divendres, 3 de setembre de 2010

actualitat

Notícies

31.07.2010 · Participació Ciutadana

S’aprova el Pla Director de Participació Ciutadana d’Argentona

El Ple Corporatiu d’ahir divendres, dia 30 de juliol, celebrat en sessió extraordinària va aprovar el Pla Director de Participació Ciutadana d’Argentona, per 14 vots a favor i 1 vot en contra.


El Pla Director de Participació Ciutadana d’Argentona (2010-2013) té dos objectius principals: d’una banda, ordenar la participació a la Vila i impulsar una millora en l’organització municipal per fer-la més permeable a la participació ciutadana; de l’altra, reforçar la capacitació de la ciutadania i llurs organitzacions per promoure la seva implicació en la vida de la Vila, mitjançant els canals i processos de participació adients.

El document aprovat és el resultat d’un treball transversal, fruit d’un procés participatiu en què han col·laborat més de 90 persones, entre representants d’entitats i associacions, ciutadania a títol individual, representants polítics i personal tècnic i administratiu municipal; a través d’entrevistes, tallers participatius i reunions.

La regidora de Participació Ciutadana, Assumpta Boba, es mostra satisfeta perquè “entenem que un ajuntament, i el nostre no és diferent dels altres, ha de ser capaç d’escoltar, compartir i deliberar amb els ciutadans i ciutadanes les qüestions que afecten el poble. Tot i que s’ha trigat més que no estava previst, ara ja tenim el document aprovat per Ple i amb aquest Pla Director de Participació Ciutadana, el Consistori podrà respondre a les necessitats reals de la ciutadania i hi treballarà conjuntament a l’hora de dissenyar les polítiques públiques. Tenim a les mans les bases d’una nova manera de governar, més participativa i relacional. D’aquest Pla Director ha de sortir el Reglament de Participació d’Argentona i la creació del Consell de Vila. Aprofito per dir que tothom és convidat a participar-hi”.


Termini d’exposició pública
A partir de la publicació del document en les vies oficials de publicació, BOP i DOGC, s’obrirà un termini de 45 dies hàbils per a exposició pública. Durant aquest temps, podran presentar-se les al·legacions que es considerin oportunes, al mateix Ajuntament.


Què és un Pla Director de Participació
El Pla Director de Participació Ciutadana d’Argentona és un instrument de planificació amb què es dota l’Ajuntament per orientar la participació ciutadana en els propers anys. Aquest Pla Director reflecteix aquesta voluntat política, més enllà de la marcada per llei, i posa les bases d’una nova manera de governar al municipi, sent més participativa i relacional.

El Pla Director permet establir objectius sobre matèria de participació, i sobre el disseny de mètodes i estratègies per d’assolir-los. Aquests objectius són:

1) Endreçar i racionalitzar la participació ciutadana que s’impulsa des de l’Ajuntament.

2) Establir els mitjans i mecanismes per a incorporar la visió ciutadana en els polítiques locals.

3) Obrir un procés de diàleg cívic i polític per a fomentar la participació a Argentona.

4) Establir una planificació d’actuacions, a curt, mitjà i llarg termini en matèria de participació i foment de l’associacionisme.

No es tracta, doncs, de nous continguts o de competències, sinó d’una manera d’interaccionar amb la ciutadania, de gestionar els recursos existents o de crear-ne de nous, si han de permetre assolir amb més agilitat i eficàcia l’orientació participativa de la Vila.

El Pla Director fa referència a l’organització i sistematització de canals, espais, processos i projectes municipals per afavorir i impulsar la participació ciutadana. Respon a les preguntes clau de “qui” participa, “sobre quines qüestions” i “com” es participa. Es vol, a més a més, que aquest Pla Director de Participació Ciudadana d’Argentona (2010-2013) esdevingui el fonament principal per a la posterior redacció d’un Reglament de Participació per a Argentona, que serveixi per que l’Ajuntament i els argentonins i argentonines coneguin els criteris i les bases per desenvolupar experiències participatives al municipi.


Podeu descarregar-vos el Pla Director de Participació Ciutadana d'Argentona 2010-2013 clicant AQUÍ.





Argentona, 31 de juliol de 2010.






Inscripció al Registre Ciutadà
Pla Director Participació Ciutadana d'Argentona (2010-2013)
El Collell
Esports
Perfil del Contractant
Plans municipals
Oferta Pública
Ràdio Argentona
web jove
SEMPRE
Ofertes Feina
web Museu del càntir
Policia Local d'Argentona
CAAD Maresme
Parc serralada Litoral
Nobel Pau 2010 a Fundació Vicente Ferrer
Associació Municipis Catalans Recollida PaP
Quin temps fa a Argentona?