Dijous, 4 de novembre de 2010 | 18:42
Vostè es troba a: Inici > Política >

CiU utilitza contra la corrupció la mateixa estratègia que el PP

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Dubta de les institucions democràtiques | Iceta nega pressions
CiU utilitza contra la corrupció la mateixa estratègia que el PP
Política 03/11/2010 11:28
La petició de la Fiscalia al jutge Juli Solaç perquè imputi a importants càrrecs de CDC per les suposades comissions cobrades de part de Ferrovial ha obert un nou front de precampanya. Just el que no volia CiU. Iceta es pregunta com és que el fiscal ha trigat tant.
El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha rebutjat de pla que hagin estat pressions del Govern les que hagin dut a la Fiscalia a demanar la imputació de Daniel Osàcar i Àngel Colom, i ha assegurat que el Ministeri Fiscal "tenia aquesta possibilitat". És més, s'ha preguntat "com és que ha trigat tant".

"Tot menys donar una explicació raonable i convincent (per part de CiU) d'un fet molt estrany. CiU havia de tenir una actitud ferma i decidida per donar la cara perquè aquest cas no enterbolís la campanya electoral", ha reflexionat Iceta en declaracions a Catalunya Ràdio.

Iceta ha recordat que el Fiscal té una "dependència jeràrquica" i actua "d'ofici", i ha recordat que "fins a fa ben poc" Convergència deia que Daniel Osácar, administrador general de CDC, "no es tractava del seu secretari de finances i home de confiança de Mas".

Segons Iceta, "CiU hauria d'haver pres ja dues vies: admetre que es van produir coses que no havien d'haver-se produït i dir que ja no es produirà més. O dir que no ha passat res, i si em desmenteix (la justícia), renuncio al meu escó, per exemple. El que es necessita és una resposta política a la qüestió política".

Turull sembra dubtes

L'estratègia de CDC és la mateixa que utilitza habitualment el PP per respondre a les acusacions de corrupció: dubtar de la independència de les institucions de l'Estat. Així, el que va ser portaveu de la federació en la comissió d'investigació, Jordi Turull, ha suggerit que la petició de Fiscalia és fruit de les pressions dels adversaris polítics de Convergència.

Turull ha assegurat que la petició de la Fiscalia no ha agafat per "sorpresa" a CDC: "Ens havia arribat des de feia temps que alguns estaven redoblat els esforços perquè sobre aquest tema es parlés molt durant la campanya", ha dit.

Segons el diputat convergent, des de diverses fonts els arribaven rumors sobre els "intents per terra, mar i aire" dels adversaris polítics de CiU perquè el cas Palau tornés a les primeres pàgines dels diaris durant la campanya electoral i aconseguís "distreure" a la gent.
Martín
04/11/2010
SENYOR QUIN PAIS! Veient el que pasa a València, Fabra, Gurtel, i el que faci falta, a la gent l'encanta votar als lladres. SEGUR QUE AQUESTA ÉS UNA ESTRATEGIA DE PROPAGANDA ELECTORAL, A MÉS XORIÇOS MÉS VOTS.
chema
03/11/2010
Ni el catanalisme ni res - S'amparan en el sentiment per fer els seus "chanchullos" Estic d'acord amb WGM
wgm
03/11/2010
Vaja, Pere. Justa la fusta. Només li ha faltat dir que es un atac al catalanisme.Semble mentida que enlloc de fotre fora als xoriços li vulgin fotre la perdigonada al missatger. Com a català no puc estar d´acord en que es faci servir el catalanisme por defensar pressumptes lladregots. ¿O vosté no está d´acard amb el que dic?
Pere
03/11/2010
I vosaltres la mateixa estratègia que La Razón o l'ABC. Un diari de poca categoria.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1