PortadaPortada - ÀreesÀreesPortada - Àrees - PersonesPersonesPortada - Àrees - Persones - Cultura, Activitats i FestesCultura, Activitats i FestesPortada - Àrees - Persones - Cultura, Activitats i Festes - Museu Municipal de Nàutica del MasnouMuseu Municipal de Nàutica del Masnou
 


Museu Municipal de Nàutica del Masnou

El Museu Municipal de Nàutica del Masnou va néixer com a fruit de l'esforç i la iniciativa d'un grup de ciutadans i ciutadanes estusiasmats per conservar el patrimoni històric i cultural de la vila. Els seus orígens es remunten a l'any 1957, amb la creació d'un patronat de gestió que va consolidar els seus projectes el 1962 amb la inauguració de l'aleshores anomenat Museu Històric Arqueològic.


Tot i que, inicialment, el Museu es va centrar en la conservació i divulgació de peces arqueològiques procedents d'excavacions fetes al Masnou, l'element marítim va anar adquirint importància fins esdevenir-ne emblemàtic. És per això que, l'any 1990, els membres del Patronat van acordar denominar-lo Museu de Nàutica del Masnou. L'any 2001 es va traslladar i es va obrir al públic totalment reformat i en unes noves instal·lacions.

El volum d'informació del Museu sobre el món marítim és ampli i variat. Destaquen, per la seva qualitat, els aparells de navegació, una  pinacoteca de tema marítim, un gran repertori de cartes nàutiques i una biblioteca especialitzada des del segle XVIII. Cal remarcar que, gràcies a la donació feta per Emili Sala l'any 1969, les col·leccions del museu es van enriquir notablement.

Podeu accedir a la pàgina web del Museu per conèixer amb més detall les col·leccions i els projectes que s'hi estan duent a terme.


Serveis

Botiga amb reproduccions de peces representatives de la vila

Servei educatiu. Tallers escolars de prehistòria, de romans, de nàutica, de maquetisme, de meteorologia, de l'ésser humà i el mar, dels diferents alfabets i taller d'escriptura.

Cliqueu aquí per veure les nostres activitats didàctiques


Visites guiades per a grups al Museu

Itineraris històrics guiats per la vila

Passejades pel Masnou:


Links d'interès
Actualment, el Museu Municipal de Nàutica del Masnou forma part de La Mar de Museus i la Associació de Museus Marítims de la Mediterrània.
Generalitat
Xarxa de Museus Locals, Diputació de Barcelona
ICOM
Museu Marítim de Barcelona

Podeu consultar les bases del XII Concurs de Fotografia, convocat pel Patronat Municipal i l'Ajuntament del Masnou clicant aquí.

Per a més informació referent al Museu Municipal de Nàutica cliqueu aquí
Museu Municipal de Nàutica del Masnou

Adreça:
Edifici Centre
Carrer de Josep Pujadas Truch, 1 A
08320 El Masnou
Telèfon: 93 540 50 02
Fax: 93 540 80 59

Adreça electrònica

Horari:
Fins al 31 de maig de 2009:
De dimarts a divendres: de 9 a 14 i de 16 a 19 h. Dissabtes, d'11 a 14 h.
A partir de l'1 de juny de 2009:
De dimarts a divendres: de 9 a 14 i de 17 a 20 h. Dissabtes, d'11 a 14 h.

Tarifes: 2 euros tarifa general. 1 euro, tarifa reduïda (estudiants, jubilats, famílies nombroses o grups de més de 10 persones). Entrada gratuïta mentre hi ha exposicions temporals.

Dies de tancament anuals:
1, 5 i 6 de gener
Divendres Sant
1 de maig
de l'1 al 31 d'agost
24, 25, 26 i 31 de desembre
divendres, 6 de novembre
Oficina d'Atenció al Ciutadà
Farmàcies de torn
Les entitats masnovines
Info Masnou
Museu municipal de nàutica
La Web-Cam
El Masnou fotografia
Butlletí Inf@UPEM
Borsa de Treball