Tornar a l'inici

Seguretat alimentària
Que els aliments assoleixin la temperatura ambient pot suposar un risc sanitari a causa del trencament de la cadena del fred.

La fibra, essència de salut
Les poblacions amb dietes riques en fibra presenten una menor incidència de malalties cardiovasculars i altres com càncer de còlon, hemorroides, obesitat o diabetis.

Els minerals a la dieta
Els minerals són els components inorgànics que obtenim dels aliments i són imprescindibles per a les funcions vitals. Participen en l’elaboració de teixits, en la síntesi d’hormones i en la major part de les reaccions químiques.


Les vitamines, essencials per al nostre organisme
Les vitamines són nutrients imprescindibles per al nostre cos. La seva ingesta de forma continuada és necessària per al bon funcionament del nostre organisme.

Els lípids, greixos necessaris
Tot i que els greixos o lípids estan mal vistos, compleixen funcions molt importants per al bon funcionament del nostre organisme. Així doncs, ingerir-los en les quantitats adequades és necessari per gaudir d’una bona salut.

La proteïna,
la nostra materia primera

La proteïna, la nostra matèria primera El cos necessita proteïnes cada dia per mantenir els seus teixits i per funcionar adequadament. Però cal consumir-les en la quantitat adient, ja que en excés poden ser tòxiques.

 

 

fersalut ® és una publicació periòdica promoguda per: Albera Salut, ABS Alt Camp Oest, ABS La Roca del Vallès, CAP Can Rull, CAP Muralles,
EAP Can Bou, EAP El Castell, EAP Osona Sud-Alt Congost, EAP Poble Sec, EAP Sardenya, EAPs Sarrià i Vallplasa Atenció Primària, EAP Vallcarca-Sant Gervasi i EAP Vic.

Comitè editorial
:
Anna Cladera, Judith Masdevall, Òscar Autet, Marta Camps, Lourdes Garcia, Núria Garcia, Maria Josep Guinovart, Jordi Lorente,
Rosa Rovira, Roger Vinyeta, Eva Marimón i Beatriu Bilveny

ACEBA - Associació Catalana d'Entitats de Base Associativa