Fuentes web
Entradas
Comentarios

La cita amb les urnes serà el proper 28 de novembre. Tenim a les nostres mans decidir el futur, el futur dels animals. I és que mentre tots els polítics estan massa ocupats decidint i barallant-se pel futur de les persones… qui es preocupa pels qui no tenen veu?

A Catalunya s´han regulat els correbous de les Terres de l´Ebre i creiem que desde PACMA tenim eines suficients per abolir-los.

A Catalunya es va prohibir el sacrifici d´animals a les gosseres, però es va aplicar una moratòria indefinida. Desde PACMA creiem que podem fer que s´apliqui la llei sense moratòries i aturem per sempre aquest genocidi especista. Oi que no matem als nens horfes o als vagabunds?

A Catalunya hi ha més porcs que persones. Em refereixo per porcs, al sus scrofa domestica, una especie de mamífer que desde temps inmemorials no se´ls ha considerat com a res més que màquines de produir fuet, llom i altres embotits, i a sobre s´ha fet ús del seu nom com a insult per a algunes persones. Algú s´imagina en quines condicions d´hacinament viuen aquest animals? Desde PACMA creiem que fora bo fomentar una dieta més aviat vegetariana, perque és mes respectuosa amb els animals, el medi ambient i beneficiosa per a la pròpia salut de les persones.

Per què hauríem de donar el nostre vot a un Partit animalista? Perque votar PACMA és el vot més útil pels animals. Animals al Parlament? Alguns diuen que és una utopía, però el cert és que si fa uns anys ens haguessin dit que tancaríem el canòdrom, els llocs de venda d’animals de les Rambles i les curses de braus a Catalunya també hauríem dit que era impossible, així que… a creure en les utopies, perquè de ben segur es poden fer realitat!

Queda molta feina per fer, és evident. Però si no ens hi posem nosaltres, qui se´n preocuparà dins del Parlament?

El día 28 de novembre no serà suficient el teu vot, que tot i ser molt valiós, serà escàs davant l´allau de vots “útils” per als grans partits. A PACMA necessitem que ens ajudis a fer que molta més gent ens voti, confiem en el teu poder de convicció ;-)

Aïda Gascón

————————————————————

Votar PACMA es el voto más útil para los animales

La cita con las urnas será el próximo 28 de noviembre. Tenemos en nuestras manos decidir el futuro, el futuro de los animales. Y es que mientras todos los políticos están demasiado ocupados decidiendo y peleándose por el futuro de las personas… ¿quién se preocupa por quienes no tienen voz?

En Cataluña se han regulado los correbous de las Tierras del Ebro y creemos que desde PACMA tenemos herramientas suficientes para abolir este cruel espectáculo.

En Cataluña se prohibió el sacrificio de animales en las perreras, pero se aplicó una moratoria indefinida. Desde PACMA creemos que podemos hacer que se aplique la ley sin moratorias y detengamos para siempre este genocidio especista. ¿Cierto que no matamos a los niños huérfanos o a los vagabundos?

En Cataluña hay más cerdos que personas. Me refiero por cerdos, al sus scrofa domestica, una especie de mamífero que desde tiempos inmemoriales no han sido considerados como nada más que máquinas de producir chorizo, lomo y otros embutidos, y encima se ha hecho uso de su nombre como insulto para algunas personas. ¿Alguien se imagina en qué condiciones de hacinamiento viven estos animales? Desde PACMA creemos que es positivo y necesario fomentar una dieta vegetariana, porque es respetuosa para los animales, para el medio ambiente y beneficiosa para la propia salud de las personas.

¿Por qué tendríamos que dar nuestro voto a un Partido animalista? Porque votar al PACMA es el voto más útil para los animales. ¿Animales en el Parlamento? Algunos dicen que es una utopía, pero lo cierto es que si hace unos años nos hubieran dicho que cerraríamos el canódromo, los puestos de venta de animales de las Ramblas y las corridas de toros en Cataluña también hubiéramos dicho que era imposible, así que… ¡a creer en las utopías, porque seguramente se pueden hacer realidad!

Queda mucho trabajo para hacer, es evidente. Pero si no lo hacemos nosotros, ¿quienes se preocuparán dentro del Parlamento?

El día 28 de noviembre no será suficiente tu voto, que a pesar de ser muy valioso, será escaso ante el alud de votos “útiles” para los grandes partidos. En PACMA necesitamos que nos ayudes a hacer que mucha más gente nos vote, confiamos en tu poder de convicción ;-)

Aïda Gascón

Aquests són alguns extractes de les postures contràries a la defensa dels drets dels animals dels polítics que es presenten al Parlament català aquestes eleccions. Que cadascú jutgi si manifesten o no una mínima sensibilitat envers el patiment dels animals.

Montilla (PSC)


El Sr. Montilla, president de la Generalitat va afirmar en el debat d’aprovació de la ILP ‘”ser contrari a la prohibició de les corrides de toros a Catalunya” i va assegurar ser partidari de la “llibertat de totes les activitats que es deriven de les corrides”.

 

Montilla, un gran aficionat a les corrides de toros.

Montilla va assegurar també que ‘la majoria dels diputats del seu partit rebutgen la prohibició de les corrides’.


Joan Puigcercós (ERC)


El Sr. Puigcercós, després d’haver votat contra les curses de braus en el  Parlament, feia palès el seu suport als correbous molt astutament, votant a favor del reglament que els mantindrà i els legalitzarà a Catalunya.
La republicana Marta Cid, això sí, va defensar sense embuts ‘el dret identitari de la festa i la seva adequació a la modernitat‘.


Artur Mas (CIU)


Artur Mas també es va comprometre públicament en favor del blindatge dels correbous, fent arribar una carta, on en garantia el seu compromís, al president de les penyes taurines de les Terres de l’Ebre, Miquel Ferré, i al ramader Pedro Fumadó.

Duran i Lleida, portaveu de CiU en el Congrés, va justificar el blindatge dels correbous, malgrat que el seu partit votés a favor de prohibir las corrides de toros, al•legant que “el que se intenta evitar és la mort del toro”. “En els correbous el que es farà és intentar regular que el toro pateixi el menys possible“.

Des de PACMA no entenem per quina raó CiU reconeix el patiment dels animals en els correbous i així i tot, en proposi la seva regulació, a no ser que sigui amb finalitats clarament electoralistes

Alicia Sánchez (PP)


Què dir del PP, que porta en el seu programa polític la defensa de la “festa nacional” i que van presentar un recurs d’inconstitucionalitat a la tot just aprovada Llei de Protecció Animal catalana, on es prohibeixen les corrides de toros, com hem explicat des de la web de PACMA.

La seva líder a Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, gran aficionada a les corrides de toros, també  va declarar “No vull que aquesta terra sigui la terra de les sancions, de les imposicions i de la prohibició”, en referència a la recent prohibició de les corrides de toros.

Del PP destaquem les declaracions dels seu diputat Juan Bertomeu, qui en el súmmum dels despropòsits, en desviava l’atenció en el Parlament, acusant els qui ens preocupem dels animals “¿Vostès em volen dir que els seus sentiments es commouen per la mort d’un toro cada tres dies i no passa res per treure-li la vida a 57 criatures cada dia?

Albert Rivera (Ciutadans)


Per a Albert Rivera, líder de Ciutadans, el debat sobre els ‘correbous’ en el Parlament va merèixer l’estirabot de “A la mierda“, fent palès el seu desinterès per aquest debat i per qualsevol altre sobre els animals per considerar-lo totalment secundari davant d’altres problemes més preocupants, segons la seva opinió.

Albert Rivera i Serafin Marin

 

Luis Moreno

Informàtic. Responsable de teconologies de la informació del PACMA. Activista animalista des del 2003. És vegà.

———————————————————————

Politicos y animales

Estos son algunos extractos de las posturas contrarias a la defensa de los derechos de los animales de los políticos que se presentan al Parlament catalán en estos comicios. Juzguen ustedes mismos si muestran una minima sensibilidad al sufrimiento de los animales.

Montilla (PSC)

El Sr. Montilla, presidente de la Generalitat afirmó durante el debate de aprobación de la ILP ‘ser contrario a la prohibición de las corridas de toros en Cataluña y aseguró que es partidario de la “libertad de todas” las actividades que se deriven de las corridas”

Montilla, un gran aficionado a las corridas de toros

Montilla aseguró también que la mayoría de los diputados en su partido rechaza la prohibición de las corridas’.


Joan Puigcercós (ERC)


Por su parte, después de haber votado contra las corridas de toros en el Parlament, el Sr. Puigcercós de ERC, mostraba ladinamente su apoyo a los correbous, votando a favor del reglamento que mantendrá y legalizará los correbous en Cataluña.

La republicana Marta Cid, eso sí, defendió sin ambages ‘el derecho identitario de la fiesta y su adecuación a la modernidad‘.


Artur Mas (CIU)



Artur Mas también se comprometio públicamente en favor del blindaje de los correbous, enviando una carta donde aseguraba su compromiso al presidente de las peñas taurinas de las Tierras del Ebro, Miquel Ferré, y al ganadero Pedro Fumadó.

Duran i Lleida, portavoz de CiU en el Congreso, justificó el blindaje de los correbous, a pesar de que su partido votase a favor de prohibir las corridas de toros, alegando que “lo que se intenta evitar es la muerte del toro”. “En los correbous lo que se va a hacer es intentar regular que el toro sufra los menos posible“, desde PACMA no entendemos cómo CiU reconoce el sufrimiento de los animales en los correbous, y aún así dé su apoyo a su regulación, si no es con fines electoralistas, que no éticos desde luego.


Alicia Sanchez (PP)

Qué decir del PP, quienes apoyan en su programa político la defensa de la “fiesta nacional” y presentaron un recurso de inconstitucionalidad a la recién aprobada Ley de Protección Animal catalana, donde se prohíben las corridas de toros, tal como explicábamos desde la web de PACMA.

Su líder en Cataluña, Alicia Sánchez Camacho, gran aficionada a las corridas de toros, también declaró “No quiero que esta tierra sea la tierra de las sanciones, de las imposiciones y de la prohibición, en referencia a la reciente prohibición de las corridas de toros.

Del PP destacamos las declaraciones de su Diputado Juan Bertomeu, quien en el colmo del despropósito, desviaba la atención en el Parlament, acusando a quienes nos preocupamos de los animales “¿Ustedes me quieren decir que sus sentimientos están en la muerte de un toro cada tres días, y no pasa nada por quitarle la vida a 57 criaturas cada día?”


Albert Rivera (Ciutadans)

Para Albert Rivera, líder de Ciutadans, el debate sobre los ‘correbous’ en el Parlament merece la expresión deA la mierda“, dejando claro que no le interesaba este debate ni ninguno sobre los animales por considerarlo totalmente secundario ante otros problemas más acuciantes en su opinión.

Albert Rivera y Serafin Marin

Luis Moreno

Informático. Responsable de tecnologías de la información del PACMA. Activista animalista desde el 2003. Es vegano.

Sóc votant d’esquerres: la força que lluita per la llibertat, la justícia social, per eliminar tot tipus de discriminació a les persones, i defensa als qui pateixen per la seva especial vulnerabilitat: treballadors, nens, dones i ancians. Ara bé, els partits i forces progressistes han d’incloure en aquesta llista als animals, ja que són fins i tot  més aixafats i maltractats que els altres sectors socials.

Afortunadament, a Catalunya existeixen -encara-  institucions, sindicats i associacions que es dediquen a atendre a les persones indefenses i fan que siguin “visibles”, que tinguin veu i vot. Aquí, ningú passa gana. Fins i tot els més exclosos de la societat  poden trobar menjar. Malgrat això, la nostra civilitzada societat multa a els qui alimenten als animals del carrer, i tanca amb pany i forrellat les seves borses d’escombraries, i no dóna als animals del carrer una altra possibilitat de sobreviure!. Un progrés buit i individualista que ens ha arrabassat fins i tot la compassió amb els nostres germans. La possible brutícia que pot originar una safata de pinso per als gats, col•locada sota un cotxe, provoca la ira de la gent “correcta”, la mateixa que després és capaç de penjar el seu civisme a l’armari per gaudir de la barbàrie col•lectiva en un espectacle popular on es cala foc a un animal.

Amb la mateixa empatia que faig meu el dolor d’homes i dones que són torturats en presons com Abu Garaibe o a Guantánamo, m’estremeix la desolació dels toros martiritzats en mans d’uns individus que posen de manifest la decadència moral dels qui els aplaudeixen.

Sens dubte, els perversos i subtils mecanismes de maltractament -en el seu ampli sentit- als animals i als éssers humans, exigeix la unitat entre els seus defensors.

Avui, res justifica la nostra passivitat davant tanta desraó. Hem d’organitzar-nos, utilitzar tots els mitjans que la societat moderna ens ofereix –des dels mitjans de comunicació fins a les institucions públiques- , i denunciar la crueltat contra els animals, desmuntar els negocis que s’han muntat a la seva costa, així com conscienciar als ciutadans que per ocultar la seva indiferència, ens solen tirar d’orella, recordant-nos que en comptes dels gossos, gats i porcs hem de pensar en la gana dels nens a Àfrica. ”Casualment” sempre són els mateixos que mai ajuden a ningú!. Com si fossin els animals els que tiren tones de menjar al mar per no baixar el seu preu, o són ells els responsables de la tragèdia dels iraquians o dels refugiats a Darfur i no els militaristes o els cercadors de petroli, diamants i de coltán.

Uns altres, estableixen una jerarquia basada en la superioritat, en la intel•ligència, com a criteri per tenir el dret al benestar. Es tracta de la versió més estúpida del especisme: els humans primer i els “maldestres” animals, al final. Tenen menys dret d’accedir a un habitatge els que no poden resoldre una equació matemàtica?….Fa mig segle, un tal Hitler pensava alguna cosa semblat.

Construïm un món on reconèixer la dignitat dels éssers vius no depengui del seu nivell de talent, del color de la seva pell, de si és mascle o femella, de la quantitat de pèl que cobreix el seu cos o del nombre d’extremitats que tingui.

Va dir Zaratustra que “la decadència ètica de l’ésser humà va començar quan va esclavitzar als seus germans animals”. Alliberem-los per recuperar la nostra ètica perduda!

Nazanín Amirian

Politòloga iraniana. Professora de Ciències Polítiques en la UNED. Editora, traductora i escriptora.

——————————————————–

¿Por qué  apoyo a PACMA?

Soy votante de izquierdas. La fuerza que lucha por la libertad, la justicia social, eliminar todo tipo de discriminación a las personas, y defiende a los que sufren por su especial vulnerabilidad: trabajadores, niños, mujeres y ancianos. Ahora bien, los partidos fuerzas progresistas deben incluir en esta lista a los animales, ya que son aun más pisoteados y maltratados que aquellos sectores sociales.

Afortunadamente, en Cataluña existen –aun-, instituciones, sindicatos y asociaciones que se dedican a atender a las personas indefensas y hacen que sean visibles, tengan voz y voto. Aquí, nadie pasa hambre. Hasta los más excluidos pueden encontrar comida. ¡Sin embargo, nuestra civilizada sociedad multa a quienes alimentan a los animales de la calle, y cierra a cal y canto sus bolsas de basura, ni les da otra posibilidad de sobrevivir!. Un progreso hueco e individualista que nos ha arrebatado hasta la compasión con nuestros hermanos. La posible suciedad que puede originar una bandeja de pienso para los gatos, colocada debajo de un coche, provoca la ira de la gente “correcta”, la misma que luego es capaz de colgar su civismo en el armario para disfrutar de la barbarie colectiva en un espectáculo popular donde se prende fuego a un animal.

Con la misma empatía que hago mío el dolor de hombres y mujeres que son torturados en prisiones como Abu Garaibe o en Guantánamo, me estremece la desolación de los toros martirizados a manos de unos individuos que ponen de manifiesto la decadencia moral de quienes les aplauden.

Sin duda, los perversos y sutiles mecanismos de maltrato -en su amplio sentido-, a los animales y los seres humanos exige la unidad entre sus defensores.

Hoy, nada justifica nuestra pasividad ante tanta sinrazón. Debemos organizarnos, utilizar todos los medios que la sociedad moderna nos ofrece –desde los medios de comunicación hasta las instituciones públicas-, y denunciar la crueldad contra ellos, desmontar los negocios que se han montado a su costa, así como concienciar a ciudadanos que para ocultar su indiferencia, nos suelen tirar de oreja, recordándonos que en vez de los perros, gatos y cerdos debemos pensar en el hambre de los niños en África. ”Casualmente” siempre son los mismos que nunca ayudan a nadie!. Como si fueran los animales los que tiran toneladas de comida al mar para no bajar su precio, o son ellos los responsables de la tragedia de los iraquíes o de los darfurenios y no los militaristas o los buscadores de petróleo, diamantes y de coltán.

Otros, establecen una jerarquía basada en la superioridad en la inteligencia, como criterio para tener el derecho a bienestar. Se trata de la versión más estúpida del especismo: los humanos primero y los “torpes” animales, al final. ¿Tienen menos derecho de acceder a una vivienda los que no pueden resolver una ecuación matemática?….Hace medio siglo, un tal Hitler pensaba algo parecido.

Construyamos un mundo donde  reconocer la dignidad de los seres vivos no dependa de su nivel de talento, del color de su piel, de si es varón o hembra, de la cantidad de pelo que cubre su cuerpo o el número de extremidades que tenga.

Dijo Zaratustra que “la decadencia ética del ser humano empezó cuando esclavizó a sus hermanos animales”. ¡A liberarlos para recuperar nuestra ética perdida!

Nazanín Amirian

Politóloga iraní. Profesora de Ciencias Políticas en la UNED. Editora, traductora y escritora.

———————————————————–

Des del PACMA Partit Animalista volem dirigir-nos a totes les organitzacions de defensa dels animals i associacions que promouen el respecte pels animals per informar-vos que hem presentat la nostre candidatura a les eleccions al Parlament de Catalunya que es celebraran el proper 28 de novembre.

La candidata número un és l’Aïda Gascón Bosch – delegada del PACMA a Catalunya.

Pel que fa al programa polític del PACMA – Partit Animalista, té com a finalitat la defensa dels drets de tots els animals i s’articula sobre la base de tres pilars: la prohibició dels correbous; el sacrifici zero “real” a les gosseres -deixant sense efecte la pròrroga legal (Llei 16/2008, de 23-12-2008), redactada pel Govern Tripartit (PSC-ERC-ICV)- i la promoció del vegetarianisme -com una alternativa ètica i sana al consum de productes d’origen animal-. Programa complet: www.pacma.es/programa

Amb el vostre suport, el PACMA pretén aglutinar l’únic vot útil per dotar de veu als animals. Volem representar a totes les persones que consideren que el tracte als animals ha de canviar i ens fixem com a objectiu poder arribar a aconseguir la fita del Partit animalista holandès. Urna electoral pacma

Comptem amb una societat com la catalana que mostra una sensibilitat especial cap a la resta d’animals i volem transmetre’ls el missatge que el cessament de les curses de braus no és el final, sinó la certesa que es poden aconseguir altres objectius com la prohibició dels correbous o el sacrifici zero “real” a les gosseres.

Unim els nostres esforços i aconseguim apropar a un animalista al Parlament; a un persona que comprengui la nostra causa perquè està dins d’ella i que no ens ofereixi falses promeses per aconseguir els nostres vots.

Estem sols al món controlat pel poder econòmic i polític, un món on els animals són ignorats. No comptem amb el suport de multinacionals, ni de grans empreses, ni bancs o governs; el moviment animalista es nodreix de persones íntegres que volem que la situació dels animals a Catalunya canviï.

Per això, des del PACMA- Partit Animalista us demanem vostre recolzament en aquestes eleccions, difonent la nostra candidatura i el nostre programa electoral. El 28 N: Animals al Parlament!

Francisco García Leal

President del PACMA-Partit Animalista. Enginyer de Telecomunicacions. Activista en de la defensa dels animals des de 2005. És vegà.

———————————————–

PACMA presenta una candidatura que pretende integrar al sentimiento animalista

Desde el PACMA-Partit Animalista queremos dirigirnos a todas las organizaciones en defensa de los animales y asociaciones que promueven el respeto a los animales para  informaros que hemos presentado nuestra candidatura a las elecciones al Parlament de Catalunya que se celebrarán el próximo 28 de noviembre. La candidata número uno es Aïda Gascón Bosch, delegada del PACMA en Cataluña.

Con respecto al programa político del PACMA-Partido Animalista tiene como fin la defensa de los derechos de todos los animales y se articula en base a tres pilares: la prohibición de los correbous; el sacrificio cero “real” en las perreras -dejando sin efecto la prórroga legal (Ley 16/2008, de 23-12-2008), redactada por el Gobierno Tripartito (PSC-ERC-ICV)- y la promoción del vegetarianismo -como una alternativa ética y sana al consumo de productos de origen animal-. Programa completo:  www.pacma.es/programa

Con vuestro apoyo, el PACMA pretende aglutinar el único voto útil para dotar de voz a los animales. Queremos representar a todos las personas que consideran que el trato a los animales debe cambiar y nos fijamos como objetivo poder llegar a conseguir la meta del Partido Animalista Holandés.

Contamos con una sociedad como la catalana que muestra una sensibilidad especial hacia el resto de animales y queremos transmitirles el mensaje de que el cese de las corridas de toros no es el final, sino la certeza de que se pueden conseguir otros objetivos como la prohibición de los correbous o el sacrificio cero “real” en las perreras.

Unamos nuestros esfuerzos y consigamos acercar a un animalista al Parlament, a un persona que comprenda nuestra causa porque está dentro de ella y que no nos ofrezca falsas promesas para conseguir nuestros votos.

Voto por los animales

Estamos solos en un mundo controlado por el poder económico y político, un mundo donde los animales son ignorados. No contamos con el apoyo de multinacionales, ni de grandes empresas, ni bancos o gobiernos, el movimiento animalista se nutre de personas íntegras que queremos que la situación de los animales en Catalunya cambie.

Por eso, desde el PACMA-Partit Animalista os pedimos vuestro apoyo en estas elecciones, difundiendo nuestra candidatura y nuestro programa electoral. ¡El 28 N: Animals al Parlament!

Francisco García Leal

Presidente del PACMA-Partido Animalista. Ingeniero de Telecomunicaciones. Activista en de la defensa de los animales desde 2005. Es vegano.

PACMA s’infiltra en el Toro Jubilo de Medinaceli per documentar aquest cruel espectacle. Treballem per abolir els espectacles cruels amb animals com els Correbous a Catalunya.
El teu vot al PACMA el 28 novembre pot canviar la vida de milers d’animals.

This slideshow requires JavaScript.

PACMA se infiltra en el Toro Jubilo de Medinaceli para documentar este cruel espectáculo. Trabajamos para abolir los espectaculos crueles con animales como los Correbous en Cataluña.
Tu voto al PACMA el 28 Noviembre puede cambiar la vida de miles de animales.

Vídeo electoral del PACMA Partit Animalista per a les eleccions al parlament català del proper 28 de novembre.

VOTA PACMA! Vota per una Catalunya respectuosa amb els animals

Vídeo electoral del PACMA Partido Animalista para las elecciones al parlamento catalán del próximo 28 de noviembre.

¡VOTA PACMA! Vota por una Cataluña respetuosa con los animales


RTVE es fa ressò de les denúncies de sacrificis a les gosseres de Catalunya. PACMA centra tots els seus esforços en acabar amb aquests sacrificis d’animals.

Malgrat que el Parlament català es va comprometre a eradicar per llei el sacrifici en les gosseres catalanes a partir de l’1 de gener del 2007, el 23 de desembre del 2008 (llei 16/2008) el Govern Tripartit (PSC + ERC + ICV) va deixar en suspens aquesta derogació, ignorant el que pensa i sent la majoria de la societat catalana.

Com a conseqüència d’aquesta decisió, cada any se segueixen sacrificant milers de gossos i gats a esquenes de la gent que pensa que a les gosseres catalanes ja no es maten animals.

El teu vot pot salvar la vida de milers d’animals !

—————————————————

RTVE se hace eco de las denuncias de sacrificios en las perreras de Cataluña.

PACMA centra todos sus esfuerzos en acabar con estos sacrificios de animales.

A pesar de que el Parlament Catalán prohibió por ley el sacrificio en las perreras catalanas a partir del 1 de enero de 2007, el 23 de Diciembre de 2008 (ley 16/2008) el Gobierno Tripartito (PSC + ERC + ICV) dejó en suspenso la derogación, ignorando de este modo el sentir de la mayoría de la sociedad.

Consecuencia de ello, miles de perros y gatos siguen sacrificándose cada año a espaldas de la gente que piensa que en las perreras Catalanas ya no se matan animales.

Tu voto puede salvar la vida de miles de animales.

El PACMA es congratula perquè la pressió exercida davant l’oficina del  Defensor del Poble s’hagi materialitzat en la renúncia del recurs d’inconstitucionalitat a la tot just modificada Llei de Protecció Animal que elimina les curses de braus a Catalunya.

De bell antuvi, la Defensora del Poble, María Luisa Cava de Llano tenia pensat presentar el recurs a petició de la Mesa del Toro, abans del 6 de Novembre, data en què s’exhaureix el termini legal per a aquest recurs.

Ara tan sols es manté el recurs presentat davant l’Alt Tribunal pel Partit Popular, avalat per 50 senadors conservadors que sí han cregut trobar motius d’inconstitucionalitat en la prohibició de la tortura dels toros en les corrides.

Contràriament, la Defensora del Poble no troba motiu per presentar recurs d’inconstitucionalitat.

La Constitució Espanyola, article 53.1., estableix que tan sols són drets fonamentals exigibles davant els Tribunals aquells que es troben en els articles 14 al 29, més l’objecció de consciència,  per la qual cosa no s’inclou el “dret d’anar als toros” com un dret fonamental.

—————————————————————————-

La Defensora del Pueblo renuncia a defender el Recurso de Inconstitucionalidad

El PACMA se felicita de que la presión ejercida ante la oficina del Defensor del Pueblo se haya materializado en la renuncia del recurso de inconstitucionalidad, a la a la recién modificada Ley de Protección Animal que elimina las corridas de toros en Catalunya.

En un principio, la Defensora del Pueblo, María Luisa Cava de Llano tenía proyectado presentar el recurso a instancias de la Mesa del Toro, antes del 6 de Noviembre, fecha en que expira el plazo legal para este recurso.

Ahora solo queda en liza el recurso presentado ante el Alto Tribunal por el Partido Popular, avalado por 50 senadores conservadores quienes sí han creído encontrar motivos de inconstitucionalidad en la prohibición de la tortura de los toros en las corridas.

Por el contrario, la Defensora del Pueblo, no encuentra motivo para presentar recurso de inconstitucionalidad.

La Constitución Española, artículo 53.1., establece que solo son derechos fundamentales exigibles ante los Tribunales los que están en sede de los artículos 14 al 29, más la objeción de conciencia,  por lo que no se incluye el ‘derecho a ir a los toros’ como derecho fundamental.

Des de 1977 l’1 d’octubre se celebra el Dia Mundial de Vegetarianisme i des de 1994, l’1 de novembre, el Dia Mundial de Veganisme, dues dates que posen en relleu i mostren a la societat una forma d’alimentar-se ètica, sana, solidària i sostenible mediambientalment. 

El PACMA-Partit  Animalista recolza aquesta manera de vida que exclou totes les formes d’explotació i crueltat cap a la resta d’animals. La promoció del vegetarianisme serà un dels tres pilars bàsics -al costat de la fi dels correbous i el sacrifici “real” en les gosseres- del programa electoral a les properes eleccions al Parlament Català del 28 de novembre.

Les granges suposen l’extermini sistemàtic de milions d’animals criats en captivitat que passen els seus dies amuntegats, sofrint maltractaments i tortures fins que arriba el moment de la seva mort en els escorxadors. Una dieta lliure de productes d’origen animal no sustenta aquestes pràctiques ni el sofriment de cap animal.

Constitueix una manera d’alimentació nutricionalment completa en qualsevol estadi de la vida, com així ho han posat de manifest organismes tan prestigiosos com l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura l’Alimentació (FAO) o l’Associació Americana de Dietètica (*ADA). A més, prevé malalties cardíaques, respiratòries, la diabetis de tipus II i la major plaga del segle XXI: l’obesitat.

La FAO adverteix que el consum de carn i làctics està posant seriosament en perill el planeta Terra i als seus habitants, ja que minva les reserves de combustibles, augmenta la fam als països subdesenvolupats i tenen un nefast impacte en el canvi climàtic. Això es deriva de l’alt cost energètic -aigua- i alimentós -cereals- que suposa l’obtenció de carns i làctics i l’enorme contaminació que produeixen els gasos expulsats a l’atmosfera pels remugants.

El PACMA-Partit Animalista inclou al seu programa per a les eleccions catalanes la promoció d’un dia sense carn i l’opció vegetariana en els menús de col•legis i administracions depenents de la Generalitat. Així mateix, ha sol•licitat formalment una reunió a la Ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat per tractar alguns punts bàsics que no recull el projecte de Llei de Seguretat Alimentària i Nutrició. Esperem obtenir una resposta positiva a aquesta petició i que se’ns doni la possibilitat d’expressar el sentir d’un nombre important de persones.

Mes informació:

Elisa Blanco Barba

Responsable de relacions amb els afiliats del PACMA-Partit Animalista. És llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments i en Periodisme i és vegana.

——————————————————————–

 

El vegetarianismo: la única alternativa ética para todos los animales

Desde 1977 el 1 de octubre se celebra el Día Mundial de Vegetarianismo y desde 1994, el 1 de noviembre, el Día Mundial de Veganismo, dos fechas que ponen de relieve y muestran a la sociedad una forma de alimentarse ética, sana, solidaria y sostenible medioambientalmente.

El PACMA-Partido Animalista apoya este modo de vida que excluye todas las formas de explotación y crueldad hacia el resto de animales. La promoción del vegetarianismo será uno de los tres pilares básicos -junto al fin de los correbous y el sacrificio “real” en las perreras- del programa electoral a las próximas elecciones al Parlamento Catalán del 28 de noviembre.

Las granjas suponen el exterminio sistemático de millones de animales criados en cautividad que pasan sus días hacinados, sufriendo maltratos y torturas hasta que llega el momento de su muerte en los mataderos. Una dieta libre de productos de origen animal no sustenta estas prácticas ni el sufrimiento de ningún animal.

Constituye una manera de alimentación nutricionalmente completa en cualquier estadio de la vida, como así lo han puesto de manifiesto organismos tan reputados como la Organización de las Naciones Unidas para la Agricultura la Alimentación (FAO) o la Asociación Americana de Dietética (ADA). Además, previene enfermedades cardíacas, respiratorias, la diabetes de tipo II y la mayor plaga del siglo XXI: la obesidad.

La FAO advierte que el consumo de carne y lácteos está poniendo seriamente en peligro el planeta Tierra y a sus habitantes, puesto que merma las reservas de combustibles, aumenta la hambruna en los países subdesarrollados y tienen un nefasto impacto en el cambio climático. Esto se deriva del alto coste energético -agua- y alimenticio -cereales- que supone la obtención de carnes y lácteos y la enorme contaminación que producen los gases expulsados a la atmósfera por los rumiantes.

El PACMA-Partido Animalista incluye en su programa para las elecciones catalanas la promoción de un día sin carne y la opción vegetariana en los menús de colegios y administraciones dependientes de la Generalitat. Asimismo, ha solicitado formalmente una reunión a la Ministra de Sanidad, Política Social e Igualdad para tratar algunos puntos básicos que no recoge el proyecto de Ley de Seguridad Alimentaria y Nutrición. Esperamos obtener una respuesta positiva a esta petición y que se nos dé la posibilidad de expresar el sentir de un número importante de personas.

Más información:

Elisa Blanco Barba

Responsable de relaciones con los afiliados del PACMA-Partido Animalista. Es licenciada en Ciencia y Tecnología de los Alimentos y en Periodismo y es vegana.

Entradas antiguas »