Divendres, 8 de juny de 2007 

Correu

Almanac

Avui és:

Sant Maximí, Sant Kilià

Tal dia com avui:

1786 - Es ven a Nova York el primer gelat fabricat comercialment.

Per reflexionar:

Una paraula és suficient per fer o desfer la fortuna d'un home. - Sòfocles

Bitsel·lània
Red.es és l’entitat del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç que té assignada a Espanya l'autoritat de registre d'adreces web
 
Enllaços
 
Notícies relacionades
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Una nova llei soluciona una reclamació històrica
La 'ç' i la 'ñ' es podran utilitzar en els dominis '.es' a partir de l'octubre
La lletra ñ i els caràcters propis del castellà, basc, gallec i català -com la ç- es podran incloure en el registre de dominis .es a partir del mes d'octubre. Red.es, l'entitat del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç que té assignada a Espanya l'autoritat de registre d'adreces web, ha informat als agents registradors acreditats de la previsió que estableix la nova llei de mesures d'impuls de la societat de la informació.
A partir d'aquest text, que es tramita actualment al Congrés dels Diputats, des de la tardor que ve es permetrà el registre de noms de webs amb caràcters multilingües tals com á, é, í, ó i l·l . Red.es publicarà prèviament la instrucció que regula el procediment d'assignació de dominis i que estableix els terminis de la fase transitòria.


L'entitat ha consultat les reials acadèmies de la llengua i altres autoritats de registre de dominis, com l'alemanya, per aconseguir una òptima inclusió dels caràcters multilingües sota l'.es.

El Ministeri ha previst una fase transitòria per evitar "possibles especulacions en els registres de dominis .es, en què es dóna prioritat als actuals titulars per registrar les seves corresponents versions amb els nous caràcters que ara s'accepten. També s'han establert unes regles d'assignació, entre les quals es preveu una subhasta pública retransmesa en directe a través d'Internet per a aquells casos que tinguin la mateixa prioritat d'assignació.

Publicat 07/06/2007 - 22:00h
 
Vols afegir el teu comentari a la notícia?

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
Esborrar
Nom:



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS
laMalla.net