Aquest vespre farem un petit acte a L'Escala amb TONI STRUBELL, SANTI NIELL, MERCÈ ESCARRÀ i JOSEP TERO a les 20:00 a la Sala d'Actes de l'Ajuntament de l'Escala

Entrevista a Toni Strubell per EmpordàTV (18/11/2010)

Toni Strubell: “Espanya asfíxia els nostres pescadors”


Toni Strubell es va entrevistar ahir amb el president de la Cofraria de Pescadors de Roses, Antoni Abad, i va visitar les instal·lacions del Port de Roses

El cap de llista per Girona de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) Toni Strubell es va reunir dijous a la tarda amb el president de la Cofraria de Pescadors de Roses, Antoni Abad, amb qui va compartir la preocupació sobre la situació actual dels nostres homes de mar. Strubell va visitar la Llotja i les instal·lacions de la Cofraria i arran de les explicacions rebudes va denunciar “l'asfíxia que pateixen els nostres pescadors per part d'Espanya”. Segons Strubell, és inadmissible que qualsevol projecte que es vulgui iniciar hagi de comptar amb el plàcet de fins a 14 administracions, inclosa la Marina de Guerra, atesa l'excepcional situació estratègica del port de Roses que obliga a reservar una zona de fondeig per a la marina espanyola 'en cas de guerra'.

Strubell ha denunciat també que “a la zona s'hi poden trobar fins a 110 barcos fondejant de Madrid, Almería, Múrcia,...”. “No en tenen prou amb els 60 milions d'euros diaris que ens roben sinó que també han de treure'ns els nostres recursos naturals” ha afirmat Strubell. A més, Strubell ha denunciat la incompetència de l'administració espanyola que gestiona la pesca, amb “un alt funcionariat que en la seva vida ha vist el mar i des de Madrid escanya tot el que pot els nostres pescadors”. En aquest sentit ha recordat que els pescadors francesos reben ajudes encobertes per compensar la pujada del preu del gasoil, alertant que “si el preu del combustible puja per damunt de les 90 pessetes el litre, els nostres pescadors s'hauran de quedar a port”.

Strubell també ha denunciat la fiscalització que pateixen els pescadors, a qui el Ministerio els obliga a informar mitjançant el sistema de comunicacions per satèl·lit INMARSAT de la previsió de captures diàries, amb la despesa econòmica per transferència de dades que això suposa. “Com a algun pescador se li actualitzi el Windows en alta mar es trobarà amb una factura de 3000 euros per la connexió” ha exemplificat.

Encabat, el propi president de la Cofradia, Antoni Abad, ha manifestat que “cada cop que tornem amb l'AVE de Madrid tornem amb la barretina més gran” i ha coincidit amb Toni Strubell que Catalunya necessita tenir veu pròpia a la Unió Europea sobre aquest assumpte i que això només s'aconsegueix disposant d'un Estat propi per fer les nostres pròpies polítiques d'ajuda.

Roses, 18 de novembre de 2010

Per a més informació:
Solidaritat Catalana per la Independència
Comarques Gironines
http://campanya.strubell.cat

T. 649 70 38 73


Joan Laporta: “La independència és un repte possible que l’aconseguirem per la via legal i democràtica"


Més de 200 persones s’han acollit aquest vespre a la sala Nació Fraternal de Roses en l’acte de campanya de Solidaritat Catalana per la Independència.

Santi Niell, candidat de SI per Girona, ha donat el tret de sortida a la presentació,on també s’ha comptat amb la presència dels candidats de SI per Barcelona, Joan Laporta i Uriel Bertran, i del cap de cartell per Girona, Toni Strubell .

El candidat de SI a la presidència de la Generalitat , Joan Laporta, ha advertit que SI “no va contra ningú i tampoc vol entrar en la confrontació electoralista sinó que cal que anem a la nostra i en defensa dels interessos dels catalans”. Joan Laporta ha explicat que l’objectiu de SI “és tornar a l’època, on els catalans feien de catalans” referint-se així al tenir dret a decidir sobre el que pertany al poble català. Segons el líder de SI “amb la independència tindrem l’instrument per prendre decisions i fer prosperar el nostre país” i és que “ja és una qüestió de supervivència” perquè “anem cap a la destrucció democràtica i econòmica del país”. Amb un estat propi “acabarem amb l’espoli fiscal de 22.000 milions d’euros que marxen a Madrid i no tornen” i per tant, “administrant els nostres recursos podrem reduir les taxes d’atur, tenir més inversions en infraestructures i més recursos per viure millor”. Així, Joan Laporta ha demanat als rosincs la seva confiança perquè el 28 de novembre SI “no quedi per sota dels espanyolistes, d’aquells que fan vídeos matant immigrants i independentistes”, un error que ha qualificat de “lamentable” i és que ha afirmat que “no es pot jugar amb qüestions tan serioses”. Però també ha estat crític amb altres formacions polítiques com ERC, de la que ha admès “ens ha decebut el seu paper” i és per això que “SI vol recuperar la torxa de l’independentisme i aconseguir la llibertat perquè és un repte possible que l’aconseguirem per la via legal i democràtica”. Laporta ha animat als rosincs “a deixar de ser derrotistes i a creure en les nostres possibilitats”.

Uriel Bertran ha destacat l’esperit rebel que ha caracteritzat la comarca de l’Alt Empordà al llarg de la història i ha demanat, als empordanesos, no perdre aquest ànim perquè SI pugui aconseguir en aquest territori “un gran resultat”. Bertran ha explicat que “el camí del seny per una nació és esdevenir un estat, i a Europa en els últims 20 anys més de 20 nacions han aconseguit esdevenir un estat i des de Catalunya ens ho hem mirat amb sana enveja” fins que el 2005 “Catalunya va optar pel camí de la rauxa amb un Estatut que ha quedat amb un no res després de la retallada del Tribunal Constitucional”. El número tres de SI ha advertit que l’Estat “ha construït un mur contra el que ja hi hem picat de cap i portem un bon trau i ara els polítics ens tornen a demanar que agafem embranzida i tornem a xocar-hi i caiguem finalment en la frustració”. Des de SI “diem que ja és hora de saltar aquest mur i veure un horitzó” i és que el país està en un moment molt delicat econòmicament. “Fa 30 anys les famílies catalanes eren les més riques de l’Estat i ara estan per darrera de Ceuta i Melilla, perquè els impostos que paguem a Madrid són molt quantiosos”. “Només amb un estat podrem començar a decidir a casa nostra i ara hi ha partits que davant d’aquest escenari només proposen debats irresolubles”. “Dins de SI hi ha diferents sensibilitats però tots tenim un objectiu comú “construir casa nostra”. “La independència de Catalunya s’ha de fer el 28 de novembre i no ens deixeu sols perquè difícilment el món tornarà a estar tan pendent de nosaltres”.

En el seu torn, Toni Strubell, ha reconegut que l’escletxa nacional continua oberta. “Ara ens presenten la llibertat com una fractura, però, si el que proposem a SI és una fractura com se n’ha de dir de la desaparició de la nostra pagesia, de la falta d’ajuts als nostres pescadors, que el nostre idioma no sigui obligatori a casa nostra”. “La fractura és continuar dins d’Espanya perquè ens exterminaran”. “Des de SI no podem admetre la perpetuació de la misèria autonòmica i ja hem vist que no tenim lloc dins d’aquesta Espanya”. Strubell ha reconegut que la independència és el primer pas per “sortir de l’empobriment econòmic, democràtic i moral que viu Catalunya”.

Roses, 18 de novembre de 2010

Per a més informació:
Solidaritat Catalana per la Independència
Comarques Gironines
http://campanya.strubell.cat

T. 649 70 38 73


Solidaritat Catalana marca perfil propi reivindicant-se com a única opció independentista vàlida


Solidaritat Catalana marca perfil propi reivindicant-se com a única opció independentista vàlida. Toni Strubell ha criticat els set anys de pacte d'ERC i assegura que l'objectiu del seu partit és irrompre amb força al Parlament.

Solidaritat Catalana per la Independència també ha fet campanya aquest matí al mercat banyolí. El cap de llista per Girona, Toni Strubell, ha defensat que el partit és l'opció vàlida per aconseguir la independència. La formació es presenta amb la voluntat d'aconseguir un estat català i, amb Joan Laporta com a cap visible, vol que el parlament "pateixi una sacsejada important". Strubell ha recordat que el programa de Solidaritat fe una defensa de la cultura i la llengua catalanes, a més de denunciar l'expoliació fiscal que assegura viu Catalunya. L'objectiu del partit és entrar amb força al parlament i "aconseguir l'objectiu que es reclamava en la manifestació del 10 de juliol".

Strubell també ha criticat "la falsa independència" d'ERC i ha assegurat que, en set anys de pacte de govern a la Generalitat no s'han fet passos efectius per l'autodeterminació.

Publicat a RÀDIO BANYOLES (17/11/2010)


Toni Strubell acusa ERC d'avantposar la poltrona a la Pàtria


En declaracions fetes aquest matí a Banyoles, on visitarà el mercat setmanal de la població, Strubell ha afirmat que algú que insulta el poble andalús no està capacitat per liderar el procés d'independència.

Strubell ha carregat avui durament contra Joan Puigcercós que “per intentar evitar la debacle electoral del seu partit tot insultant el poble andalús”. El cap de llista de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a Girona ha afirmat que el líder d'ERC “no és digne per liderar el procés independentista que necessita el nostre poble ja que tres dies després de la manifestació del 10-J ERC va votar en contra d'una Iniciativa Legislativa Popular presentada al nostre Parlament per tal d'obrir la porta a la possibilitat que el nostre poble pogués recollir firmes a favor d'un referèndum d'independència”. A més, Puigcercós és còmplice de “donar la clau del poder als socialistes perquè -per primera vegada des de 1934- fos Madrid qui decidís qui havia de presidir la Generalitat”. Encabat Strubell ha recordat un dels episodis de covardia més flagrants dels republicans quan “el desembre de 2006 el sr. Puigcercós es va avenir a col·locar la bandera espanyola a la Conselleria de Governació, que acabava d'ocupar, a ordres del Sr. Montilla”. “Tampoc cal oblidar que el 12 d'octubre del 2007 va beneir la presència de Montilla a la parada militar de la Hispanidad coma 'normalitat institucional'”

Segons Strubell ERC ha preferit “la comoditat de l'autonomisme descafeïnat a la lluita per la llibertat de Catalunya, amb tot el que això significa de traïció a la seva història” i ha acabat recordant les paraules d'un andalús de pro, Justo Molinero, de què “el què li falta als polítics catalans és tenir més mala llet i més ambició per Catalunya. L'ambició de fer-ne un país independent i lliure. És la voluntat que no ha tingut ERC en aquest darrer temps i el que pretén aportar Solidaritat Catalana per la Independència amb totes les seves forces”, ha reblat.

Banyoles, 17 de novembre de 2010


Per a més informació
Solidaritat Catalana per la Independència
Comarques Gironines
http://campanya.strubell.cat

T. 649703873


Microentrevistes d'n'giny: Economia i Empresa


Quins són els principals reptes estructurals de les PIMES catalanes? Quines són les tres accions clau a posar en marxa en els 100 primers dies de govern per a potenciar-les i ajudar-les?

Ni es pot posar en el mateix sac la totalitat del pimes catalanes, perquè és un sector molt diversificat, ni es poden separar els seus reptes estructurals dels reptes que afecten l’economia en general.

Allò que pot afirmar-se és, per una banda, que el repte és respondre a les necessitats que presenta tant la societat catalana com el mercat, que és global. I per altra banda que, des de la perspectiva del poder públic, les mesures que pot adoptar la Generalitat, són insignificants perquè no disposa de poder real, ni financerament (a causa del dèficit fiscal i l’espoliació que representa), ni en quant a mesures en matèria laboral, industrial, de formació i educatives, o d’infraestructures. La realitat és que les decisions realment importants en qualsevol matèria clau, estan fora de l’abast de la Generalitat, i en mans d’altres instàncies (Unió Europea i estat espanyol)

Cal ser realistes: La Generalitat ni disposa de diners ni de capacitat de decisió per ajudar les empreses: no pot baixar l’impost sobre societats, ni tocar les cotitzacions socials que paguen empreses, treballadors o autònoms. Per tant, seria demagògic enunciar una, dues o tres “accions clau”.

Quins són els tres sectors al voltant dels que l’economica catalana ha de treballar per tornar a créixer? Quines propostes específiques presenteu per a cadascun d’aquests sectors?

En una societat lliure, la definició dels sectors estratègics no és una tasca que el poder públic pugui establir en exclusiva, sinó que s’ha de fer identificant les necessitats presents i les del futur més probable, de la societat i els mercats. És doncs una tasca compartida en la que el govern ha d’actuar donant informació i orientació, i finançant les infraestructures, els estudis i la recerca que calgui perquè es creïn i s’instal·lin les activitats econòmiques.

El món actual és massa complex i evoluciona massa ràpid com per poder parlar d’un, dos o cinc “sectors clau”, sense caure en generalismes que no porten enlloc. Si esmentés tres sectors, me’n deixaria d’altres que serien igual d’importants. Si digués “nanotecnologia”, els partidaris de “turisme” posarien el crit al cel.

I si parlés de “propostes específiques” a adoptar des del govern de la Generalitat, estaria parlant per parlar, perquè hem d’insistir-hi: La Generalitat no disposa ni de capacitat de decisió, ni de diners per adoptar polítiques que, realment, puguin ajudar les empreses.

Quines són les tres infraestructures prioritàries per millorar la competitivitat econòmica de Catalunya? Quins terminis proposeu (any) per a la seva entrada en funcionament?

Catalunya és via Augusta. Per tant, el corredor mediterrani és prioritari per a tot el país. Però també ho és recuperar la idea de “infraestructures en xarxa” a què es refereix Germà Bel en la seva obra “España, capital París”, i no deixar de banda les infraestructures que, en aparença poden semblar d’interès més localitzat, però que són necessàries per a l’economia. L’equiibri territorial implica que hi hagi una xarxa de comunicacions que permeti que les empreses no es vegin forçades a instal·lar-se només a Barcelona i rodalies, i que permeti a la població no haver de residir en el mateix municipi on està ubicada l’empresa on treballa. També caldria esmentar els aeroports. És a dir: el país necessita moltes infraestructures, i cadascuna té la seva importància relativa.

Però sempre acabem amb la mateixa conclusió: Manca de finançament i capacitat de decisió. La Generalitat no té ni veu ni vot sobre les grans infraestructures, com podrien ser les relatives al corredor mediterrani, ni disposa de capacitat econòmica per finançar seriosament infraestructures interiors o catalanes. La Generalitat només pot “anar fent”.

Publicat a: n'giny;)


Toni Strubell: “Montilla és partícep d'un insult absolutament calculat contra els catalans”


Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha realitzat aquest dilluns al vespre davant d'una cinquantena de riudellotencs un míting electoral a l'Ajuntament de Riudellots de la Selva amb Toni Strubell, cap de llista per la demarcació de Girona i Santi Niell, cap de campanya de SI a les comarques gironines.

L'acte ha estat presentat per Xevi López que ha recordat que SI neix com a resposta a la massiva manifestació del 10-J que va aplegar un milió i mig de catalans als carrers de Barcelona reivindicant independència.

Per la seva banda, Santi Niell ha remarcat que no hi ha cap altre camí que no sigui la independència per fer avançar aquest país i ha destacat que les opcions que presenten partits parlamentaris com CiU (el concert econòmic) o ERC (el referèndum d'independència) són enganys absolutament inimaginables de dur a la pràctica atès que necessiten de la reforma de la Constitució espanyola per dur-se a terme. Niell ha denunciat aquesta estratègia electoral fracassada contraposant-la a la proposta nítida, clara i valenta que necessita Catalunya en aquests moments que no és altre que la proclamació unilateral d'independència al Parlament de Catalunya.

Toni Strubell ha constatat que la situació de la nació catalana és totalment incompatible amb els interessos de l'Estat espanyol i que això no seria acceptat per cap europeu en el seu cas. Strubell ha acusat el president de la Generalitat, José Montilla, de ser partícep d'un insult absolutament calculat contra els catalans ja que demà passat farà 5 anys que es va aprovar la Llei de Retorn dels papers de Salamanca i encara hi romanen 2 milions de documents confiscats i segrestats per Espanya. Strubell ha criticat amb duresa el retorn de 40 lligalls que ha ordenat Zapatero per fer-li servei a Montilla, presidenciable del PSC-PSOE, que ha de poder oferir de Madrid a Catalunya alguna cosa. Strubell ha demanat a Montilla que no insulti la intel·ligència del catalans amb maniobres calculades i ha reclamant el retorn immediat dels 2 milions de documents segrestats a l'Arxiu de Salamanca.


Riudellots de la Selva, 15 de novembre de 2010


Per a més informació:
Solidaritat Catalana Comarques Gironines
http://campanya.strubell.cat

T. 649 70 38 73


Petit himne per una pàtria aviat independent


Us deixem amb aquest poema patriòtic del palamosí Josepmiquel Servià, número 16 a la llista de Solidaritat Catalana per la Independència per Girona, que ens va recitar el passat dissabte a l'acte de campanya al Teatre La Gorga de Palamós.


PETIT HIMNE PER UNA
PÀTRIA AVIAT INDEPENDENT

Catalunya Pàtria nostra,
bell país que hem heretat.
Som aquí per defensar-te
contra tota adversitat.

Catalans, cantem joiosos,
que el gran dia és a tocar!
Fem de Cataluny, un temple
de cultura i dignitat!

La nostra força és la llengua,
el treball, el nostre estandart,
i la divisa que ens mena:
pau, justícia, llibertat....

Catalunya, Pàtria nostra,
et jurem fidelitat!