Dilluns, 15 de Març de 2010
L'Espluga de Francolí
Portal d'Entitats
Entitats Culturals
 
 
L'ESPLUGA FM RADIO
 
ASSOCIACIÓ CULTURAL GRALLERS DE L'ESPLUGA
LA NOSTRA HISTÒRIA
LA GRALLA I EL TIMBAL
ESCOLA DE GRALLA I PERCUSSIÓ
GRUP DE GRALLERS Actuacions i Tarifes
GEGANTS I NANS
CONTACTA
JUNTA DIRECTIVA
GRUP DE GRALLERS 15 anys
 
COLLA GEGANTERA DE L'ESPLUGA
GEGANTS ANTICS
GEGANTS NEOLÍTICS
NANOS
MÚSICA
+ INFORMACIÓ
CALENDARI
NOTÍCIES
 
FILLS DE SATANÀS DE L'SPELUNCA DIABÓLICA
 
BALL DE BASTONS
QUI SOM?
QUÈ FEM?
INSCRIPCIONS
ASSAJOS
FOTOGRAFIES
CONTACTA AMB NOSALTRES
VOLS SABER MÉS COSES DEL BALL DE BASTONS?
BAIXADA D'ANDRÒMINES 2009
 
CORAL ESPLUGUINA
QUI SOM?
QUÈ FEM?
ACTUACIONS
VULL CANTAR-HI
25 ANYS
 
COMISSIÓ CÍVICA DE CARNAVAL
VEREDICTE DE PREMIS
TESTAMENT del CARNESTOLTES
FOTOGRAFIES DEL CARNAVAL
 
ORQUESTRA SIMFÒNICA TLP 'Treu-li la Pols al teu instrument'
Concerts TLP
Repertori
Premsa
Assajos 2009-2010
Vull participar-hi
Membres TLP
fotos
 
CONFRARIA DEL SANT ENTERRAMENT DE L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ
PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT
AGRUPACIÓ D'ARMATS
VIACRUCIS AL CALVARI
PROCESSÓ DE CORPUS
ADMINISTRACIÓ
AJUDA I DONATIUS
 

TELOTISTES
DES DELS INICIS
ELS SEUS COMPONENTS
LES OBRES DE TEATRE
CARNAVAL 2007
AI SÍ, TE'N RECORDES?
ALGUNES ENQUESTES
EL BLOC
SALA DE XAT
CONTACTA AMB NOSALTRES
ENLLAÇOS
LA LÍNIA DEL TEMPS
 
TRATEA TEATRE (Casal de l'Espluga)
QUI SOM I CONTACTA AMB NOSALTRES
LES OBRES DE TEATRE
ELS PASTORETS
RETALLS DE PREMSA
FOTOGRAFIES
 
SERVEIS
Àlbums
Enquestes
Contacteu amb nosaltres
Cerca al WEB
 

 
TELOTISTES

  DES DELS INICIS
DOSSIER DE LA COMPANYIA
Amplieu la informació obrint el DOSSIER. Es tracta d'un fitxer en format Power Point, on hi trobareu material promocional, documents i artícles de la premsa comarcal. Un petit viatge interactiu sobre la companyia de teatre. 

---

La Companyia de Teatre Telotistes va sorgir a partir d’un taller, que va servir de germen per al grup teatral. La iniciativa del taller estava encapçalada per un grup de joves de l’Espluga, que es reunien els divendres a les nits. L’encarregat d’impartir les classes va ser Isidre Rosich, un espluguí vinculat amb el món audiovisual ja que treballa a Televisió de Catalunya. Els tallers eren gratuïts i oberts a totes les edats. En ells s’hi podia aprendre aspectes relacionats amb l’art escènic: mètodes de dicció, expressió corporal, nocions de decorat, maquillatge o enllumenat i els tipus de gènere teatral. Aquest fet però podia donar lloc a una “lluita local” entre grups, ja que fins llavors l’únic grup de teatre al poble era la secció de teatre del Casal (tot i que entre els anys 40 i 60 hi van haver tres grups alhora). Tot i així els impulsors del taller, Isidre Rosich i Neus Sánchez, van afirmar que l’hipotètic naixement d’un grup de teatre alternatiu no havia de significar pas cap tipus de picabaralla interna a la vila i per altra banda una entitat no pot representar i abraçar tot el sentiment d’un poble. Per la seva part, la secció de teatre del Casal, va desitjar que el nou grup de teatre fructifiqués.


El 10 de gener de 1997 es va fer la primera reunió oficial per parlar sobre aquesta nova iniciativa. El 17 de gener van començar les activitats del nou taller de teatre de l’Espluga a l’Antic Hospital, que estava integrat per quinze persones. L’objectiu principal dels promotors de projecte era ensenyar les bases pràctiques i teòriques i acabar amb la representació d’una obra de teatre. La nova formació es va batejar amb el nom de Telotistes, un joc de paraules que en grec vindria a significar “amants del teló”. Els responsables mantenien la intenció de satisfer el seu gust pel món teatral.
Al gener de 1999 els Telotistes ja havien representat l’obra de teatre Línia Roja a l’Espluga de Francolí -dins la Festa Major- i a Montblanc -on de manera desinteressada va recaptar diners per als damnificats per a d’huracà Mitch-. La companyia estava formada per vint-i-dos joves, i ja estaven preparant la següent obra.

Des de llavors i fins ara, ja han passat 10 anys, i  els Telotistes ja han representat 6 obres per la Conca de Barberà i les Garrigues. La darrera és El Botí, una farsa que satiritza els grans pilars de la societat. De temps i d’il·lusió, no els en falten.

 
 

Pàgina: 1