Dimecres, 8 de desembre de 2010 | 18:57
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Moren 83 interns d'una presó xilena en un incendi produït per una baralla

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Hi ha 14 ferits greus
Moren 83 interns d'una presó xilena en un incendi produït per una baralla
Societat 08/12/2010 15:46
Un incendi declarat a la presó de San Miguel, a Santiago de Xile, s'ha cobrat ja la vida de 83 presos i 14 més es troben en condició molt greu, segons ha informat la Gendarmería i el ministre de Salut, Jaime Mañalich.
incendi-chile
"Hi ha almenys 14 ferits greus", ha assenyalat Mañalich en arribar al lloc de l'incendi. Els Bombers treballen encara per extingir les flames, iniciades poc abans de les 5.51 hores, quan es va declarar l'alarma a la presó, al tercer pis de la torre cinc de la penitenciaría, a causa, pel que sembla, d'una baralla entre interns que van cremar matalassos.

El cap d'operacions del recinte carcerari, el coronel Jaime Concha, ha confirmat el nombre de morts i va assegurar que s'està treballant en la seva identificació. Fins al moment hi ha notícia de l'evacuació de prop de 200 interns, que es troben en les pistes esportives de la presó.

Els ferits han estat traslladats als hospitals Posta Central, Hospital del Trabajo i Hospital San José. Mentre, comencen a arribar als voltants del centre els familiars dels presos.

'Inhumà'

El President del país, el conservador Sebastián Piñera, ha qualificat d'"inhumà" l'estat de les presons xilenes, i ha lamentat la mort dels 83 interns. Piñera ha aprofitat per publicitar un pla aprovat el passat 15 d'octubre amb el que, opina, es modernitzarà el sector amb la construcció de tres presons noves.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1