregas i Ripoll

SALT: UN REPTE. LA UNITAT: UNA ESPERANÇA

És hora que l'alcalde Viñas encapçali personalment les negociacions amb la mateixa generositat i ...


Agenda