Narpan

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

Ha mort Eduard Feliu (Barcelona, 1938-2009)

Correu electrònic Imprimeix PDF

Una greu malaltia ha acabat amb la vida d'un dels més reconeguts especialistes en la història cultural del judaisme català. Format a la Universitat Hebrea de Jerusalem i al Monestir de Montserrat, Feliu no posseïa cap títol universitari, però la solidesa de la seva obra l'havia convertit en un referent i un mestre. Traduccions de literatura hebrea contemporània (Amos Oz, Yehuda Amihai) i medieval (Mossè ben Nahman, Maimònides), estudis d'història dels textos, col·laboracions a la sèrie Arnaldi de Villanova Opera Medica Omnia (AVOMO), les traduccions hebrees medievals de les obres d'Arnau de Vilanova i la de Semtov ben Isaac el Tortosí de l'obra d'al-Zahrawi (Albucasis), o la preparació d'una gran base de dades bibliogràfica sobre història dels jueus a l'antiga Corona d'Aragó i Provença, són només algunes de les seves aportacions. Va formar part dels consells de redacció de les revistes Calls i Tamid, i va ser membre fundador i president de l'antiga Associació d'Estudiosos del Judaisme Català (ADEJUC) i després de la Societat Catalana d'Estudis Hebraics (SCEHB), filial de l'IEC. El 2007 havia estat investit doctor honoris causa per la Universitat de Barcelona.

Breu llista de publicacions - Alguns treballs en lliure accés - Obituari a La Vanguardia (17-07-2009)

Darrera actualització de dilluns, 24 d'agost de 2009 19:24
 

El Codex Sinaiticus, on line

Correu electrònic Imprimeix PDF
SINAITICUS.jpgUna acord de la BIblioteca Britànica, la Biblioteca Nacional de Rússia, el monestir de Santa Caterina del Sinaí i la Biblioteca universitària de Leipzig ha permès de publicar per primera vegada una reconstrucció digital del Codex Sinaiticus. Aquest còdex grec, considerat com el un dels llibres més preciosos consevats de l'antiguitat és també el testimoni més antic del Nou Testament. La Biblioteca Britànica celebra els dies 7-8 un col·loqui internacional dedicat monogràficament a aquest còdext, durant el qual es presentarà el nou lloc web: http://www.codexsinaiticus.org/en
Darrera actualització de dilluns, 6 de juliol de 2009 16:11
 

Congrés internacional sobre Francesc Eiximenis

Correu electrònic Imprimeix PDF

eiximenis_vert.gifEl Congrés Internacional Francesc Eiximenis, sis-cents anys (1409-2009) és la primera reunió científica internacional dedicada monogràficament a l’estudi de la vida i de l’obra de l’escriptor franciscà Francesc Eiximenis (Girona, c. 1330-Perpinyà, 1409). El pensament polític, les observacions sociològiques, les anotacions profètiques, els continguts teològics i enciclopèdics, la riquesa de la llengua o la magnitud de la transmissió manuscrita i impresa converteixen Eiximenis en un autor del màxim interès per a tots els camps del saber històric sobre l’Edat mitjana. Aquest congrés pretén aprofitar el sisè centenari de la mort d’Eiximenis per estudiar tots aquests, i d’altres, aspectes de la seva figura.

El congrés, organitzat per l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la Universitat de Girona, seu de l'edició de les Obres de Francesc Eiximenis, se celebrarà a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la Universitat Girona entre el 12 i el 14 de novembre de 2009.

Més informació a http://www.congreseiximenis2009.narpan.net

Darrera actualització de dimecres, 17 de juny de 2009 16:57
 

Cursos d'estiu on-line

Correu electrònic Imprimeix PDF

La Universitat de Girona ha organitzat dos cursos d'estiu on-line: Francesc Eiximenis, entre Oxford i València (1-15 de juliol) i L'art dels trobadors (1-10 de juliol). Si voleu més informació, la podreu trobar a http://lletresibits.cat.

Darrera actualització de dimecres, 17 de juny de 2009 16:07
 

Jaume Torró, premi Milà i Fontanals 2009

Correu electrònic Imprimeix PDF

jaumetorroPETIT.pngJaume Torró Torrent ha estat premiat per l'Institut d'Estudis Catalans amb el premi Manuel Milà i Fontanals pel seu treball Lluís de Requesens, Bernat Miquel, Martí Garcia, Rodrigo Dieç, Lluís de Vilarasa i Francesc Sunyer, Poesies, introducció, textos notes i comentaris. El premi Manuel Milà i Fontanals d’Història Literària es va crear l’any 1947 i s'atorga a la millor tesi doctoral o al millor treball d'investigació sobre història literària de les terres catalanes. L’acte de lliurament tindrà lloc el dia 22 d’abril a les sis de la tarda, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC.

Darrera actualització de dimecres, 15 d'abril de 2009 15:19
 


Pàgina 1 de 4

Noves Publicacions

portadaLolaFantastic.png

Ramon Llull, El fantàstic. La ciutat de món, edició a cura de Lola Badia, Turnhout - Santa Coloma de Queralt, Brepols - Obrador Edèndum - Publicacions URV, 2008, 288 pp. (Traducció de l'obra llatina de Ramon Llull, 2). ISBN 978-84-934434-8-1 

Publicacions rebudes

 milletheroesdellibro.jpg

Víctor Millet, Héroes de libro. Poesía heroica en las culturas anglogermánicas medievales, Santiago, Universidade de Santiago de Compostela, 2007, 428 pp.

Connecta't

Qui està connectat?

Tenim 53 visitants en línia