dimecres 1 de desembre de 2010

Toni Strubell acusa el conseller Nadal de condonar la multa a Endesa per la nevada de març

Font: www.solidariatatcatalana.cat

30/11/2010 17:50

El diputat electe de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a Girona demana a la Generalitat de Catalunya que deixi de jugar amb els diners dels catalans i enriquir gratuïtament empreses espanyoles que presten un servei pèssim a les comarques gironines.
El diputat electe de SI per Girona, Toni Strubell, ha denunciat avui que el conseller en funcions Joaquim Nadal hagi concedit una subvenció a l'empresa espanyola de capital majoritari italià, Endesa, del mateix import que la multa imposada per la Generalitat arran dels efectes provocats a les comarques gironines per la nevada del passat mes de març.
Segons Strubell “el Govern ha aprovat concedir a Endesa Distribución Eléctrica una subvenció de 6 milions d'euros per al finançament de les obres corresponents als plans de millora de la qualitat del subministrament elèctric i de control de la tensió” mentre que aquesta mateixa empresa “afronta una multa de 6 milions d'euros per la gestió que l'empresa va fer de la informació i la comunicació per l'apagada, que va patir sobretot la demarcació de Girona, com a conseqüència de la nevada del 8 de març”.
Strubell recorda que el procés sancionador iniciat a l'agost pel Departament d'Economia i Finances de la Generalitat contra Endesa “descartava però que l'apagada es produís per falta de manteniment en el sistema” i què, per tant, acordar una subvenció “per a plans de millora de la qualitat del subministrament elèctric” significa que o bé el govern va mentir a l'agost o menteix ara.
Per tot això, Strubell demana a la Generalitat de Catalunya que retiri aquesta subvenció immediatament i que deixi de jugar amb els diners dels catalans i enriquir gratuïtament empreses espanyoles que presten un servei pèssim a les comarques gironines. Així mateix, demana al president en funcions, José Montilla, que cessi amb caràcter d'urgència el conseller Nadal per aquesta presa de pèl als contribuents.

dimarts 30 de novembre de 2010

«Ja hem posat un peu a la porta, el pròxim objectiu és ser majoritaris»

Entrevista a Toni Strubell (SI)

Font: www.diaridegirona.cat

ALBERT SOLER Ha sigut el primer sorprès per la seva elecció?

No, perquè tothom ha coincidit a dir que la campanya que hem realitzat ha sigut extraordinària. No era fàcil, però hem aprofitat al màxim el mínim espai que teníem als mitjans.

Què es pot fer amb quatre diputats al Parlament?

Això suposa posar un peu a la porta, a l'estil del que va fer als anys 70 el partit Quebequoise al Canadà. Va començar amb poca representació i va acabar essent un partit majoritari. A això aspirem també nosaltres.

Es posen alguna prioritat?

Una de ben clara: anar obrint espais per arribar a proclamar la independència de Catalunya al Parlament. Es tracta d'anar sensibilitzant la resta de forces nacionalistes, que són majoria en el Parlament.

El resultat obtingut a Girona augura un bon futur de Solidaritat aquí?

A Girona tenim molt bones perspectives de futur, perquè ens consta que hem aixecat entusiasme en sector transversals: des de gent històrica de CDC fins a ecologistes i gent d'esquerres. De fet, aquesta és la fòrmula que ha tingut èxit en altres països d'Europa que ara són lliures.

Reagrupament es va equivocar i vostès la van encertar?


No m'agrada parlar d'equivocions. Hi ha la necessitat de retrobar-nos tots els germans independentistes i deixar-nos de diferències. Jo almenys tinc la voluntat de respondre a tothom que tingui aquesta mateixa idea.

Esperava aquests resultats?


Mai no se sap. Era una aposta i punt. A mi, l'únic interès que em mou és el país i la seva gent, i no pas tenir un càrrec.

Com valora el tracte general que han rebut dels mitjans?

Solidaritat ha sigut la bèstia que tots els sectors han volgut atacar. Això m'enorgulleix, perquè significa que fem por a l'stablishment.

Creu que han sigut atacs massa durs?

Ha sigut duríssims, molt més que a cap altre partit. pero cap esforç per desprestigiar-nos ha tingut èxit.

“Volem ser la veu de tot l'independentisme”

“Era una oportunitat històrica i en gran mesura l'hem aprofitat”

“El tripartit ho havia fet tan malament que CiU ha guanyat sense fer cap proposta política clara”

“Durem una nova manera de fer política. Crearem l'oficina del diputat solidari als barris”

“Amb el nostre projecte, l'independentisme millora en qualitat”

Joan Laporta ahir a la tarda abans de l'entrevista amb aquest diari al seu despatx professional Foto: ANDREU PUIG.
Joan Laporta (Barcelona, 1962) va celebrar l'entrada de Solidaritat al Parlament a la planta 15 de l'Hotel Zero. El seu mòbil ha rebut més de 200 missatges de felicitació, “alguns de personatges rellevants del món del futbol”. Però el futbol és el passat per a Laporta. “Ara arriba l'hora de la veritat. Hem de treballar de valent”, afirma.
Com està paint els quatre diputats? N'esperaven més?
La sensació és molt bona. Tenint en compte les circumstàncies adverses que hi ha quan ets extraparlamentari, quatre diputats és un gran èxit. Estem molt contents. Però sóc ambiciós i aspirem a més.
Va arribar a témer no entrar?
Des del matí, teníem dades de TV3, i estàvem estabilitzats en els quatre diputats. Així que creia que en podíem treure algun més, sobretot perquè el vot jove s'activa més a la tarda. Després, amb tres diputats segurs, el quart em va alegrar molt per l'Uriel [Bertran], se'l mereixia. L'admiro per l'experiència política i personalment l'aprecio.
La lectura crítica és que si haguessin anat units amb Reagrupament, haurien arribat a sis o set diputats.
Hem de fer una reflexió sobre aquesta qüestió. El cert, però, és que l'estratègia de la nostra coalició s'ha demostrat que era el camí adequat i ha rebut l'acceptació majoritària dels independentistes. És una llàstima, però a Rcat no els ha funcionat.
S'ha de pensar que vostès poden recollir aquest electorat.
Estem oberts a tots els independentistes. Era una oportunitat històrica i en gran mesura l'hem aprofitat. Volem ser la veu de tot l'independentisme.
Quina anàlisi fa de la clara victòria de Convergència?
El tripartit ho havia fet tan malament que CiU ha guanyat sense fer cap proposta política clara. S'ha erigit en l'antitripartit. La voluntat era que no es repetís el tripartit. Però no hi ha hagut contingut polític, sinó una reacció política. Ara caldrà veure quina via agafa CiU, si l'autonomista o la independentista. Si continua la farsa política a què estem sotmesos voluntàriament o la via per tenir poder polític per ser un estat d'Europa.
En aquest sentit, un dels moments clau de la legislatura pot ser quan CiU demani el concert.
Se li veuran les vergonyes un cop més. El concert no està dins la Constitució ni Madrid voldrà, i no es podrà. Potser pactaran un nou model que no serà el concert i que li posaran un altre nom, i diran que és el millor finançament de la història del país. Però l'asfíxia econòmica continuarà. Podríem fer un llibre del que passarà. CiU ha de tenir la decisió i el coratge per canviar a la via independentista, que és l'única via per sortir de la crisi i d'altres qüestions que afecten la dignitat nacional.
Globalment, com valora el paper de l'independentisme?
L'independentisme millora en qualitat. És el primer cop que entra una proposta independentista per fer la independència immediatament. No caurem en el mentrestant, ni retroalimentarem l'autonomisme. SI fa una proposta de fer polítiques només dirigides a fer de Catalunya un estat de la UE. Tindríem competències per decidir tot el que el país necessita en infraestructures, model laboral, energètic, impostos, pensions...
Amb 4 diputats, en què es concretarà això al Parlament?
Denunciarem les polítiques de mocions i resolucions, i exigirem projectes de llei. Amb quatre diputats sabem que no podem fer proposicions de llei, però ens queda la via de l'esmena i la disposició addicional amb el contingut de la llei que vulguem tirar endavant.
En què innovaran?
Estem dissenyant una nova manera de fer política: propers als ciutadans, didàctics, directes i posant de relleu els avantatges que Catalunya sigui un estat d'Europa. A part de les plataformes comarcals, crearem també l'oficina del diputat solidari als barris. S'encarregaran de conèixer i corregir les necessitats, els neguits del barri, a part de traslladar el nostre ideari.
Hi ha el perill a SI d'una crisi de creixement, com va qualificar el que va passar al Barça?
El congrés nacional que convocarem haurà de decidir els canvis. Estem avaluant la possibilitat que la coalició esdevingui un sol partit. Hem fet un salt qualitatiu i en l'aspecte organitzatiu el congrés també decidirà com funcionarem, que ha de ser amb màxima eficàcia.
A qui anava dirigit el “que n'aprenguin!” polític?
A qui se senti per al·ludit.

Solidaritat es presentarà a les municipals

La coalició celebrarà un congrés després de Nadal per ratificar-ho

SI deixa enrere Esquerra i el PSC a Osona

Resultats de Solidaritat Foto: Gràfics.
Solidaritat Catalana per la Independència té la voluntat de presentar-se a les eleccions municipals del maig. La coalició liderada per Joan Laporta està estudiant tots els detalls per fer el pas també al món dels ajuntaments, una manera més d'implantar-se al territori i anar propagant el seu projecte independentista. Cada plataforma comarcal de la formació seria la que decidiria en quines poblacions es presentarien.
La determinació es prendrà definitivament en el congrés nacional que Solidaritat Catalana celebrarà després de Nadal a tot estirar. En aquest congrés també es podria decidir si l'actual coalició formada per cinc partits –Democràcia Catalana, el PSAN, Catalunya Nació Independència, Partit Republicà Català i Els Verds-Alternativa Verda– es converteix en un sol partit. Igualment, en l'àmbit d'organització, SI podria fer canvis per adaptar-se al fet d'haver entrat al Parlament.
I és que l'entrada de Solidaritat al Parlament amb quatre escons ha generat una gran satisfacció a la direcció de la coalició, a candidats i a tot l'equip de col·laboradors i voluntaris. A l'hora de fer l'anàlisi dels resultats, Solidaritat entén que ha obtingut vots de manera força regular, tot i que a Tarragona i Lleida no aconseguís cap escó. En el cas tarragoní, SI i el seu candidat Hèctor López Bofill es van quedar a uns 2.000 vots de sumar el primer diputat.
“Em sap molt de greu per a l'Hèctor. Ha fet una gran feina a Tarragona. També val per Lleida [amb el candidat Francesc Xavier Segura]. S'ho mereixen per l'esforç fet i per la gent que han mobilitzat”, va valorar ahir Laporta.
En el cas de la circumscripció de Lleida, la coalició s'hi va quedar més lluny. Era la plaça més difícil i els pronòstics es van complir. Tot i que és política-ficció, tant a Lleida com a Tarragona si Solidaritat i Reagrupament s'haguessin presentat junts, haurien tret representació. I, en el cas de Girona, haurien vorejat gairebé els mateixos vots que ERC.
De fet, en xifres totals, només Solidaritat Catalana arriba quasi a la meitat de vots d'ERC (218.000 a 102.000). Especialment destacat són els resultats a la Catalunya central i en particular a Osona. Allà, SI supera ERC i el PSC, i es converteix en la segona força, al darrere de CiU. Més de 7.000 vots per 6.000 llargs per a ERC i el PSC. És en aquest terreny on la coalició de Laporta va aconseguir consolidar els tres diputats per Barcelona.
Comarques de Girona
Les altres comarques on SI va fer forat van ser l'Alt Empordà (al davant d'ICV), el Pla de l'Estany, el Ripollès i la Garrotxa (al davant del PP i ICV). “Per ser la primera vegada estem satisfets, però és millorable”, van indicar fonts del partit, que admetien que l'estavellada de Reagrupament els podria aportar directament una bona quantitat de vots. De moment, Laporta ja podria omplir el Camp Nou. Una representació que dirà no a la investidura d'Artur Mas perquè aquest no es compromet a declarar la independència.
Darrera actualització ( Dimarts, 30 de novembre del 2010 02:00 )
Publicat a

“Hem estat segona força en molts municipis”

SI està molt satisfeta del resultat a Girona

Per la formació política, els desocupats gironins seran una prioritat, i també el paisatge

Strubell serà diputat de Solidaritat al Parlament per Girona. Foto: J.SABATER.
No descartem col·laborar amb altres grups independentistes amb vista a les municipals.
Com valora el resultat que ha obtingut a Girona?
Per a les noves formacions és molt complicat obtenir representació, per tant valoro molt positivament l'entrada de SI per Girona. Som la garantia que la veu de l'independentisme serà present al Parlament.
Què serà el primer que defensarà com a diputat gironí?
La primera proposta serà la declaració unilateral de la independència tenint en compte que hi ha una majoria absoluta de nacionalistes. Pressionarem CiU perquè no continuï en l'autonomisme a què ens té acostumats. Però estarem pendents de la situació econòmica de Girona i la prioritat seran els 52.000 desocupats, la promoció de les empreses i incentivar la creació de llocs de treball. Vigilarem l'especulació i la destrucció del paisatge.
Què creu que ha diferenciat el seu resultat del de Reagrupament?
Crec que és molt important tenir una bona candidatura per Barcelona. Som enemics del centralisme barceloní però som una nació i el fet de tenir una candidatura potent a la part central del país és important.
Parla d'un líder fort a Barcelona?
Sí. Amb les dificultats de l'independentisme, de vegades no n'hi ha prou amb la idea i necessites recórrer a persones públiques que prenen el compromís de lluitar políticament pel país. Laporta va fer un pas endavant i se li havia de fer costat en un moment decisiu com aquest.
Faran algun pas per tornar a unir les forces independentistes?
Estem oberts a tot. Estem molt il·lusionats perquè en un futur a mitjà termini se superi la falta d'unitat i per això cal un acte de generositat per part de tothom.
Si haguessin sumat esforços, el resultat hauria estat encara millor?
No he fet el càlcul però, evidentment, cal una anàlisi profunda. Estem contents perquè hem estat la segona força en molts municipis.
Es presentaran a les municipals?
Sí, els municipis són la institució més important després del Parlament. Farem candidatures en què es pugui fer una bona llista. On hi hagi prou base i amb garanties. Tant es poden fer en ciutats petites, mitjanes com grans, i no descartem col·laborar amb altres grups independentistes.

dissabte 27 de novembre de 2010

Una experiència única - formar part del projecte Laporta-Solidaritat Catalana (SI)

Font: www.strubell.cat

He viscut l'experìencia única i enriquidora de ser candidat a la candidatura de Joan Laporta per Girona, la Solidaritat Catalana per la Independència (SI). Em vaig presentar a unes primàries i, caram!, resulta que les vaig guanyar. Ho he fet en un moment clau per fer un pas endavant per Catalunya, tot i que mai no seré d'aquells que barregen país i partit. Ni dels que busca CAP POLTRONA. Solidaritat Catalana per la Independència és l'eina necessària per apropar la flama encesa a la torxa xopa de benzina que cal encendre per assegurar el futur d'aquest país. Cal fer que s'encengui, d'una vegada per sempre, la rebel.lia a casa nostra contra tanta humiliació, tanta espoliació i tanta reclinatòria davant els qui ens fan tot aquest mal.

Formar part d'una llista amb gent com Santi Niell, Teresa Massegosa, Txell Soterras, Lluís Musella, Núria Cadenes, el Josepmiquel Servià i l'Antoni Trias i Trueta (el pare de qui -Ramon Trias Fargas- va ser el qui va dir que "els catalans seran independentistes el dia que no els deixin més remei") ha estat un honor. Entre tots i totes, hem convingut que aquell dia ha arribat.

Haver tingut l'ajut i el suport continu de persones com el Santi, l'Andreu, el Rubén, en Dani, la Mercè, la Núria, la Txell, en Lluís, la Teresa, en Joan, l'altre Joan, en Tomàs, en Josep, la Tere, i tants més de cada comarca: el Gironès, la Selva marítima i la interior, la Garrotxa, el Ripollès, l'Alt Empordà i el Baix i la Cerdanya. Un gran equip!

Haver comptat amb l'aprenentatge i el guiatge de gent com l'Antoni, en Lluís, l'altre Antoni, els ramaders del Ripollès, els pescadors de Rosés, els experts en el tema de l'aigua, les infrastructures, els economistes i els advocats, tot això ha estat un privilegi.

Gràcies a tots i totes. I visca la Terra! 

Toni Strubell Trueta

RECULL DE PREMSA

Us deixo els enllaços sobre Acte Final de Campanya a Barcelona:

Laporta reclama que 'deixin de jugar amb els nostres diners i amb el futur dels nostres fills'

Laporta apel·la al vot útil per un “somni possible”

Strubell diu que SI és l'única força “no casada amb ningú”

Laporta: 'No practicarem el mentrestant, si un partit independentista surt elegit no és per fer autonomisme'

Laporta apel·la a «fer realitat el somni de la llibertat»



divendres 26 de novembre de 2010

VOTA INDEPENDÈNCIA, ARA TOCA, DUBTES, DONCS TENS 24 HORES PER REFLEXIONAR.

D’aquí a dues hores,  adéu campanya de les eleccions catalanes 2010. Només queda un dia per reflexionar, per sort el podré aprofitar per altres activitats, ja he reflexionat i  he triat. Vull la independència, vull un estat propi i no val la pena esperar més.

Unes 600.000 persones han votat a les consultes per la independència i  1.500.000 de grans i petits és van manifestar el 10 de juliol per la independència i ara toca dir-ho a les urnes, que és el que val democràticament.

Votaré independència perquè no puc creurem les enquestes, en èpoques de canvi és difícil encertar, les condicions es tornen incertes i més a més la mentida o falta de memòria, cada dia és més quotidiana a nivell polític, per exemple: la famosa enquesta del CEO (Centre d’Estudis de l’Opinió) en la pregunta 29 pregunta : vas anar a votar el 2006?. El 77% dels enquestats diuen que van anar a votar i la participació real va esser del 56,77%. Mentida o mala memòria?. No ho se, però  les enquestes ens poden fer votar el que no volem, per por o per la creença en possibles pactes que no existiran.  

Ho puc dir més fort, però no més clar votaré independència. Jo ja he decidit. El meu vot serà per Solidaritat Catalana per la Independència. I tu?. Si dubtes et deixo els següents enllaços:


REFLEXIONA NOMÉS ET QUEDEN 24 HORES.

jardí natural






ACTE FINAL CAMPANYA

Per què cal votar independència el 28 N?



Font: www.solidaritatcatalana.cat
Enric Ferrer i Casals
23/11/2010 18:55
Ara que s’acosten les eleccions al Parlament vull fer unes breus reflexions adreçades a tots aquells catalans i catalanes que estimen el seu país, que el volen lliure, digne i pròsper, i que estan farts de tanta mediocritat i covardia entre la classe política, amb mentides, enganys i promeses incomplertes. També m’adreço, però, a aquelles persones que viuen a Catalunya i que, malgrat sentir-se nacionalment espanyoles, veuen com el país on viuen és sistemàtica i permanentment maltractat, insultat i espoliat.

A les properes eleccions cal votar independència per moltes raons. Cal votar independència per raons de justícia històrica (la pertinença actual a l’estat espanyol deriva d’una ocupació militar que, no per llunyana en el temps, és menys injusta ni menys certa), per raons de dignitat nacional (cap país que s’estimi pot tolerar la seva submissió), per raons de supervivència lingüística i cultural (l’essència de la nostra identitat col·lectiva és la nostra llengua, i aquesta està seriosament amenaçada sense un aparell estatal que la protegeixi) i, sobretot, per raons de supervivència econòmica (avui dia ja ningú pot negar, sense fer un exercici de cinisme o evidenciar la seva ignorància, que Espanya és un mal negoci que ens ofega econòmicament i ens hipoteca el futur).

Potser apel·lar a raons històriques i identitàries no és suficient per a molts, però les raons econòmiques no poden deixar indiferent a ningú. A ningú el pot deixar indiferent que any rere any el centralisme espanyol s’endugui de Catalunya al voltant de 22.000 milions d’euros. Aquests diners haurien de servir per fer créixer el país, per generar riquesa, ocupació i, en definitiva, millorar la qualitat de vida de la seva gent.

Cal votar independència per acabar amb aquesta situació insostenible. Amb la independència podrem recaptar tots els nostres impostos i invertir els recursos pensant en Catalunya i des de Catalunya. Però no només això, sinó que també podrem decidir les polítiques econòmiques, socials i culturals que més li convenen al país, que en definitiva som la seva gent.

Imagineu-vos què implicaria poder invertir els nostres recursos, per exemple, en infraestructures aeroportuàries, i decidir quin model de gestió és el més convenient. Segurament tindríem l’aeroport més important del sud d’Europa, pol d’atracció econòmica i empresarial, amb totes les conseqüències dinamitzadores i de creació de riquesa que això comportaria. El mateix podem dir en relació als nostres ports.

Imagineu-vos, també, que passaria si poguéssim invertir els nostres recursos en una xarxa racional de comunicacions, amb millors carreteres, sense peatges, i amb un veritable eix ferroviari mediterrani per al transport de mercaderies. És obvi que tot això reactivaria l’activitat econòmica, facilitaria l’establiment d’empreses i inversions de tota mena. Tot això generaria ocupació i riquesa. Tot això generaria futur.

D’exemples del que es podria fer amb els nostres recursos n’hi ha molts. Abaixar els impostos, augmentar les pensions, millorar la sanitat amb més i millors hospitals, millorar l’educació amb més i millors mestres, més i millors escoles públiques, escoles bressol públiques que responguin a la demanda existent, atraure l’exel·lència en la investigació científica, becar els nostres estudiants en funció del seu rendiment acadèmic, etc.

Votar independència és votar tenir un país millor, més ric, amb millor qualitat de vida i amb gent més feliç.

Ara bé, què vol dir votar independència? Que ningú s’enganyi ni es deixi enganyar. Cap dels partits que actualment tenen representació parlamentària ens durà a la independència, i aquest és un factor determinant a l’hora de decidir el nostre vot a les eleccions del 28N.

Per aquells que teniu pensat votar CIU, cal que valoreu el següent: CIU no té la independència en el seu programa. És més, darrera la seva aposta per l’abstracte “dret a decidir” s’amaga l’autonomisme de sempre, el del “peix al cove”, el de ja ens conformem amb el que tenim i les petites engrunes que anem arreplegant en funció de l‘aritmètica parlamentària espanyola.

I que no us confonguin amb la promesa de lluitar pel concert econòmic (ara ja li’n diuen “pacte fiscal”, en un intent de jugar amb les paraules per acabar justificant l’acceptació d’ un model inferior al concert). La darrera sentència del TC ha tancat la porta a aquesta possibilitat. Consegüentment, l’única via per assolir el concert econòmic és mitjançant una reforma constitucional, que necessàriament ha de comptar amb el suport dels dos grans partits espanyols, PP i PSOE. Algú es pensa, sincerament, que això és possible? No n’hem tingut prou amb el culebrot de l’Estatut i el seu penós resultat, per arribar a la certesa que qualsevol negociació sobre l’augment de l’autogovern està abocada al fracàs?

És més difícil aconseguir el concert econòmic que la independència. El concert cal negociar-lo, i no seria més que una concessió espanyola, mentre que la independència només cal que la votin a favor la majoria absoluta del nostre Parlament, 68 diputats, i es proclama de forma unilateral. Aquesta via, escrupolosament democràtica, és legal d’acord amb el dret internacional públic i ha estat avalada per l’ONU.

I pel que fa a ERC, la seva aposta pel segon tripartit, per un govern de pura gestió, d’un nacionalisme tebi o de “pluja fina”, i d’una prudència (per no dir-ne covardia) excessiva i poc reeixida en el seu afany d’atraure el PSC cap a tesis més catalanistes (un PSC que s’ha mostrat més PSOE que res), ha frustrat les expectatives i ha decebut gran part de la gent que li va donar suport en les darreres eleccions. L’actual direcció d’ERC ha perdut tota credibilitat, i s’ha incapacitat a si mateixa per liderar el procés capa la independència.

Que ningú no dubti que si pot, ERC sumarà per reeditar un tercer tripartit. És la seva única aposta, governar a qualsevol preu, per a repartir-se el pastís de l’autonomisme. I de res serveixen ara les promeses, que ja no es creu ningú, de convocar un referèndum d’autodeterminació en la propera legislatura. No perdeu de vista que en temps de campanya, les promeses són només fum.

Descartades les opcions clàssiques del catalanisme autonomista, ara més que mai votar independència passa per votar necessàriament una opció política nova i engrescadora, que reculli la il·lusió i l’esperança d’aquest independentisme creixent, madur, crític i racional, que entén que la conjuntura actual és una oportunitat irrepetible d’avançar en el camí a la llibertat.

Votar independència en aquestes eleccions vol dir votar Solidaritat Catalana per la Independència (SI), l’opció de l’independentisme transversal, una coalició de diferents partits que recullen tot l’espectre dreta-esquerra i que comparteixen l’objectiu d’assolir la independència en la propera legislatura. El dubte no és si entrarà o no al Parlament, sinó amb quina força entrarà, malgrat tots els intents de silenciar-la mediàticament, quant no d’intentar desprestigiar-la a base d’escampar mentides sobre el seu cap de llista, en Joan Laporta.

És fonamental que SI tregui uns grans resultats i s’asseguri tenir grup parlamentari propi a la propera legislatura. Només d’aquesta forma ens assegurarem que els propers quatre anys hi hagi persones que des del Parlament, amb la repercussió mediàtica que això suposa (mireu sinó Ciudadanos, amb només tres diputats), estenguin el missatge que la independència és necessària, possible i viable.

Respecte d’aquells que penseu que la independència és necessària però que, tanmateix, heu decidit votar CIU per impedir un nou tripartit, us vull dir que aquesta seria una decisió comprensible sinó fos pel moment històric que vivim i l’oportunitat que se’n deriva. No patiu, CIU guanyarà les eleccions, no ho dubteu, i governarà, ja que el tripartit, afortunadament, no sumarà. Ara, com governarà? Sembla clar que CIU buscarà, com ha fet sempre, pactar amb aquells amb qui més endavant haurà de negociar a Madrid. Per tant, pactarà amb el PSC (la tant desitjada sociovergència d’en Duran i Lleida), o amb el PP, enemics tots dos de Catalunya.

Si voleu la independència no desaprofiteu l’oportunitat de fer entrar al Parlament l’opció política amb més força que la planteja seriosament, amb un full de ruta concret i viable, i amb un lideratge fort capaç de tirar-lo endavant. SI impedirà qualsevol intent de reeditar un nou tripartit, situarà la independència al centre del debat polític, i denunciarà qualsevol iniciativa política autonomista que pretengui perpetuar la dependència d’Espanya.

Crec, sincerament, que si de veritat volem veure aquest país convertit en un dels estats més rics d’Europa, i en una de les democràcies més avançades del món, no podem caure en el parany de renovar la confiança a aquells que repetidament han demostrat no estar a l’alçada de les circumstàncies, i que l’únic que ens estan oferint és continuar sent una comunitat autònoma de règim comú, pobra i sense futur. Ara toca fer confiança a aquells que parlen clar i sense ambigüitats,i de qui no podem fer cap retret perquè mai no ens han fallat. Donem-los una oportunitat.