Fuentes web
Entradas
Comentarios

Des del PACMA Partit Animalista volem dirigir-nos a totes les organitzacions de defensa dels animals i associacions que promouen el respecte pels animals per informar-vos que hem presentat la nostre candidatura a les eleccions al Parlament de Catalunya que es celebraran el proper 28 de novembre.

La candidata número un és l’Aïda Gascón Bosch – delegada del PACMA a Catalunya.

Pel que fa al programa polític del PACMA – Partit Animalista, té com a finalitat la defensa dels drets de tots els animals i s’articula sobre la base de tres pilars: la prohibició dels correbous; el sacrifici zero “real” a les gosseres -deixant sense efecte la pròrroga legal (Llei 16/2008, de 23-12-2008), redactada pel Govern Tripartit (PSC-ERC-ICV)- i la promoció del vegetarianisme -com una alternativa ètica i sana al consum de productes d’origen animal-. Programa complet: www.pacma.es/programa

Amb el vostre suport, el PACMA pretén aglutinar l’únic vot útil per dotar de veu als animals. Volem representar a totes les persones que consideren que el tracte als animals ha de canviar i ens fixem com a objectiu poder arribar a aconseguir la fita del Partit animalista holandès. Urna electoral pacma

Comptem amb una societat com la catalana que mostra una sensibilitat especial cap a la resta d’animals i volem transmetre’ls el missatge que el cessament de les curses de braus no és el final, sinó la certesa que es poden aconseguir altres objectius com la prohibició dels correbous o el sacrifici zero “real” a les gosseres.

Unim els nostres esforços i aconseguim apropar a un animalista al Parlament; a un persona que comprengui la nostra causa perquè està dins d’ella i que no ens ofereixi falses promeses per aconseguir els nostres vots.

Estem sols al món controlat pel poder econòmic i polític, un món on els animals són ignorats. No comptem amb el suport de multinacionals, ni de grans empreses, ni bancs o governs; el moviment animalista es nodreix de persones íntegres que volem que la situació dels animals a Catalunya canviï.

Per això, des del PACMA- Partit Animalista us demanem vostre recolzament en aquestes eleccions, difonent la nostra candidatura i el nostre programa electoral. El 28 N: Animals al Parlament!

Francisco García Leal

President del PACMA-Partit Animalista. Enginyer de Telecomunicacions. Activista en de la defensa dels animals des de 2005. És vegà.

———————————————–

PACMA presenta una candidatura que pretende integrar al sentimiento animalista

Desde el PACMA-Partit Animalista queremos dirigirnos a todas las organizaciones en defensa de los animales y asociaciones que promueven el respeto a los animales para  informaros que hemos presentado nuestra candidatura a las elecciones al Parlament de Catalunya que se celebrarán el próximo 28 de noviembre. La candidata número uno es Aïda Gascón Bosch, delegada del PACMA en Cataluña.

Con respecto al programa político del PACMA-Partido Animalista tiene como fin la defensa de los derechos de todos los animales y se articula en base a tres pilares: la prohibición de los correbous; el sacrificio cero “real” en las perreras -dejando sin efecto la prórroga legal (Ley 16/2008, de 23-12-2008), redactada por el Gobierno Tripartito (PSC-ERC-ICV)- y la promoción del vegetarianismo -como una alternativa ética y sana al consumo de productos de origen animal-. Programa completo:  www.pacma.es/programa

Con vuestro apoyo, el PACMA pretende aglutinar el único voto útil para dotar de voz a los animales. Queremos representar a todos las personas que consideran que el trato a los animales debe cambiar y nos fijamos como objetivo poder llegar a conseguir la meta del Partido Animalista Holandés.

Contamos con una sociedad como la catalana que muestra una sensibilidad especial hacia el resto de animales y queremos transmitirles el mensaje de que el cese de las corridas de toros no es el final, sino la certeza de que se pueden conseguir otros objetivos como la prohibición de los correbous o el sacrificio cero “real” en las perreras.

Unamos nuestros esfuerzos y consigamos acercar a un animalista al Parlament, a un persona que comprenda nuestra causa porque está dentro de ella y que no nos ofrezca falsas promesas para conseguir nuestros votos.

Voto por los animales

Estamos solos en un mundo controlado por el poder económico y político, un mundo donde los animales son ignorados. No contamos con el apoyo de multinacionales, ni de grandes empresas, ni bancos o gobiernos, el movimiento animalista se nutre de personas íntegras que queremos que la situación de los animales en Catalunya cambie.

Por eso, desde el PACMA-Partit Animalista os pedimos vuestro apoyo en estas elecciones, difundiendo nuestra candidatura y nuestro programa electoral. ¡El 28 N: Animals al Parlament!

Francisco García Leal

Presidente del PACMA-Partido Animalista. Ingeniero de Telecomunicaciones. Activista en de la defensa de los animales desde 2005. Es vegano.

PACMA s’infiltra en el Toro Jubilo de Medinaceli per documentar aquest cruel espectacle. Treballem per abolir els espectacles cruels amb animals com els Correbous a Catalunya.
El teu vot al PACMA el 28 novembre pot canviar la vida de milers d’animals.

This slideshow requires JavaScript.

PACMA se infiltra en el Toro Jubilo de Medinaceli para documentar este cruel espectáculo. Trabajamos para abolir los espectaculos crueles con animales como los Correbous en Cataluña.
Tu voto al PACMA el 28 Noviembre puede cambiar la vida de miles de animales.

Vídeo electoral del PACMA Partit Animalista per a les eleccions al parlament català del proper 28 de novembre.

VOTA PACMA! Vota per una Catalunya respectuosa amb els animals

Vídeo electoral del PACMA Partido Animalista para las elecciones al parlamento catalán del próximo 28 de noviembre.

¡VOTA PACMA! Vota por una Cataluña respetuosa con los animales


RTVE es fa ressò de les denúncies de sacrificis a les gosseres de Catalunya. PACMA centra tots els seus esforços en acabar amb aquests sacrificis d’animals.

Malgrat que el Parlament català es va comprometre a eradicar per llei el sacrifici en les gosseres catalanes a partir de l’1 de gener del 2007, el 23 de desembre del 2008 (llei 16/2008) el Govern Tripartit (PSC + ERC + ICV) va deixar en suspens aquesta derogació, ignorant el que pensa i sent la majoria de la societat catalana.

Com a conseqüència d’aquesta decisió, cada any se segueixen sacrificant milers de gossos i gats a esquenes de la gent que pensa que a les gosseres catalanes ja no es maten animals.

El teu vot pot salvar la vida de milers d’animals !

—————————————————

RTVE se hace eco de las denuncias de sacrificios en las perreras de Cataluña.

PACMA centra todos sus esfuerzos en acabar con estos sacrificios de animales.

A pesar de que el Parlament Catalán prohibió por ley el sacrificio en las perreras catalanas a partir del 1 de enero de 2007, el 23 de Diciembre de 2008 (ley 16/2008) el Gobierno Tripartito (PSC + ERC + ICV) dejó en suspenso la derogación, ignorando de este modo el sentir de la mayoría de la sociedad.

Consecuencia de ello, miles de perros y gatos siguen sacrificándose cada año a espaldas de la gente que piensa que en las perreras Catalanas ya no se matan animales.

Tu voto puede salvar la vida de miles de animales.

El PACMA es congratula perquè la pressió exercida davant l’oficina del  Defensor del Poble s’hagi materialitzat en la renúncia del recurs d’inconstitucionalitat a la tot just modificada Llei de Protecció Animal que elimina les curses de braus a Catalunya.

De bell antuvi, la Defensora del Poble, María Luisa Cava de Llano tenia pensat presentar el recurs a petició de la Mesa del Toro, abans del 6 de Novembre, data en què s’exhaureix el termini legal per a aquest recurs.

Ara tan sols es manté el recurs presentat davant l’Alt Tribunal pel Partit Popular, avalat per 50 senadors conservadors que sí han cregut trobar motius d’inconstitucionalitat en la prohibició de la tortura dels toros en les corrides.

Contràriament, la Defensora del Poble no troba motiu per presentar recurs d’inconstitucionalitat.

La Constitució Espanyola, article 53.1., estableix que tan sols són drets fonamentals exigibles davant els Tribunals aquells que es troben en els articles 14 al 29, més l’objecció de consciència,  per la qual cosa no s’inclou el “dret d’anar als toros” com un dret fonamental.

—————————————————————————-

La Defensora del Pueblo renuncia a defender el Recurso de Inconstitucionalidad

El PACMA se felicita de que la presión ejercida ante la oficina del Defensor del Pueblo se haya materializado en la renuncia del recurso de inconstitucionalidad, a la a la recién modificada Ley de Protección Animal que elimina las corridas de toros en Catalunya.

En un principio, la Defensora del Pueblo, María Luisa Cava de Llano tenía proyectado presentar el recurso a instancias de la Mesa del Toro, antes del 6 de Noviembre, fecha en que expira el plazo legal para este recurso.

Ahora solo queda en liza el recurso presentado ante el Alto Tribunal por el Partido Popular, avalado por 50 senadores conservadores quienes sí han creído encontrar motivos de inconstitucionalidad en la prohibición de la tortura de los toros en las corridas.

Por el contrario, la Defensora del Pueblo, no encuentra motivo para presentar recurso de inconstitucionalidad.

La Constitución Española, artículo 53.1., establece que solo son derechos fundamentales exigibles ante los Tribunales los que están en sede de los artículos 14 al 29, más la objeción de conciencia,  por lo que no se incluye el ‘derecho a ir a los toros’ como derecho fundamental.

Des de 1977 l’1 d’octubre se celebra el Dia Mundial de Vegetarianisme i des de 1994, l’1 de novembre, el Dia Mundial de Veganisme, dues dates que posen en relleu i mostren a la societat una forma d’alimentar-se ètica, sana, solidària i sostenible mediambientalment. 

El PACMA-Partit  Animalista recolza aquesta manera de vida que exclou totes les formes d’explotació i crueltat cap a la resta d’animals. La promoció del vegetarianisme serà un dels tres pilars bàsics -al costat de la fi dels correbous i el sacrifici “real” en les gosseres- del programa electoral a les properes eleccions al Parlament Català del 28 de novembre.

Les granges suposen l’extermini sistemàtic de milions d’animals criats en captivitat que passen els seus dies amuntegats, sofrint maltractaments i tortures fins que arriba el moment de la seva mort en els escorxadors. Una dieta lliure de productes d’origen animal no sustenta aquestes pràctiques ni el sofriment de cap animal.

Constitueix una manera d’alimentació nutricionalment completa en qualsevol estadi de la vida, com així ho han posat de manifest organismes tan prestigiosos com l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura l’Alimentació (FAO) o l’Associació Americana de Dietètica (*ADA). A més, prevé malalties cardíaques, respiratòries, la diabetis de tipus II i la major plaga del segle XXI: l’obesitat.

La FAO adverteix que el consum de carn i làctics està posant seriosament en perill el planeta Terra i als seus habitants, ja que minva les reserves de combustibles, augmenta la fam als països subdesenvolupats i tenen un nefast impacte en el canvi climàtic. Això es deriva de l’alt cost energètic -aigua- i alimentós -cereals- que suposa l’obtenció de carns i làctics i l’enorme contaminació que produeixen els gasos expulsats a l’atmosfera pels remugants.

El PACMA-Partit Animalista inclou al seu programa per a les eleccions catalanes la promoció d’un dia sense carn i l’opció vegetariana en els menús de col•legis i administracions depenents de la Generalitat. Així mateix, ha sol•licitat formalment una reunió a la Ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat per tractar alguns punts bàsics que no recull el projecte de Llei de Seguretat Alimentària i Nutrició. Esperem obtenir una resposta positiva a aquesta petició i que se’ns doni la possibilitat d’expressar el sentir d’un nombre important de persones.

Mes informació:

Elisa Blanco Barba

Responsable de relacions amb els afiliats del PACMA-Partit Animalista. És llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments i en Periodisme i és vegana.

——————————————————————–

 

El vegetarianismo: la única alternativa ética para todos los animales

Desde 1977 el 1 de octubre se celebra el Día Mundial de Vegetarianismo y desde 1994, el 1 de noviembre, el Día Mundial de Veganismo, dos fechas que ponen de relieve y muestran a la sociedad una forma de alimentarse ética, sana, solidaria y sostenible medioambientalmente.

El PACMA-Partido Animalista apoya este modo de vida que excluye todas las formas de explotación y crueldad hacia el resto de animales. La promoción del vegetarianismo será uno de los tres pilares básicos -junto al fin de los correbous y el sacrificio “real” en las perreras- del programa electoral a las próximas elecciones al Parlamento Catalán del 28 de noviembre.

Las granjas suponen el exterminio sistemático de millones de animales criados en cautividad que pasan sus días hacinados, sufriendo maltratos y torturas hasta que llega el momento de su muerte en los mataderos. Una dieta libre de productos de origen animal no sustenta estas prácticas ni el sufrimiento de ningún animal.

Constituye una manera de alimentación nutricionalmente completa en cualquier estadio de la vida, como así lo han puesto de manifiesto organismos tan reputados como la Organización de las Naciones Unidas para la Agricultura la Alimentación (FAO) o la Asociación Americana de Dietética (ADA). Además, previene enfermedades cardíacas, respiratorias, la diabetes de tipo II y la mayor plaga del siglo XXI: la obesidad.

La FAO advierte que el consumo de carne y lácteos está poniendo seriamente en peligro el planeta Tierra y a sus habitantes, puesto que merma las reservas de combustibles, aumenta la hambruna en los países subdesarrollados y tienen un nefasto impacto en el cambio climático. Esto se deriva del alto coste energético -agua- y alimenticio -cereales- que supone la obtención de carnes y lácteos y la enorme contaminación que producen los gases expulsados a la atmósfera por los rumiantes.

El PACMA-Partido Animalista incluye en su programa para las elecciones catalanas la promoción de un día sin carne y la opción vegetariana en los menús de colegios y administraciones dependientes de la Generalitat. Asimismo, ha solicitado formalmente una reunión a la Ministra de Sanidad, Política Social e Igualdad para tratar algunos puntos básicos que no recoge el proyecto de Ley de Seguridad Alimentaria y Nutrición. Esperamos obtener una respuesta positiva a esta petición y que se nos dé la posibilidad de expresar el sentir de un número importante de personas.

Más información:

Elisa Blanco Barba

Responsable de relaciones con los afiliados del PACMA-Partido Animalista. Es licenciada en Ciencia y Tecnología de los Alimentos y en Periodismo y es vegana.

Marta Jimeno és vicepresidenta del Partit Animalista-PACMA, llicenciada en veterinària, especialista en boví i equí -ja no exerceix aquesta professió- i vegana. Basant-se en els seus coneixements i experiències, argumenta en aquest article com el sentiment emocionals dels toros ha estat demostrat científicament i aquells que el neguen, o bé són al marge de la ciència o bé volen obviar aquesta certesa per seguir maltractant i torturant aquests animals.

Correbous: per què els toros senten pànic quan són lligats, cremats o copejats?

Des de fa 40 anys, l’eix central de la ciència se situa en el món de les emocions: les dels éssers humans i, per descomptat, les de la resta d’animals. En tant que mamífers, éssers humans i toros compartim els trets anatòmics i fisiològics que ens fan sentir emocions. 

De la mateixa manera que no és gens estrany per a ningú dir que els toros respiren mitjançant el pulmons, igual que fem els éssers humans, o que bombin la seva sang a través del cor, no hauria de ser massa complicat deduir que poden sentir emocions, a l’igual que les persones, amb el seu sistema límbic. Els toros senten claustrofòbia, frustració, nostàlgia o por. Una por que es transforma en pànic quan son apartats del seu ramat, allunyats del camp i van a parar a mans de centenars d’humans que els maltracten i els torturen sense cap compassió.
Els toros no tenen por dels humans, sinó dels desconeguts que -quan es troben sols sense el refugi del seu grup- els lliguen, els posen foc a les banyes, els criden, ronden al seu voltant i els copegen. Aleshores, els toros bramen demanant auxili al seu ramat. Dins del grup es troben protegits i, al seu si, reconeixen els éssers humans amb els que comparteixen la seva vida quotidiana -el ramader o el veterinari, per exemple, i davant d’ells es mostren tranquils.

La seva memòria ancestral, la que hereten amb els gens, i que es pot denominar “instint”, fa que considerin depredadors els éssers humans que els persegueixen, els criden i els agredeixen. En aquestes festes, els toros consideren hostils tots aquests éssers humans desconeguts i traïdors aquells que en van tenir cura i per diners els han venut a la por.

En la meva experiència d’una dècada com a veterinària de ramat boví en extensiu, la primera norma que ha de complir un veterinari quan s’apropa al seu pacient és fer-ho amb gestos dolços, un to de veu xiuxiuejant i tranquil•litzador.

En la meva relació amb els ramaders he observat i escoltat quan m’explicaven que una vaca havia avortat d’un “disgust”.  Saben que una vaca passa setmanes cridant el seu vedell quan se l’enduu el camió cap al lloc d’engreix, que deixen de menjar i que es troben “tristes”. Coneixen les relaciones amistoses entre las vaques que prefereixen unes companyes de ramat en lloc d’altres i és per això que a l’hora d’estabular-les, les hi instal•len segons les seves preferències socials. Negar l’evidència que el ramat boví sent emocions només pot estar motivat per la ignorància o la maldat.

Considerant tot el que hem comentat fins ara, com es poden definir els Correbous? Festes on un grup de persones abusen de toros espantats, desemparats, sols… Festes pròpies de covards.

Si voleu més informació sobre el patiment dels toros podeu llegir un informe dels veterinaris de l’Associació de Veterinaris Abolicionistes de la Tauromàquia -AVAT-

Marta Jimeno

————————————————————————————–

Marta Jimeno es vicepresidenta del Partido Animalista-PACMA, licenciada en veterinaria, especialista en vacuno y equino -ya no ejerce esta profesión- y vegana. Basándose en sus conocimientos y experiencias, argumenta en este artículo como el sentimiento emocional de los toros ha sido demostrado científicamente y quienes lo niegan, o bien están al margen de la ciencia o quieren obviar esta certeza para seguir maltratando y torturando a estos animales.

Correbous: ¿por qué los toros sienten pánico cuando son atados, quemados o golpeados?

Desde hace 40 años, el eje central de la ciencia se sitúa en el mundo de las emociones: las de los seres humanos y por supuesto, de las del resto de animales. Como mamíferos, seres humanos y toros compartimos los rasgos anatómicos y fisiológicos que nos llevan a sentir emociones.

Al igual que a nadie le extraña que los toros respiren a través de los pulmones, como hacemos los seres humanos, o que bombeen su sangre mediante el corazón, no debería ser complicado deducir que pueden sentir emociones, al igual que las personas, con su sistema límbico. Los toros sienten claustrofobia, frustración, nostalgia o miedo. Un miedo que se transforma en pánico cuando son apartados de su manada, alejados del campo y caen en manos de cientos de humanos que los maltratan y torturan sin compasión.

Los toros no tienen miedo a los humanos, sino a los desconocidos que -cuando se encuentran solos sin el refugio de su grupo- les atan, les ponen fuego en los cuernos, les gritan, corretean a su alrededor y les golpean. Entonces, los toros mugen pidiendo auxilio a su manada. Dentro de ésta se encuentran protegidos y en su seno, reconocen a los seres humanos con los que comparten su vida diaria -el ganadero o el veterinario, por ejemplo, y ante ellos se muestran tranquilos.

Su memoria ancestral, la que heredan en los genes, y la que se puede denominar “instinto”, les hacen considerar depredadores a los seres humanos que les persiguen, les gritan y les agreden. En estos festejos, los toros consideran hostiles a todos esos seres humanos desconocidos y como traidores a aquellos que les  cuidaron y por dinero los venden al miedo.

En mi experiencia, de una década como veterinaria con ganado vacuno en extensivo, la primera norma que debe cumplir un veterinario al acercarse a su paciente es hacerlo con gestos suaves, un tono de voz susurrante y tranquilizador.

En mi relación con los ganaderos he observado y escuchado cuando me contaban que una vaca había abortado de un “disgusto”. Saben que una vaca pasa semanas llamando a su cría cuando se la lleva el camión camino del cebadero, que dejan de comer y que se encuentran “tristes”. Conocen las relaciones amistosas entre las vacas que prefieren a unas compañeras de manada frente a otras y por eso a la hora de estabularlas, las ubican siguiendo sus preferencias sociales. Negar la evidencia de que el ganado vacuno siente emociones, sólo puede estar motivado por la ignorancia o la maldad.

Teniendo en cuenta lo anterior, ¿cómo se pueden definir los Correbous? Festejos en los que un grupo de personas abusan de toros asustados, desamparados, solos… Fiestas propias de cobardes.

Infomación adicional sobre el sufrimiento de los toros en este informe de los veterinarios de la Asociación de Veterinarios Abolicionistas de la Tauromaquia -AVAT-

Marta Jimeno

Recurs d’ inconstitucionalitat contra la tot just acabada de modificar llei de protecció animal catalana

El sector taurí prepara diversos recursos d’inconstitucionalitat a la de poc modificada llei de protecció animal que elimina l’excepció que permetia les curses de braus a Catalunya.

D’una banda, PSC i PP, que per a aquests temes no tenen cap inconvenient a associar-se, estan demanant el suport dels 50 senadors que calen per presentar un recurs d’inconstitucionalitat al Tribunal Constitucional. Disposen de l’assessorament i el suport d’empresaris i ramaders taurins.

Defensora del poble María Luisa Cava de Llano

D’altra banda, la Mesa del Toro es presenta com a instigadora davant el Defensor del Poble. Han considerat que la via més efectiva per presentar el recurs era adreçar-se a la figura del defensor del poble, al que evidentment els ha estat molt fàcil de convèncer.

Que el Defensor del Poble presenti aquest recurs d’inconstitucionalitat constitueix una absurditat únicament comprensible només en el cas que donem per fet que la defensora del poble, la senyora María Luisa Cava de Llano, anteposa els interessos de la  Mesa del Toro als del sentiment majoritari de la societat catalana, ja que les curses de braus s’han prohibit mitjançant una Iniciativa Legislativa Popular que va aconseguir el suport de 180 000 catalans.

El 6 de novembre s’esgotarà el termini de 3 mesos per a la presentació del recurs d’inconstitucionalitat per a ambdues parts.

La Defensora del Poble en funcions al·lega que la llei de protecció animal, modificada com a conseqüència de la votació favorable a la prohibició de les curses de braus a Catalunya, atempta contra els drets fonamentals de la ciutadania espanyola, drets pels quals aquesta figura ha de vetllar.

És possible que la senyora María Luisa consideri que un dels drets fonamentals dels espanyols sigui anar als toros?
La Constitució espanyola, article 53.1, estableix que tan sols són drets fonamentals exigibles davant els Tribunals els que es contemplen en els articles del 14 al 29, més l’objecció de consciència. Des del PACMA no hem aconseguit trobar el “dret a anar als toros” en aquest articulat de drets fonamentals, per la qual cosa no ha de ser exigible davant els  Tribunals (article 53.2).

En el Parlament es va debatre a bastament sobre el patiment dels animals, i per prendre la decisió de prohibir les curses de braus, es va considerar que aquesta pràctica implica un patiment evitable, d’acord amb la legislació en matèria de protecció animal ja existent a Catalunya. Per tot això es va considerar un deure dels ciutadans no causar patiment als animals, toros inclosos.

Ara resultarà que aquells que sempre critiquen els animalistes per defensar “causes poc importants” com els animals, defensen la seva festa com si els hi anés la vida o, vés a saber, la butxaca.

Aida Gascón

———————————————————————————————

Recurso de inconstitucionalidad a la recién modificada ley de protección animal catalana.

El sector taurino prepara varios recursos de inconstitucionalidad a la recién modificada ley de protección animal que elimina la excepción que permitía las corridas de toros en Cataluña.

Por un lado, PSC y PP, que para estos temas no tienen reparo en asociarse, están recabando el apoyo de los 50 senadores necesarios para presentar un recurso de inconstitucionalidad al Tribunal Constitucional. Cuentan con asesoramiento y el apoyo de empresarios y ganaderos taurinos.

Por otra parte, la Mesa del Toro, se presentan como instigadores ante el defensor del pueblo. Han considerado que la vía más efectiva para presentar el recurso era acudir a la  figura del defensor del pueblo,  al que evidentemente les ha resultado muy fácil de convencer.

Que el Defensor del Pueblo presente este recurso de inconstitucionalidad constituye un sinsentido únicamente comprensible si damos por hecho que en este caso la defensora del pueblo Doña María Luisa Cava de Llano, está anteponiendo los intereses de la Mesa del Toro a los del sentir mayoritario de la sociedad catalana, pues las corridas de toros se prohibieron a través de una Iniciativa Legislativa Popular que consiguió el apoyo de 180.000 catalanes.
El 6 de noviembre cumple el plazo límite de 3 meses para la presentación del  recurso de inconstitucionalidad por ambas partes.

La Defensora del Pueblo en funciones, alega que la ley de protección animal, modificada tras la votación favorable a la prohibición de las corridas de toros en Cataluña, atenta contra los derechos fundamentales de la ciudadanía española, derechos por los que esta figura debe velar.
¿Será que Doña María Luisa entienda que uno de los derechos fundamentales que asisten a los españoles es ir a los toros?
La Constitución española, artículo 53.1, establece que sólo son derechos fundamentales exigibles ante los Tribunales, los que están en sede de los artículos 14 a 29, más la objeción de conciencia; Desde PACMA no hemos sabido encontrar el “derecho a ir a los toros” en este articulado de derechos fundamentales, por lo que no será exigible ante los Tribunales (artículo 53.2).

En el Parlament se debatió ampliamente sobre el sufrimiento de los animales, y para tomar la decisión de prohibir las corridas de toros, se consideró que tal práctica conllevaba un sufrimiento a evitar, de acuerdo a la legislación en materia de protección animal ya existente en Cataluña. Por lo tanto se pasó a considerar un deber de los ciudadanos el no causar sufrimiento a los animales, incluidos los toros.

Va a resultar que los que siempre critican a los animalistas por defender ‘causas poco importantes’ como los animales, defienden ahora su fiesta como si les fuera la vida en ello, o quien sabe, el bolsillo.

Aida Gascón

Malgrat que el Parlament català es va comprometre a eradicar per llei el sacrifici en les gosseres catalanes a partir de l’1 gener 2007, el 23 de desembre del 2008 (llei 16/2008) el Govern Tripartit (PSC + ERC + ICV) va deixar en suspens aquesta derogació, ignorant el que pensa i sent la majoria de la societat catalana.

Com a conseqüència d’aquesta decisió, cada any se segueixen sacrificant milers de gossos i gats a esquenes de la gent que pensa que a les gosseres catalanes ja no es maten animals.

Diversos països europeus ja fa anys que han bandejat aquesta pràctica injusta i cruel. El mètode és senzill i funciona:

  • Finançament de campanyes d’esterilització per evitar ventrades no desitjades.
  • Foment de les adopcions amb campanyes en els mitjans de comunicació adreçades a sensibilitzar la gent sobre la importància d’adoptar un animal en lloc de comprar-lo.
  • Campanyes d’educació i sensibilització per evitar-ne els abandonaments.

Des del PACMA ens comprometem a treballar per l’eradicació de l’assassinat de gossos i gats a les gosseres i a promoure campanyes ètiques i eficaces basades en els tres punts abans exposats.

Els diners necessaris per a aquests projectes demanem que provinguin de l’anul·lació de les indemnitzacions que volen pagar a l’empresari Balaña pel tancament de la Monumental de Barcelona. Ja ha guanyat prou diners aquests anys a costa del patiment animal.

El teu vot pot canviar  positivament la vida de milers d’animals. Vota útil.

Aida Gascón

—————————————————————————

¿Sabes que en Cataluña se sigue matando perros y gatos en las perreras?

A pesar de que el Parlament Catalán prohibió por ley el sacrificio en las perreras catalanas a partir del 1 de enero de 2007, el 23 de Diciembre de 2008 (ley 16/2008) el Gobierno Tripartito (PSC + ERC + ICV) dejó en suspenso la derogación, ignorando de este modo el sentir de la mayoría de la sociedad.

Consecuencia de ello, miles de perros y gatos siguen sacrificándose cada año a espaldas de la gente que piensa que en las perreras Catalanas ya no se matan animales. 

Varios países Europeos hace años que han eliminado esta práctica injusta y cruel. El método es sencillo y funciona:

  • Financiación de campañas de esterilización para evitar camadas indeseadas.
  • Fomento de las adopciones con campañas en los medios de comunicación orientadas a que la gente adopte un animal antes que comprarlo.
  • Campañas de educación y sensibilización para evitar los abandonos.

Desde el PACMA nos comprometemos a trabajar por la erradicación del asesinato de perros y gatos en las perreras y a instaurar campañas éticas y eficaces basadas en los tres puntos arriba reseñados.

El dinero necesario para estos proyectos pedimos que provenga de la anulación de las indemnizaciones que quieren pagar al empresario Balaña por el cierre de la Monumental de Barcelona. Bastante dinero ha ganado en estos años a costa del sufrimiento animal.

Tu voto puede cambiar positivamente la vida de miles de animales. Vota útil.

Aida Gascón

Si el dia de le eleccions seràs fora o simplement desitges votar per correu, aquesta informació et serà de gran utilitat

Has de demanar el vot per correu des del 5 de octubre fins el 18 de novembre.


1. Hauràs de demanar en qualsevol oficina del Servei de Correus un certificat d’inscripció al cens. Per fer això t’hauràs de personar portant el teu carnet d’identitat ( no valen fotocòpies).

2. En cas d’enfermetat podràs ser representat per un altre persona però deuràs presentar certificat mèdic i la delegació de vot haurà de ser ser concedida en un document davant notari. Una mateixa persona només podrà representar a un votant impedit.

3. L’oficina electoral et remetrà al teu domicili les paperetes i els sobres electorals junt amb el certificat mencionat al punt 1, i un sobre en el qual figurarà la direcció de la taula on et correspongui votar. Amb els anteriors documents s’adjuntarà un full explicatiu. Atenció que la tramesa només la podràs recollir tu i t’hauràs d’acreditar davant del carter amb el teu DNI. Si no ets a casa podràs retirar els documents a l’oficina de correus.

4. Una vegada que hagis omplert la papereta de vot l’has d’introduir dins el sobre i tancar-lo. El teu vot, més el certificat del punt 1 l’has d’enviar al sobre dirigit a la Taula per correu certificat abans del 24 de novembre. Aquest sobre no necessita franqueig.

Aquest és un resum de la Llei Electoral, articles 72 i 73.

El teu vot pot canviar positivament la vida de milers d’animals. Vota útil.

———————————————————————– 

Si el día de las elecciones vas a estar fuera o simplemente deseas votar por correo esta información te sera útil.

Debes pedir el voto por correo desde el 5 de octubre al 18 noviembre.

1. Deberás demandar en cualquier oficina del Servicio de Correos un certificado de inscripción en el censo. Para ello deberás personarte llevando tu carnet de identidad (no valen fotocopias).

2. En caso de enfermedad podrás ser representado por otra persona pero deberás presentar certificado medico y la delegación de voto deberá ser concedida en un documento ante notario. Una misma persona solo podrá representar a un votante impedido.

3. La oficina electoral te remitirá a tu domicilio las papeletas y los sobres electorales junto con el certificado mencionado en el punto 1, y un sobre en el que figurará la dirección de la Mesa donde te corresponda votar. Con los anteriores documentos se adjuntará una hoja explicativa. Atención que el envió solo lo podrás recoger tu y deberás acreditarte ante el cartero con tu DNI. Si no estas en casa podrás retirar los documentos en la oficina de correos.

4. Una vez que hayas rellenado la papeleta de voto debes introducirla en su sobre y cerrarlo. Tu voto mas el certificado del punto 1 lo debes enviar en el sobre dirigido a la Mesa por correo certificado antes del 24 de noviembre. Este sobre no necesita franqueo.

Esta es un resumen de la Ley Electoral, artículos 72 y 73.

Tu voto puede cambiar positivamente la vida de miles de animales. Vota util.

Entradas antiguas »