25 novembre 2010

DIARI DE CAMPANYA

El Barça ha guanyat, 0-3, fent un partit fluix, sense ritme. Em dóna la sensació que pensaven més en el partit de dilluns que en el d’avui. Guanyar dilluns és mitja lliga. Els grecs, molt dolents.



Aquest matí hem estat a Arbúcies per visitar el Centre de l’Associació Montseny-Guilleries. Treballen per a la integració de persones amb alguna discapacitat, residents a la Selva Interior. Tenen un centre especial de treball, un taller ocupacional i un pis residencial. La direcció ens ha atès molt amablement i ens han explicat la feina que porten a terme. Centre especial de treball on fan tasques de neteja i jardineria per al municipi i per a empreses. També treballen en la restauració de mobles i ferros i construeixen utensilis de metall. En el taller ara feien l’encàrrec anual de la Fira d’Espinavell, que consta d’un penjoll de paper i roba en forma de bola de Nadal.

Els i les professionals fan una feina excel·lent per millorar la qualitat de vida i la integració de les persones que van al centre. Hem trobat als residents descansant i comentant les notícies del dia. Fins i tot una persona m’ha reconegut perquè m’havia vist en el diari. És emocionant veure com persones amb discapacitat se’ls pot treure molt de potencial. Educats, formats i mimats per professionals els permet fer una vida independent.



Han reconegut que havia canviat molt la relació amb el Govern i ara es sentien més ajudats i amb inversions que els permetien fer bé la feina. Res a veure amb l’etapa convergent. Ja els he dit que si la cosa no canvia i guanya CiU ho passaran molt malament, ells i les persones que van al centre.



Més tard hem anat a Breda per salvar els “forns moruns”, datats al segle XVI, que encara resten dempeus i que podrien aguantar una cuita de terrissa. En Francesc Mas està lliurant una batalla desigual contra la insensibilitat i la incultura de l’ajuntament de Breda (de CiU, és clar). L’alcalde convergent no vol protegir els forns i prefereix que els propietaris especuladors els vagin destruint. De 30 forns censats, només en queden 7 i no saben en quina situació estan.



Com és possible que l’ajuntament convergent no vulgui protegir el passat cultural del seu poble? Breda es coneix per la seva terrissa i és imprescindible protegir i museïtzar el procés de cuita de la terrissa, en uns forns especials i únics.



Val la pena mobilitzar-se per salvar els forns de Breda de la cobdícia i l’estupidesa dels que reneguen del seu passat.



A la tarda, debat a Catalunya Ràdio.



Al vespre acte electoral per parlar de les polítiques d’igualtat. Ho fem aprofitant que demà és el dia contra la violència masclista. Hem passat un vídeo molt interessant que es titula “Las migrantes” d’en Samuel Sebastian, que estava present en l’acte i n’ha fet la presentació. Aquest treball va tenir el premi al millor documental del 2009 atorgat per la Generalitat del País Valencià.



Cal aixecar la veu contra l’assassinat d’11 dones a Catalunya a mans dels seus companys i fer tot el possible per evitar aquesta xacra que encara perviu en ple segle XXI.




0 comentaris:

Publica un comentari