Dijous, 25 de novembre de 2010 | 19:15
Vostè es troba a: Inici > Economia >

El Govern projecta un centre formatiu per guanyar competitivitat al sector de l'automòbil

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Se situarà a Martorell, i es formaran 18.000 persones a l'any
El Govern projecta un centre formatiu per guanyar competitivitat al sector de l'automòbil
22/11/2010 18:56
9serna-martorell
La Generalitat engegarà en 2012 el Centre d'Excel·lència per a la Formació en Automoció de Martorell que impartirà cursos per unes 18.000 persones a l'any. El centre està destinat a alumnes de formació professional, persones en atur i ocupades i se situarà al costat de la factoria de Seat.
La consellera de Treball, Mar Serna, ha visitat els terrenys on se situarà el centre al costat de l'alcalde de Martorell, Salvador Esteve, i a representants dels sindicats UGT i CCOO, de les empreses Seat, Nissan i Ficosa i de la Unió Patronal Metal·lúrgica, que col·laboren en el projecte.

En uns terrenys de 17.595 metres quadrats de superfície cedits per l'Ajuntament de Martorell, es construirà el centre de formació que comptarà amb aules, laboratoris i tallers.

Segons la Generalitat, l'oferta formativa s'ajustarà a les necessitats del sector i inclourà especialitats com l'electromecànica de vehicles, carrosseria, manteniment d'equips industrials, disseny per ordinador, pneumàtics, i altres matèries no tan específicament relacionades amb l'automoció com la qualitat, la logística o les llengües estrangeres.

En el nou centre compartiran espai alumnes que estiguin realitzant formació professional inicial, treballadors en actiu que busquin millorar coneixements i persones en atur.

La consellera de Treball ha destacat que la formació és clau en el sector de l'automoció "que representa un 7,5% del PIB català i que dóna treball a 50.000 persones de forma directa i a 100.000 de forma indirecta". El centre també serà "clau", segons Serna, per a la formació "en nous reptes com el cotxe i la moto elèctriques".

La Generalitat ha publicat la licitació de les obres de construcció del Centre d'Excel·lència per a la Formació de Professionals d'Automoció de Martorell amb un termini d'execució de 18 mesos. El pressupost és de 16 milions d'euros aportats per la Generalitat (10 milions) i el Govern central (6 milions).
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1